Stukje uit mijn dagboek.

Een stukje uit mijn dagboek.

Ik begon mijn dag moe, futloos, uitgeput, verward en met een ellendig gevoel. Mijn energie had ik al opgebruikt aan al die gevoelens die door mijn gedachten en mijn lichaam te keer gingen. Maar dan begon mijn dag pas.

Door mijn verwardheid kon ik niet goed meer denken of normaal functioneren. Mijn gedachten vlogen alle kanten op en raakten steeds verstrengeld in onrust en onmacht, angst en frustratie.

Die bruisende machine in mijn oren denderde maar door; dag en nacht. Dat zorgde ervoor dat ik niet kon slapen en daardoor geen rust kreeg. Zo kreeg ik niet de kans om bij te tanken.

Mijn hersenen draaide overuren en mijn lichaam was dan ook helemaal uitgeteld. Ik had geen geduld, kon niet goed luisteren of mij nergens op concentreren. Mijn emoties, angst, onrust, onzeker voelen en razend snelle gedachten zorgden ervoor dat ik niets meer kon overzien en er geen controle en stop meer had.

Allemaal ingrediënten die ervoor zorgden dat ik daardoor niet goed meer kon functioneren. Velen van jullie zullen dit herkennen.

Ik had geen controle meer. Op niets eigenlijk. Ik was alleen aan het tegenstribbelen de hele dag. Ik was helemaal de weg kwijt. Ik voelde mij machteloos, kapot moe en uitgeput van tegenstribbelen. Keer op keer overvielen mij deze gevoelens ik was het echt zat. Huilend besefte ik………hier moet ik van af. Daar was ik mij zeker van. Maar hoe?

Toen ik dagen later beter kon denken realiseerde ik mij, ik moet hier anders mee omgaan, anders met mijzelf omgaan. Controle terugpakken. Mijzelf resetten. Ik moet mijn geest en lichaam weer in evenwicht brengen. Daar begon ik mee.

Ik probeer je inzicht te geven hoe ik het heb gedaan om weer controle op mijn eigen gedachten, mijn lichaam en mijn leven te krijgen.

Dat ging niet vanzelf en ook niet van vandaag op morgen. Nee, veel oefenen en doorgaan zodat het de kans kan krijgen te slagen. Rust nemen, door stilte op te zoeken. Stilte bracht mij innerlijke rust.

Mijn lichaam moet ook de rust hebben om sterker te worden en energie op te kunnen bouwen. Energie heeft de mens nodig, dat is van levensbelang. Ik moet zelf ervoor zorgen dat die energie er komt, er is helaas geen pilletje voor.

Door geduldig te zijn heb ik geen haast. Ik ben mijzelf niet aan het dwingen en ik raak niet gefrustreerd, omdat ik zonder energie niet verder kom.

Energie moet ik opbouwen en niet verspillen. Opbouwen om sterker en krachtiger te worden om mijn geest en lichaam tot rust te brengen. Verbruik ik mijn energie zonder dat ik heb opgebouwd, dan ben ik die zo weer kwijt en val ik terug in het oude patroon.

Als mijn hoofd tot rust komt, dan komen mijn gedachten ook tot rust en dan pas krijg ik controle op mijn gedachten. Ik moest gefocust blijven op mijn doel en alert zijn. Langzaam maar zeker kreeg ik mijn controle terug.

Nu gaat het goed met mij omdat ik anders met mijzelf en mijn leven omga.
En dat leeft een stuk makkelijker.

Ik wens je inzicht,stilte, geduld en sterkte om jezelf te helpen.
Lieky Van der Velden