Veranderingen gebeuren door ons denken

Onze grootste veranderingen gebeuren door ons denken.

Ons denken ligt een beetje overhoop door ons hersenletsel en wat er met ons gebeurd is. Soms zijn onze gedachten niet bij hetgeen waarmee je bezig bent. Of we blijven rondhangen in een negatieve gedachtenspiraal. Een patroon die doorbroken moet worden.De belangrijkste les die ik ooit heb moeten ervaren is: Hoe ongelooflijk belangrijk onze gedachten een rol spelen in ons dagelijkse leven. Bewuster met jezelf omgaan? Hoe doen we dat?Wees bewust van je gedachten en zo ook over je gevoelens in je lichaam en je doen en laten. Door onze gedachten te veranderen kunnen we ons leven veranderen. Je gedachten beïnvloeden immers je leven van alle dag. Het bewust kiezen van onze gedachten (jij BENT de denker) is bepalend hoe wij omgaan met onszelf en onze medemensen.

* Bewust leven betekent ook, in balans zijn. Wij moeten meer balans in ons leven krijgen.

* Dat kan door evenwicht te brengen tussen lichaam en geest.

* Door structuur in je leven te brengen en zelfvertrouwen te krijgen in je eigen kunnen.

* Structuur is afspraken maken met jezelf en je daar ook aan houden. Dat brengt een stuk rust in je denken.

* Belangrijk is alert zijn op wat je denkt, voelt en wat je doet.

• Wat denk jij over jezelf en je huidige situatie, jouw leven?

• Gevoelens van onzekerheid worden opgewekt door onze manier van denken.

• Als jij denkt; het is zo moeilijk. Dan is het moeilijk. Als jij denkt ik kan het niet. Dan kun je het ook niet. Het is hoe jij er over denkt. Jij BENT wat jij over jezelf denkt.

Bewust leven is ook gefocust zijn. Zo breng je je geest en lichaam in evenwicht.

* Focus je gedachten op alles waar je mee bezig bent.

* Door jezelf te focussen bepaal jij waar jouw gedachten mee bezig zijn en zo breng jij je geest en lichaam in evenwicht.

HOE NU VERDER?

*Je geest en lichaam trainen. Deze oefening leert je te focussen op hetgeen waar je mee bezig bent.Als je verward bent en negatieve gedachten spoken er in je hoofd, waarvan je het gevoel hebt, ik kan het niet loslaten. De gedachten overmeesteren je en geven je geen rust in je hoofd.Één van de vele oefeningen om contact met je lichaam te krijgen is:

* Ga met je gedachten naar je voeten toe. Voel hoe je voeten in je schoen zitten.Voel de vorm van je schoen om je voeten zitten.Voel je hakken in je schoenen. De onderkant van je voeten hoe ze de zool van je schoen aanraken. Voel je tenen. Als je loopt focus je op je lopen. Met je gedachten bij je voeten zijn. Voel hoe jij je voet op de grond plaats, je hak, je zool je tenen. En je andere voet het zelfde. Hak, zool, teen. Focus je, dat je met je gedachten die voet blijft voelen en die vloer onder je voeten blijft voelen. Merk jij dat ook, dat je met je gedacht uit je hoofd bent? Deze en andere oefeningen leren je bewust te leven.

Door uit je verwarde hoofd te komen, krijg je controle over je gedachten en doen en laten. Zo krijg je lichaam en geest in evenwicht. Zo krijg je zelfvertrouwen in jezelf en je leven.Focus je op je doel, dan ga je ook doelgericht. Als je niet alert bent, als je niet op jezelf let en niet baas bent over je eigen denken en zonder doel rondloopt kun je niets bereiken, want dan ben je verdwaald.Als jij, je leven heel bewust met jezelf leeft dan leer je jezelf goed kennen en dan heb je zelfvertrouwen en daardoor vertrouwen in je leven.Zo heb je een gezondere relatie met jezelf en anderen. Dat komt iedereen ten goede. Dat leeft een stuk makkelijker.ZIE HET ALS EEN INVESTERING IN JE VERDERE LEVEN. Probeer het uit. Ik wens je succes.

Lieky Van der Velden.