Wat kan jij het beste voor jezelf doen, om je verder te ontwikkelen.

Jezelf en je overgevoeligheid goed leren kennen. Leren onderscheid te maken van je eigen gevoelens en gevoelens van buitenaf. Buitenzintuigelijk. Dat je door je overgevoeligheid open staat voor indrukken en invloeden van buitenaf, maar ook indrukken en emoties van andere mensen. Dan is het belangrijk voor je, dat jij onderscheid kan maken welke gevoelens zijn van jou en welke van die de ander. Want anders loop jij met gevoelens, emoties rond die bij iemand anders horen.

Hoe kan je dit onderscheiden……….Als jij iemand tegenover je hebt die verdriet heeft, boos, depressief of angstig is of zelfs pijn heeft, dan kan het zijn dat jij dit aanvoelt. Opeens voel jij je anders dan voorheen en je weet niet waar dit door komt. Dat Dan kan het je neerslachtig maken, misselijk voelen je kunt je misselijk voelen, het kan je onrustig en onzeker maken. Dat kan verwarrend en beangstigend zijn. Als jij niet meteen weet dat jij dit KAN voelen van iemand anders, zal jij met gevoelens van andere mensen rondlopen. En jij vraagt je af wat heb ik opeens? Waar komt dit naar nare gevoel vandaan?Kan je het nog volgen? Dan gaat jouw denken je beïnvloeden, positief en negatief.Daarom is het zo belangrijk dat jij jezelf heel goed leert kennen. Daardoor beter onderscheid kan maken tussen de verschillende gevoelens. Dat geeft je ook het inzicht om jezelf te beschermen tegen alle negatieve invloeden van buitenaf. Want jij bent dan alert. Alert op je denken en je doen en laten en van je invoelen. Mensen die erg gevoelig zijn voelen altijd andere mensen en situaties en de sfeer aan.

En van actie komt reactie. Als je gedachten negatief zijn door welke redenen dan ook, heeft dit invloed op je lichaam die daar meteen op reageren. reageert. Heel bewust in je lichaam in je eigen energie blijven is mogelijk door alert zijn en bewust-zijn.

Op jezelf te vertrouwen in alles wat je doet en voelt.Vanuit je innerlijk leven ontstaat een innerlijke groei en ontwikkeling. Geestelijk, lichamelijk en spirituele groei. Jouw energie verandert je gevoeligheid, je sensitiviteit dat verandert, maar dan bewust. Des temeer kan jij je bewust openstellen voor invloeden van buitenaf. Maar dan onder controle. Krijg je dit goed onder controle, dan ontwikkel je een soort AAN en UIT-knop. Zie het als een bewuste keuze die je dan hebt om je AFUIT te schakelen of IN te schakelen.  Dat zal je sterker, standvastiger en zelfverzekerder maken. Mensen die op een spiritueel niveau willen samenwerken met de spirituele wereld, moeten eerst aan zijn hun eigen menselijke groei en ontwikkelingen werken. Hoe bewuster en sensitiever je bent, hoe meer jij kan openstaan voor deze ontwikkeling. 

Jezelf goed leren kennen. Je overgevoeligheid leren kennen en beheersen en jouw lessen en wijsheid ook integreren in je dagelijkse leven.  Steeds verder groeien. Daar is “Het Leven” voor bedoeld.

Volgend bericht; https://lotgenotencentrum.nl/a-zelfbeeld-en-eigenwaarden/  

Geef hier een reactie-feedback
2
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Trudy
1 jaar geleden

Kun je een concrete oefening hiervoor omschrijven