Over het boek ‘NAH, niet aangeboren hersenletsel, het is niet wat het lijkt.’ geschreven door Lieky van der Velden

Lieky van der Velden heeft een boek geschreven met de titel ‘NAH, niet aangeboren hersenletsel, het is niet wat het lijkt.

Lieky vertelt wat ze wilt bereiken met Facebook en dit Boek: Informatie geeft inzicht en inzicht geeft begrip. Dat is mijn doel.

Kijk eens op eens andere manier naar jezelf en naar je eigen leven. Wat heb ik voor mijzelf gedaan om mijn leven te verbeteren? Wat kan jij voor jezelf doen?

Ik schrijf al 7 jaar op Facebook om meer aandacht en inzicht te geven over een leven met N.A.H. : ‘ Ik ben er altijd al van overtuigd geweest dat als ik mijzelf heb kunnen leren met deze restverschijnselen en overprikkelingen om te kunnen gaan, en dat ook heb toegepast en geïntegreerd heb in mijn dagelijkse leven. dan kan ik dat ook iemand anders leren. Als het mij goed doet kan het jou ook helpen.’ Het zijn handreikingen en inzichten voor zowel de lotgenoot als voor de partner en andere geïnteresseerden.

Zoals bij velen onder ons is ook aan mij  niet te zien dat ik een herseninfarct heb gehad. Maar dat wil niet zeggen dat jij of ik nergens last van hebben.

Hoe ziet het leven eruit als je gebukt gaat onder NAH? En hoe nu verder? Wat kun je zelf doen om met je situatie van alledag om te gaan en je leven te verbeteren?

Daarom wil ik het graag bespreekbaar maken:  ‘Dat je kunt lezen hoe het soms voor ons is wat jij niet ziet.’

Dit boek heeft 167 pagina’s. Iedere bladzijde heeft zijn eigen kort bericht.

 

Het bijzondere van mijn boek is. Het heeft een stripfiguurtje bij ieder bericht. Het strip figuurtje je heeft ook NAH. Ik heb hem Han genoemd die omgekeerde letters van NAH.
Han beeld emotie’s uit wat bij het verhaaltje hoort.
Dit boek heeft dus 2 kanten.
Als je het boek omdraait en begint met lezen aan de achterkant, lees je op een kinderlijke manier hoe Han in gesprek is met Mamma over zijn gevoelens die te maken hebben met NAH.
Want Han heeft NAH. Het kan de kinderen, ouders, verzorgers en de Juf op school helpen om een gesprek aan te gaan met kinderen die NAH hebben. Er is nog zoveel onbegrip over NAH. Daarom wil ik op deze manier anderen helpen.

 

 

Ik spreek de hoop uit dat dit boek tot meer begrip en inlevingsvermogen zal leiden. Wij mensen met NAH moeten al kunnen omgaan met ons probleem, maar hoe prettig zou het zijn als onze omgeving hier van op de hoogte is.

 

SINDS KORT HEB IK een nieuwe Facebook  PAGINA  AANGEMAAKT Kind – NAH – Ouders

Kind – NAH – Ouders

https://www.facebook.com/groups/266214638056464/?ref=group_header  

Hoe is dat zo gekomen.

In september 2012 heb ik een herseninfarct gehad.

In januari 2013 heb ik een gesloten Facebook pagina aangemaakt Hersenletsel besloten

https://www.facebook.com/groups/1531465843770226/

voor mensen met hersenletsel, omdat ik op zoek was naar informatie, begrip en feedback. In 7 jaar tijd meer dan 7000 leden. Dat is veel, maar wil ook zeggen dat er behoefte is aan info en aan contacten met elkaar.

In de afgelopen jaren heb ik ook verschillende gesprekken gehad met ouders van een kind met een hersenletsel. Door deze gesprekken leerde ik dan kinderen met NAH restverschijnselen  en over prikkelingen, net zo beleven en ondergaan.

Mijn kleine nichtje Hanneke is nu 6 jaar en heeft met 4 jaar een gemene val gemaakt met haar fietsje.

Hanneke kreeg door haar val op haar hoofdje een hersenletsel. N.A.H. Niet aangeboren hersenletsel.

De ouders van Hanneke kregen bij de diagnose “Uw kind heeft een hersenletsel” geen bijsluiter bij met de informatie, hoe ga je hiermee om. Dat moest ze dan maar zelf uitzoeken.

.

De moeder heeft vele gesprekken met mij gehad over Hanneke. Zij wilde zo graag haar kind begrijpen.

Omdat ik mij kan voorstellen dat het voor een kind moeilijk uit te leggen is wat het voelt, wil ik graag een beschrijving geven van mijn eigen ervaringen met N.A.H. Aan mij is niet te zien dat ik een hersenletsel heb. Bij Hanneke en sommige andere kinderen is ook niet.

Het zijn verborgen gebreken, ook bij een kind met N.A.H. 

Ik ben er altijd van overtuigd geweest, dat informatie inzicht geeft en begrip.

.

Ik heb van mijn ervaringen een boek bundeling van gemaakt en het boek heet NAH Niet aan geboren hersenletsel het is niet altijd wat het lijkt. 

Als je mijn boek omdraait lees je over Han en zijn Mamma. Han is als voorbeeld van een kind net als Hanneke met NAH in gesprek met zijn mamma over zijn hersenletsel. Geïnspireerd door mijn  nichtje Hanneke. Zij is nu 6 jaar met 4 jaar heeft Hanneke een gemene val gemaakt met haar fietsje en heeft een hersenletsel. een niet aangeboren hersenletsel.

De naam Han is het omgekeerde woord van NAH.

Han en zijn mama zijn in gesprek in mijn boek en  Hanneke en haar Mama en ik op de nieuwe Facebook pagina NAH -Kind-Ouders.

Mocht jij een ouder zijn van een kind met NAH dan kan je veel aan mijn boek hebben en deze Facebook pagina.  

Lees over mijn ervaringen en wat ik geleerd heb om te gaan met NAH en door de ontwikkelingen en ervaringen van Hanneke en andere kinderen met NAH. Vergeet niet zo kan het ook bij uw kind zijn.

Heb jij interessen meer over ervaringen met NAH te willen weten en sta je open voor feedback of heb je vragen dan ben je van harte welkom op deze pagina. Kind – NAH – Ouders

https://www.facebook.com/groups/266214638056464/?ref=group_header  

Wil je ook in het bezit komen van dit mooie boek?

Mail naar :liekyvandervelden@live.nl Of een PB-je via facebook https://www.facebook.com/Radio-Luister-naar-NAH-101182881226381/

Ik stuur je een exemplaar per post het past door de brievenbus. De prijs is € 10,00 per boek. Verzendkosten plus € 4,00.

Ik wens je veel leesgenot en hopelijk beleef je ook veel plezier.

Ik wil Ron ander Ron van der Zee en Carsten Hemsø, hartelijk bedanken voor jullie inspanningen. Zonder jullie was het dit resultaat nooit geworden. Dankjewel !!

N.A.H. NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL
Het is niet altijd wat het lijkt.

Alles is ook na te gelezen op onze website www.luisternaarnah.nl
Mijn naam is Lieky van der Velden.