Vreselijk irritant.

Wij hebben het denk ik allemaal en het is vreselijk irritant.
 
Het beste is de overprikkels leren kennen.
Wanneer ben je overprikkelt?
En waardoor is het gekomen?
Wat kan je doen om niet steeds weer overprikkeld te geraken?
Wat moet je doen als je overprikkeld bent?
 
Ik beschrijf mijn ervaringen met Overprikkels.
Als ik mijn tamelijk goed voel. Heb ik de nijging mij te gedragen en te handelen als een gezonde vrouw. Het gevolg is dat ik steeds meer doe en bezig blijf. Daarvan raak ik steeds vermoeider.
 
Dat is het begin van STOPPEN waar ik mee bezig ben. Doe ik dat NIET, komen zonder pardon alle symptomen versterkt terug.
 
Het komt met regelmaat voor dat de bewegende beelden op tv of op mijn pc mij laten voelen dat het prikkels zijn.
Te veel drukte raak ik overprikkeld.
 
Zo ook bij, te veel door elkaar praten met bezoek. Gillende kinderen. Geen nachtrust. Te geconcentreerd zijn met lezen zijn prikkels. Op mijn pc foto,s uitzoeken en scrollen geeft mij prikkels.
 
Als ik moe ben raak ik sneller overprikkeld.
Ik schiet in de stress. Daarna gaat een radertje in werking en draait soms overuren.
Het gevolg van overprikkelingen.
 
Gevoelens van;
doodmoe zijn en futloos, stress, boos voelen geen geduld hebben, onrust,angst,twijfels,hoofdpijn,spierpijn, evenwichtsstoornis, onmacht, nachtmerries en slapeloosheid een ruis in mijn oor dat dendert door mijn hoofd. M
 
ijn hoofd voelt zich vreemd aan. soms steken van pijn in mijn hoofd. Mijn kaken en sommige spieren doen van de spanningen pijn. Mijn energie is nergens te vinden.
 
Mijn kracht in mijn lichaam is nog maar voor de helft. Mijn innerlijk leven is een achtbaan geworden. En mijn hersenen hebben kermis.
 
IK BEN OVERPRIKKELD !!!
Als ik al overprikkeld ben, blijft mij niets anders over dan de rust en de stilte op te zoeken en alles achterwegen laat waar ik door geprikkeld raak. Vooral geduld hebben en het ook toe laten.
 
De rust zal wederkeren en dan begint de uitdaging weer overnieuw, hoe je het beste met jezelf om moet gaan om er makkelijk mee te leren leven.
 
De uitdaging zal zijn om mijzelf niet weer te ver door te laten gaan. Wees op je hoeden voor deze prikkels.
 
Lieky Van der Velden