Stemmingswisselingen.

Stemmingswisselingen, je stemming vliegt plotseling van het ene moment over naar het andere. Net alsof jij er geen rem op hebt en soms niet eens in de gaten hebt wat er werkelijk met je gebeurt en ook niet om het stop te zetten. Helaas heb je daar geen knop je voor om het te bedienen als je er van af wilt.

Dat kan ook komen door TE druk bezich zijn of TE druk bezig geweest.
Soms komt die uitlaatklep ook pas later. En jij vraagt je af, “ wat is dit en waar komt het vandaan” Nou en later,……… hoe kom je er van af?
Eerst moet je herkennen dat je dit soms of vaker overkomt. Er zit meestal een patroon in. En een patroon die je kan doorbreken.

Je raakt overprikkeld en dan gaat van alles met je gebeuren waar je soms niets aan kan doen of misschien niet eens in de gaten hebt. Ik waarschuw vaker lotgenoten om de restverschijnselen in de gaten te houden zodat je niet overprikkeld raakt. Dan gaat het vaker mis. Helaas. Maar er is dus wel iets aan te doen.

Leer jezelf goed op je symptomen van prikkels letten en hou je dan aan de regels die ervoor zijn om het niet verder te laten escaleren. Nog liever om het te voorkomen. Het is niet makkelijk maar wel mogelijk.

Je partner kan je helpen als jij je laat helpen om ook op te letten wanneer het voor jou TE wordt. TE druk, TE veel,TE lawaaierig, TE veel licht. TE veel doen, eigenlijk overal waar TE voorstaat is TE VEEL voor je. Je raakt overprikkeld en alleen met rust en stilte om je heen kom je weer langzaam bij om bij te tanken. Maar er is wel mee te leven als jij je leert op jezelf te letten om dit te voorkomen.
Is dit herkenbaar voor jullie?