Verleden loslaten.

Je herinneringen aan je verleden loslaten.
Misschien heb je er eerder nooit over nagedacht dat het wel eens nodig is om je verleden los te laten.

Gaat natuurlijk niet in een twee drie.
Mijn ervaring is, toen ik ging accepteren dat ik het verleden niet kan veranderen en dat het voor mij niet goed is om te blijven hangen in het verleden. Blijven treuren en blijven vechten tegen, het is niet eerlijk wat mij is overkomen.

Het maakt je niet vrolijk. Het helpt je niet vooruit. Het is negatief en trekt je alleen maar omlaag. Daar wordt je moe van, verdrietig,onrustig,opstandig, overprikkeld en, en,en…….

Ja toen ik dat besefte, ben ik dat kunnen gaan leren losgelaten. Ik moest dat leren terwijl ik niet wist hoe ik dat moest doen. Maar ik probeerde steeds weer opnieuw mijn best te doen het achter mij te laten.

Door er niet meer aan te blijven denken, te blijven voelen hoe het toen voelde. Door een andere manier van denken aan te leren hield ik mij vooral bezig met bewust leven.

Nieuwe mogelijkheden aan te wennen. Nieuwe goeie gedachten vast te houden en negatieve gedacht te wijgeren. Mijn gedachten en daden bewust te kiezen.

Als jij hebt gemerkt dat het zo niet werkt zoals jij er mee bezig was en bent, probeer gewoon iets anders. Kijk het af van je lotgenoten en probeer het voor jezelf uit of het ook voor jou herkenbaar en bereikbaar is.

Ik heb er hier op deze pagina geregeld over geschreven.
Om mijn eigen ervaringen te berichten in de hoop dat anderen hier iets aan hebben.

 Lieky van der Velden.