Trots op mijn boek:

NAH, niet aangeboren hersenletsel,

“het is niet altijd wat het lijkt”

Auteur: Lieky van der Velden.
Probeer eens op een andere manier naar jezelf en naar je eigen leven te kijken:
  • Wat heb ik voor mijzelf gedaan om mijn leven te verbeteren?
  • Wat kan jij voor jezelf doen?
Ik schrijf al 7 jaar op Facebook om meer aandacht en inzicht te geven over een leven met N.A.H.: Ik ben er altijd al van overtuigd geweest, dat als ik mijzelf heb kunnen leren om te gaan, met de restverschijnselen en overprikkeling. Ik heb dat geïntegreerd in mijn dagelijks leven, en denk ook dat anderen dat kunnen leren. Het doet mij goed, dus waarom jou niet?
Mijn boek is een handreiking voor zowel mijn “lotgenoot” als voor partners en andere geïnteresseerden. Zoals bij velen, is ook aan mij niet te “zien” dat ik een herseninfarct heb gehad. Maar dat wil niet zeggen dat wij nergens last van hebben.
Hoe ziet het leven eruit als je gebukt gaat onder NAH? En hoe nu verder? Wat kun je zelf doen om met je situatie van alledag om te gaan en je leven te verbeteren? Dat wil ik graag bespreekbaar maken, in mijn boek. Iedere bladzijde heeft zijn eigen kort bericht. Dus makkelijk leesbaar.
In het boek speelt stripfiguurtje “Han” een rol bij ieder bericht. Han, heeft ook NAH, inderdaad “anagram”…
Dit boek heeft 2 kanten. Als je het boek omdraait en begint met lezen aan de achterkant, lees je hoe Han. op kinderlijke manier in gesprek is met zijn Mamma, over zijn gevoelens die te maken hebben met zijn ziekte.
Han heeft NAH en dat kan, kinderen, ouders, verzorgers en de Juf op school helpen om een gesprek aan te gaan, met kinderen die deze rotziekte hebben.

Wil je ook in het bezit komen van dit mooie boek?

Stuur een mail naar: >>liekyvandervelden@live.nl<<

Hieronder NAH stripfiguurtje “HAN” die een rol speelt in het boek.

 

Deze ziekte zet het hele leven op z’n kop. 

Ongevraagd en onverwachts is het mij ook overkomen.
Bij sommige mensen heeft het een enorme impact op hun dagelijks leven. Het werk, de relatie, kinderen, familie, vrienden en anderen. 

Onbegrip heeft iedereen wel eens ervaren. Zo frustrerend. Maar een heel leven met onbegrip is niet gemakkelijk.
Vooroordelen, zullen jullie ook niet vreemd zijn. “Hoezo? Je ziet toch goed uit? Je was toch ook daar of daar en nu zeg je dat je dat niet kan?” 

Het gevoel jezelf te moeten verdedigen en te verantwoorden vergt energie en maakt je een beetje moedeloos. In het begin wordt het nog wel geprobeerd om het uit te leggen. Maar na een tijd vinden anderen dat het nu wel genoeg geweest is. Vragen er ook liever niet meer naar. “Hoezo, het is toch al een jaar geleden?” wordt er dan gezegd. Naast zichtbare letsels, heeft het ook onzichtbare gevolgen. Oververmoeidheid en overbelasting zijn daarnaast ook nog problemen die overprikkelingen doen versterken.
Dat heeft weer impact op je dagelijkse leven want het brengt je soms wel 3 stappen terug. Dagen van rust heb je dan nodig om bij te tanken. 

Meestal weet/merk je in het begin niet eens de restverschijnselen en de overprikkelingen, dat komt meestal pas veel later tot uiting.
Je kan namelijk niet meer dezelfde persoon zijn die je ervoor wel was. Voor jezelf is dat moeilijk te begrijpen, jij kent jezelf niet meer terug in wie je ooit was. Juist de verwardheid belet je om heel bewust in te zien waar je op dat moment in het leven staat. Het wordt nooit meer hetzelfde, maar wel anders. Dat “anders” is nog niet klaar. Het verandert ook steeds weer. Komt het ooit klaar? Of moet je leren met de veranderingen mee te gaan? Bewust mee veranderen door steeds te kijken wat ik wel nog kan en te denken hoe ik mijn leven kan verbeteren, want jij bent de persoon die veranderingen moet toelaten. Niemand anders kan dit voor jou doen.
Het leven is veranderlijk en dat zal altijd ook zo blijven. Niets blijft ooit hetzelfde. Dat is het leven. 

Heb ik je interest gewekt en wil je meer lezen, ga naar mijn Facebook pagina en lees mee samen met lotgenoten.

 

Het boekje Han en Mamma is uitverkocht. U kunt hier gratis verder lezen. Han Mamma eN.A.H.

 

     

Boekje Volwassenen NAH is uitgekocht maar hier kan je het gratis lezen.

klik hier .https://lotgenotencentrum.nl/boekje-nah-op-de-site/

    

 

Besloten Facebook pagina voor mensen met Hersenletsel NAH.  https://www.facebook.com/groups/1531465843770226/

KIND -NAH-Ouders  https://www.facebook.com/groups/266214638056464/?ref=group_header  

Lieky van der Velden.

Mail liekyvandervelden@live.nl