Zelfontwikkeling

Zelfontwikkeling
 
Gevoelens van onzekerheid worden opgewekt door onze wijze van denken. Wanneer we onze gedachten voortdurend richten op sombere verwachtingen die kunnen gebeuren. Zal het gevolg zijn dat we ons steeds onzekerder gaan voelen.
 
En wat nog ernstiger is: Het is mogelijk dat wij door de kracht van ons denken juist die omstandigheden te voorschijn roepen die we vrezen.
Gebrek aan zelfvertrouwen is blijkbaar een van de grote problemen die de mensheid plagen.
 
Mensen die innerlijk bang zijn. Die tegen het leven van alle dag opzien. Ze lijden aan een diep gevoel van ontoereikendheid en onzekerheid, zodat zij aan hun eigen krachten kunnen gaan twijfelen. 
 
Mensen die in hun binnenste wantrouwen om verantwoordelijkheid te dragen, of kansen waar te nemen. Zij worden geplaagd door vage duistere vrees, dat er iets mis zal gaan. 
 
Ze geloven niet in zichzelf en wantrouwen daarom in het eigen kunnen van zelfstandig zijn. Daarom proberen ze tevreden te zijn met iets minder dan waartoe ze instaat zijn. 
 
Ben je dan, of, wil je dan een slachtoffer zijn? 
Wachten op misschien een makkelijk manier heeft geen zin.
We willen natuurlijk allemaal geluk hebben. Geen stress, plezierig werk, een goede relatie, anderen beter begrijpen, geen ergernissen, etc.. 
 
Er bestaat maar 1 iemand die dit voor jou kan veranderen en dat ben jijzelf.
Het kost je inspanning en doorzettingsvermogen, dat zeker, en ook geduld. 
 
 
Verander je gedachten dan verandert je houding en ook je kijk op je leven. 
Schep dus positieve gedachten, moed, en vertrouwen.
 
Ik wens je veel succes.
Lieky Van der Velden