Wie is Lieky van der Velden en waarom deze website

Mijn naam is Lieky van der Velden.  Waarom deze Website? Ik wil informatie doorgeven. Mijn eigen levens ervaringen en andere informatie waarvan ik hoop dat het voor jou een inzicht is in je eigen situatie en je eigen leven. Ik ben er van overtuigd, niet begrijpen geeft onbegrip.Inzicht geef begrip en dat willen we allemaal.

Hoe is tot nu toe mijn leven verlopen……..

Geboren op 27 februari 1953 in Valkenburg Limburg.

Mijn kindertijd was geen gelukkige  tijd, snel volwassen worden was aan de orde en ik wist niet hoe je dat moest doen. Mijn ouders waren gescheiden, en mijn moeder stierf plotseling toen ik 15 jaar was. Mijn zwaarste jaren van strijd begonnen toen. Door allerhande ingrediënten van ervaringen en belevenissen in het leven, kweekte ik mijn fobieën voor de dood, angst voor het leven zelf. Een zware tijd vol onbegrip, onmacht en veel angst. Tijdens mijn ziekte heb ik zoveel als ik kon opgeschreven met als doel om later andere met dezelfde klachten te helpen. Ik hield een dagboek bij. Eind jaren tachtig overwon ik mijn strijd om in de jaren negentig langzaam maar zeker aan mijn nieuwe leven te beginnen.  In Maart 1996 besloot ik die kleuren en fantasieën die al geruime tijd aandacht trokken, op papier en doek vast te leggen. Zodat ik anderen kon laten zien wat mij bezig hield. Ik gaf mij over aan intuïtief schilderen, met bijenwas. In die tijd onderging ik een metamorfose. Ik bracht kleur, fantasie en schoonheid in harmonie op doek en papier. Het bracht mij levensvreugde en optimisme. Ik wilde niets liever dan dit gegeven delen met anderen.In dat zelfde jaar realiseerde ik mijn eerste expositie in een Galerie in Kerkrade. Een aantal succesvolle exposities gehad. Door het feit dat deze kunst ‘Encaustic Art’ een heel oude geschiedenis heeft. Kreeg ik al snel veel aandacht voor mijn werk, verschillende kranten tv en radio Limburg. bekijk mijn Facebook pagina Encaustic Art  voor meer Schilderijen, sculpturen en de stenen beelden.

Eind 1998 ben ik gestart met mijn dagboeken in boekvorm te schrijven. In september 2001 werd mijn boek Stille tranen in eigenbeheer uitgegeven. Onder mijn eigen naam Lieky van der Velden. Gaande weg verwerkte ik op een bewuste manier mijn verleden en kon ik er afstand van nemen. Door het schrijven leerde ik steeds meer van mijzelf, van mijn ziekte en mijn strijd. Achteraf kan ik zeggen het heeft mij sterker gemaakt. Ik weet nu veel meer over mijzelf. Ook dat voor alles wel een rede is, maar ook een uitweg. Ik weet nu wie ik ben, wat ik wil en op welke wijze ik mijn leven moet volgen. Het leven is dynamisch, het zal altijd in beweging zijn en veranderen. Dat er meerdere dementi’s zijn en dat je die kunt ervaren, heeft mij veel inzicht gegeven. Ik voelde meer dan ik zag en ik zag meer dan ik soms liever niet zag. Na heel veel lezen en onderzoek kwam ik erachter dat er meer is dan we zien wij zijn meer dan alleen maar mens die geluk heeft of pech in zijn leven.

In 1999 startte ik met een; intuïtieve ontwikkeling te volgen in Maastricht, om daarna een beroeps opleiding in aura en chakra reading, healing te volgen. Daar ben ik al meerder jaren actief in. Na studies en zelf onderzoek leerde ik onderscheid te maken tussen deze twee werelden.  Na mijn persoonlijke ontwikkeling, vond ik het leuk om dit weten in een team verder te geven.

