Wij moeten onszelf in de gaten houden

Ooh, Ooh , Ooh, wat moeten wij onszelf toch goed in de gaten blijven houden. Ons lichaam en onze gedachten en de nare herinneringen die achter ons liggen.

Bij ieder pijntje die ik voel is het alsof direct mijn alarmbellen afgaan. Mijn hersenen zoeken dan een antwoord en mijn gedachten slaan alle kanten op. Heel snel komen herinneringen in mijn hoofd die mij weer verwarren, onzekerheid geven en ook zenuwachtig en prikkelbaar maken.

Spontaan komt er een opvlieger achteraan. Mij is opgevallen dat vlak voor een opvlieger een of meerdere negatieve gedachten in mij opkomen.

Eerst had ik dat niet zo in de gaten, dat het in samenhang met een opvlieger is. Nu weet ik dat, en kan ik het sneller van mij afzetten. Ik denk dat velen dit herkennen; dat bij ieder onderzoek, onzekerheid om de hoek komt kijken.

Waar je trouwens niks mee kunt. Wel moet je er voor zorgen, dat het je niet overheerst met nare herinneringen. Nare gedachten blijven aan je hangen als meelifters. Dat klit aan je vast en ze gaan niet vanzelf weg.Je moet het wel van je afschudden en nieuwe gedachten er voor in de plaats zetten. Dat gaat niet zo makkelijk maar met oefenen is het wel mogelijk.

Soms lijkt het alsof dit een gelukkig leven in de weg staat. Dat gevoel wil ik niet toelaten, daarom werk ik steeds weer opnieuw aan het feit om mijn gedachten de baas te blijven. Het zijn die en ook andere prikkels, die je belemmeren om een onbezorgd leven te hebben.

Ik wil mij altijd verbeteren en veranderingen in mijn leven aanbrengen die mij het leven makkelijker, leuker en avontuurlijker maken. Ik wil steeds ondernemen en in beweging blijven. Ook toen ik zo ontzettend ziek was, in die tijd van de chemokuren.

Als het een beetje goed ging dan was ik actief. Ik moet bezig zijn en niet blijven afwachten wanneer gebeurt er iets heel engs met mij. Sommige mensen leven steeds in angst voor iets wat misschien komen zal.

Dat is triest. Ik denk liever…..”leef je leven alsof het je laatste dag is en  als de tijd daar is ben ik er klaar voor, omdat ik nog heb kunnen doen wat ik zo graag heb willen doen” Ik heb geleerd om verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen leven.

Lieky van der Velden