Zoek de stilte op.

Zoek jij ook de stilte om je heen? Om je even opgeladen dat je er weer tegen kan? Ik kan je vertellen hoe ik het doe. Om het rustig in je hoofd te krijgen is het goed om rust in je gedachten je denken te krijgenAls er geen rust is vliegen je gedachten alle kanten op dat maakt onrust, angst en frustratie.Als je gedachten alle kanten opvliegen is er geen rust in je hoofd.Als er geen rust in je hoofd is heb je onrust in je lichaam en dat vergt veel energie van je. Rust krijg je door stilte om je heen en dat zorgde voor stilte en rust in je hoofd en je lijf.

Als je de stilte thuis niet kan vinden, ga dan ik een kapel/kerk daar kan je de stilte wel vinden. Geen tv, nog radio geen bezoek aan de deur, geen internet en geen huisdieren niemand die tegen je komt praten. Alleen maar stilte. Geef jezelf zoveel als mogelijk de tijd om daar te blijven zitten. neem een kussentje mee voor je billetjes zit een stuk makkelijker.

Je zult merken dat je eerst alles hoort in de stilte en als je langer blijft zitten luisteren dan hoor je de stilte en misschien wel dat je de stilte gaat voelen. het is even oefenen maar het is het waard. Ik heb dit jaren zo gedaan.

Of morgens in alle vroegte opstaan. tussen 5 en 6 uur voor dat het leven in huis en op staat aan de gang gaat. Dan geen tv of radio of internet aanmaken. Gewoon zitten en proberen je gedachten de vrijloop te laten gaan. Schrijf voor je zelf op een blaadje wat je die dag wilt ondernemen wat je niet vergeten wilt, tot er niets meer te denken is.

Dan te luisteren naar de stilte die er is. Niets meer moet alleen rusten en de stilte te voelen. Het is een training om het geregeld te doen. Dan kan je leren om hiervan te genieten. Ik vind het heerlijk en kan mij echt op deze manier opladen, voor rest van de dag.

Ik wens jullie veel stilte.

Lieky Van der Velden