Ik ontwikkelde een eigenstijl in Oerdansen, daar had ik twee groepen in de week in. Zo leerde ik de mensen met je gevoel op het ritme van de muziek je lichaam te laten bewegen en zo lichaam en geest op gevoel in evenwicht te brengen. Oerdansen, Afrikaanse muziek is veel trommel ritme. Beweeg je het lichaam vrij op het ritme van de muziek, geheel op je eigen gevoel. Hoe jij wilt bewegen. En met je gedachten bij het gevoel blijven in je lichaam en aanvoelen met je gedachten ook op die plekjes heel bewust te zijn. Dat geeft ruimte en geaard zijn. Contact met je lichaam en geest hebben en zelf sturen met je gedachten door je hele lichaam. Dat geeft je kracht. Vat op je gedachten hebben je gedachten controle hebben. Jij bent zelf de baas over je denken. En dat vertrouwen moeten mensen terug krijgen als ze het even kwijt zijn. Deze oefeningen helpen je erbij een beter contact met je zelf te hebben. Dat leeft een stuk makkelijker.  Het dansen is ongeveer 45 min, daarna meditatie ongeveer 15 min.

Ontspanningsoefeningen helpt bij ontspannen van lichaam en geest. Als de geest ontspannen is kan het lichaam ook ontspannen. Meditatie geeft je inzicht, begrip en acceptatie in de situatie in je leven. Inzicht hebben in je leven is een goeie stap in de richting om je huidige manier van leven te leren kennen. Bewust te worden van je doen en laten je denken, voelen en handelen. Bewust leren leven leert je dat je zelf veel kan doen om je leven een andere wending te geven. Daar ben ik enkele jaren actief mee bezig geweest.

Dat geld ook voor de meditatie avonden, meditatie om lichaam en geest bewust in evenwicht te brengen. Ondertussen gaf ik bij mij thuis cursus intuïtieve ontwikkeling. Bewust kijken naar je eigen gevoelens en inzichten. Ik gaf les in intuïtief schilderen met bijenwas. En aan een kleinere groep aura en chacra reader cursus. Omdat ik er van overtuigd ben, dat ik door eigenervaringen en technieken andere mensen en kinderen bij hun eigen ontwikkeling kan helpen.

Schrijven is mijn passie. Het voelt als mijn roeping. Vanaf mijn pubertijd schrijf ik al dagboeken vol.  Toen ik met 24 jaar  zwanger raakte schreef ik een dagboek over de zwangerschap en de geboorte van mijn eerste kind. Toen mijn zoon iets ouder was schreef ik verhaaltjes voor hem. Verhaaltjes met lesjes in om hem een ander beeld te schetsen van de werkelijkheid. Toen hij naar school ging scheef ik over zijn ontwikkelingen daarin. Later toen hij 30 jaar was en al uit huis, heb ik hem al die dagboeken mee geven voor herinneringen voor later.

Ik ben een tijdlang ” De e-mail ‘moeder’ van Kids in nood” geweest.

 

voor kinderen met problemen, die mij via mail hun eigen levens verhalen, angsten en gedichten vertelde. Ik schreef ze altijd terug.      Ik had een luisterend oor voor ze, dat is waar ze het meeste behoefte aan hadden. Je wilt niet weten welke emotionele verhalen en gedichten die ik te lezen kreeg. Schrijnende verhalen geschreven door kinderen die zich niet begrepen voelde, die gepest werden, misbruikt, mishandelt bang en verdrietig waren en zelfmoord nijgingen hadden. Vele schreven er gedichten over waar ik tranen van in mijn ogen kreeg.

In Heerlen had ik enkele jaren de leiding in een kunst galerij. Daar kon ik heerlijk mijn creativiteit in uitleven. Mijn eigen bijenwas schilderijen en mijn stenen  sculpturen, die  bleven tot ze verkocht werden op de eerste verdieping van de galerij. Op de begane grond zorgde ik iedere 2 maanden voor nieuwe kunst, schilderijen en beelden van andere kunstenaars. Toen mijn man met pensioen ging hadden wij met elkaar afgesproken dat ik ook met werk verplichtingen zou stoppen. Wij hadden onze wensen op reizen gezet. En zo is het ook gegaan. Ook hierover maakt ik een reisverslag voor op mijn    Vakantie appartementen & reis tips.

Tot september 2012 ging alles prima, was het niet dat ik midden in de nacht  onverwachts verrast werd met een herseninfarct. Deze ervaringen heb ik beschreven in een dagboek en in 2015 heb ik een Facebook  pagina aangemaakt   Herseninfarct en restverschijnselen Een gesloten groep voor lotgenoten voor meer aandacht over beroerte en restverschijnselen, inzicht en begrip. De restverschijnselen worden helaas nog steeds onderschat. Bekijk de pagina eens op je gemak en als jij ook jouw verhaal wilt vertellen dan kan je dat daar plaatsen. Wij kijken uit naar jouw feedback want dat is het allerbelangrijkste. Wie kan het beter begrijpen dan die gene die het zelf heeft moeten ondergaan.

