Stichting Lotgenoten Hersenletsel (N.A.H.

Stichting Lotgenoten Hersenletsel (N.A.H.

pastedGraphic.png

Omdat wij Stichting zijn, mogen wij giften aannemen.

Het komt de lotgenoot ten goede.

Bankgegevens van de Stichting Lotgenoten Hersenletsel (Nah).

Rabobank Stichting Lotgenoten Hersenletsel. (NAH)

NL51RABO0317887149

Mail; liekyvdvelden@gmail.com

 

Eerste hulp bij NAH, een ‘bijsluiter’…Waarom is dit bericht belangrijk genoeg om er aandacht aan te besteden? Om het te lezen, op te slaan en te delen? Mijn naam is Lieky van der Velden. In 2012 werd ik getroffen door een herseninfarct (CVA). Zonder revalidatie en verdere begeleiding mocht ik het ziekenhuis verlaten. Ik kreeg alleen 5 soorten medicatie mee, en dat was het! Enkele maanden later maakte ik een Facebookgroep aan voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (N.A.H.). Deze groep heet ‘Hersenletsel NAH Restverschijnselen’, en staat op www.facebook.com/groups/1531465843770226 Op deze Facebookpagina is mij opgevallen dat er steeds meer serieuze berichten en reacties geplaatst werden over onvrede, gemis aan informatie en begrip, en lotgenoten die niet wisten hoe het nu verder zou moeten…Op Facebook plaatste ik  deze vraag “Wie heeft uit eigen ervaring tips en informatie voor mensen/lotgenoten die  de diagnose hersenletsel  te horen hebben gekregen”. Daar is veel op gereageerd en de bruikbare informatie heb ik verweven in een ‘bijsluiter’. Misschien herken je jouw eigen reactie terug die ik vermeld heb in deze ‘bijsluiter’…! Zo groeide bij mij de gedachte, dat er toch een belangrijke schakel ontbreekt. Namelijk  De NA-Zorg. Daar wilde ik iets aan doen. Namelijk zorgen dat er een ‘bijsluiter’ bestaat  om je enige richting te geven met advies, informatie en inzicht.

Deze ‘bijsluiter’ geeft informatie die je kan helpen bij de stappen en keuzes die je kan maken na de diagnose ‘niet aangeboren hersenletsel (NAH)’. Mijn bedoeling is om de benodigde informatie te geven als je vanuit het ziekenhuis ontslagen wordt. En dan niet alleen informatie voor de patiënt maar ook voor de andere direct betrokkenen.

In het kort enkele voorbeelden van wat u kunt vinden in deze bijsluiter:

 

  • Wat is er gebeurt en hoe nu verder?
  • Waar vind je de juiste hulp?
  • Wat betekent dit voor u en uw naasten?
  • Hoe beïnvloedt dit uw dagelijkse functioneren?
  • Wat doet dit met mij, fysiek, mentale, psychische klachten en karakterveranderingen?
  • Welke symptomen horen bij hersenletsel/restverschijnselen?
  • Wat kan u doen om de eerste tijd op te vangen. Wat kunt u verwachten? Hoe kunt u de eerste tijd iemand helpen? Informatie geeft inzicht en inzicht geeft begrip. En dat willen wij allemaal.
    Deze eerste-hulp-informatie kan handig zijn om u en uw naasten te helpen om te beslissen over welke (eerste) hulp/zorg uw voorkeur heeft.

Met deze ‘bijsluiter’ hopen wij echt dat wij heel veel mensen kunnen bereiken, en dat we ze kunnen helpen met de eerste stapjes (van heel veel stappen) die ze zullen moeten zetten in hun verdere revalidatie en ontwikkeling. Wat u kunt doen om mij en heel veel andere mensen te helpen is deze link https://lotgenotencentrum.nl/eerste-hulp-bij-nah-een-bijsluiter/ opslaan, te lezen en te delen.

Met vriendelijke groet,  

Lieky van der Velden