Voor mijn herseninfarct.

Voor mijn herseninfarct dat was in 2012 was ik al jaren erg geïnteresseerd in bewuster leven. Ik leerde mediteren en ontspanningsoefeningen.

Na mijn herseninfarct moest ik mijn kennis op nieuw integreren in mijn huidige leven.

Ik heb een leuk leven maar door de blokkades van de restverschijnselen die zijn blijven hangen moet ik mijn leven aanpassen.

Op de dag van vandaag, ben ik nog steeds bezig met de gevolgen. Nu leef ik nog steeds heel bewust, dat ik aan mijn dagelijkse leven toepas wat ik in mijn leven geleerd heb, en zo hoort het te zijn. Ik weet eigenlijk zeker dat mijn eerdere ervaringen en kennis van bewustzijn en de trainingen, mij zo goed heeft gedaan. Misschien ben ik daardoor er zo goed vanaf gekomen.

Dit zijn mijn gedachten hier over,

Bewust leren leven.

Wil je veranderen heeft dit geduld, inzicht en tijd nodig. Wees je ervan bewust dat je zelf veel kan doen. Het maakt ook niet uit waar je begint, als je maar aan de gang gaat. Bewust leven is kiezen voor jezelf. En dan ben je geen egoïst. Dat komt ook ten goede voor een ander. Denken en werken aan je eigen bewustwording. Je moet je bewust worden van je geest je lichaam en je energieën. Hoe moet je het aanpakken om jezelf weer in evenwicht te brengen en te leren focussen. Alert zijn op je denken je gevoel je overgevoeligheid en je doen en laten. Dat is wel nodig om stukje bij beetje weer contact met jezelf te krijgen. En het vertrouwen in jezelf terug te krijgen. Je lichaam en geest beter leren kennen heb je stilte en rust nodig. De stilte en de rust leert je te luisteren en te voelen naar je geest en lichaam dat geeft je geduld om rustig te worden om zo te relativeren en te ontspannen. Ontspanning is ervoor om geestelijk en lichamelijk tot rust te komen en jezelf weer in evenwicht te brengen.

Ontspanning heb je nodig om te kunnen leren het gevoel van je gespannen spieren te herkennen en vervolgens te ontspannen. Dat is iets wat je moet leren oefenen. Als je het niet weet kan je dit ook niet voor jezelf doen. Met gespannen spieren in je lichaam te blijven zitten kan niet goed zijn voor je lichaam. Ook niet voor je geest.

Als je rust brengt in je geest je denken, dan kan je rustig blijven en iets beter relativeren. Dat lukt niet met een verwarde geest. En die is nu eenmaal verward na een herseninfarct. Dus ik adviseer je vraag hulp aan iemand die je leert te ontspannen. Daarbij leer je zoveel meer wat je kan gebruiken in je verdere ontwikkeling. Ontspanningsoefeningen zijn goed voor ieder mensen maar zeker voor mensen met een herseninfarct. Natuurlijk is alle begin moeilijk maar resultaten zal je op langere termijn bereiken.

Een ding is zeker niets doen levert niets op. Er is maar 1 persoon die dit voor je kan doen en dat ben jijzelf!! Zo trainde ik mijzelf zonder te weten een bewuster contact met mijzelf. Innerlijke rust en concentratie. Beschouw het als een investering in je huidige leven en je toekomstige leven.

Er bestaat hier geen lift voor zodat alles veel sneller gaat, je moet de trap nemen. Stapje voor stapje. Heb ik ook gedaan. Ik gebruikte de oefeningen al lang voor mijn herseninfarct en heb er nu nog profijt van.

Ik wens mij dat ik je een inzicht heb gegeven om er op een andere manier naar te kijken of dit misschien ook iets voor jou kan zijn.

Lieky Van der Velden