Het delen van mijn persoonlijke levenservaringen over herseninfarct, restverschijnselen, angsten en fobieën kan voor andere mensen inzicht geven om op een andere manier naar zichzelf en zijn huidige situatie te kijken. Het hoeft geen strijd te zijn, maar anders leren leven kan toch beter zijn.  Deze BLOG is een vervolg voor lotgenoten. Als men bewuster wilt leven. Om op een andere manier naar jezelf en je huidige situatie te kijken.  Ik heb deze BLOG gemaakt om mijn eigen ervaringen over mijn herseninfarct en hoe ben ik hiermee omgegaan. Ik heb een concept bedacht met inzichten en oefening voor mensen die veranderingen in hun leven wensen te brengen maar niet goed weten hoe ze dit moeten doen en waar te beginnen. Wat heb ik voor mijzelf gedaan? Wat kan jij voor jezelf doen? Met veel zorg, aandacht  en doorzettingsvermogen heb ik een positieve draai aan mijn leven gegeven. Een patroon doorbreken is een ontwikkelingen proces. Elke dag, elke week, elke maand en elk jaar. Op deze BLOG, zijn verschillende thema’s. Je kunt op een thema klikken om het te lezen. bv  Waarschuwingen van pas op en tips met oefeningen. Hoe ik met de “restverschijnselen en hoe nu verder ” ben omgegaan. Het kan voor jou een inzicht zijn, om eens op een andere manier naar jezelf en je huidige situatie aan te kijken. Als je mijn BLOG wilt lesen klik dan op BLOG bovenaan de pagina.  Inmiddels ben ik al een stapje verder gegaan  en heb een Lotgenoten Hersenletsel Trefpunt opgericht in Kerkrade. Op mijn Facebook heb ik een openbare  pagina waarop ik verslag schrijf over de lotgenoten bijeenkomsten de foto’s en info. Op deze open pagina,wordt je op de hoogte gehouden over het LOTGENOTEN HERSENLETSEL TREFPUNT over
INFORMATIE, ADVIES EN TIPS OVER ” HOE NU VERDER”
https://www.facebook.com/Herseninfarctnah-Inloop-Trefpunt…/…

 

 

In december 2016 kreeg ik de diagnose Borstkanker. Ik heb op Facebook een pagina aangemaakt voor lotgenoten met kanker.

https://www.facebook.com/Lotgenoten-met-kanker-456769644662651/

Op deze Facebook pagina schrijf ik over mijn eigen ervaringen. Ik blog voor lotgenoten met kanker en hun partner.Aan het begin van je weg die samen gaat met kanker. Hoe nu verder? Hoe ga je daarmee om? Hoe is het voor jou en hoe ga jij er mee om? Feedback vind ik is het aller belangrijkste. Ieder mens is anders, iedere kanker is anders en ieder mens reageert anders en ervaart de kanker in zijn lichaam anders. Ik probeer je inzicht te geven om op een andere manier naar je eigen situatie te kijken. Informatie geeft inzicht en inzicht geeft begrip.Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om in contact te komen met lotgenoten en feedback te krijgen en te geven.  Ik heb niet gekozen voor kanker te krijgen, maar ik kan er wel voor kiezen, hoe ik hiermee omga. Klik op de Website op het thema dat je interessant lijkt.

  • Wat zijn mijn bedoelingen?
  • Het verspreiden van mijn verhaal, hoe heb ik aan mijzelf gewerkt om hier mee om te gaan en mijn leven te verbeteren.  Het kan voor andere mensen een inzicht zijn om op een andere manier naar jezelf en je eigen situatie te kijken. Informatie geeft inzicht en inzicht geeft begrip. Dan gaan wij er ook anders mee om.

Heb je interessen? Je hoeft geen lid te worden van mijn pagina en het kost niets.

mailen kan ookliekyvandervelden@live.nl

Facebook pagina. voor lotgenoten https://www.facebook.com/Lotgenoten-met-kanker-456769644662651/