OVER-GEVOELIG-ZIJN.

          Ik wil je laten weten dat ik een Facebook pagina heb gemaakt voor overgevoelige personen die opzoek zijn naar inzichten en begrip voor hun overgevoeligheid Klik eens op de link en bekijk of dit ook iets is voor jou. 

OVER-GEVOELIG-ZIJN.

Welkom op mijn besloten pagina “Overgevoelig zijn”

Ik heb enkele vragen aan je.

Ben jij op zoek naar inzichten om beter met je overgevoeligheid om te gaan?
Heb je vragen over je ontwikkelingen in het leven met overgevoeligheid?
Wil jij jouw verhaal aan ons laten weten?Wil je leren van anderen die jou al zijn voorgegaan?Dan ben je hier goed op deze pagina. Je kan hier meelezen, feedback geven en eigen ervaringen met ons delen.Je kan hier vragen stellen als je opzoek bent naar antwoorden, naar inzicht en naar begrip.Ik plaats ook mijn eigen ervaringen om je een inzicht te geven om overgevoeligheid te herkennen.Ik vraag aan jullie, reageren naar andere mensen toe, op een liefdevolle manier.Niet iemand aanvallen of bekritiseren. Ga respectvol met elkaar om.Ik ben ervan overtuigd, informatie geeft inzicht en inzicht geeft begrip. En dat willen wij toch allemaal.

 

Wat kan je zoal voor een berichten lezen. Enkelen heb hier voor je erbij geplaatst.

OVER-GEVOELIG-ZIJN.

Welkom op mijn besloten pagina “Overgevoelig zijn” Ik heb enkele vragen aan je.Ben jij op zoek naar inzichten om beter met je overgevoeligheid om te gaan?
Heb je vragen over je ontwikkelingen in het leven met overgevoeligheid?
Wil jij jouw verhaal aan ons laten weten?
Wil je leren van anderen die jou al zijn voorgegaan?Dan ben je hier goed op deze pagina.Je kan hier meelezen, feedback geven en eigen ervaringen met ons delen.Je kan hier vragen stellen als je opzoek bent naar antwoorden, naar inzicht en naar begrip.Ik plaats ook mijn eigen ervaringen om je een inzicht te geven om overgevoeligheid te herkennen.Ik vraag aan jullie, reageren naar andere mensen toe, op een liefdevolle manier.Niet iemand aanvallen of bekritiseren. Ga respectvol met elkaar om.Behandel de mensen zo, zoals jij ook behandeld wilt worden.Ik ben ervan overtuigd, informatie geeft inzicht en inzicht geeft begrip. En dat willen wij toch allemaal.

Lieve groet van Lieky Van der Velden ( beheerder)

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Wat ga je aantreffen op deze pagina:

*Investeren in jezelf *

Je innerlijk leven leren kennen door; De stilte te voelen en te ervaren wat dit uiteindelijk zal opleveren. Je over- gevoeligheid leren kennen en dan deze leren beheersen.Onderscheid te maken van wat je voelt,wat van jezelf is en wat van die ander.Om geestelijk en lichamelijk tot rust te komen en jezelf weer in evenwicht te brengen.Jezelf te beschermen tegen alle negatieve invloeden van buitenaf.Heel bewust in je lichaam in je eigen energie te blijven,om met beide voeten op de grond te blijven staan.Jezelf te leren vertrouwen in alles wat je doet en voelt.Vanuit je innerlijk leven ontstaat een innerlijke groei en ontwikkeling.

Jezelf leren kennen is bewust worden van;

je doen en laten,  je denken, voelen je handelen.Zonder oordeel te kijken naar emoties en je overgevoeligheid.Door je af te vragen;Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe kan ik dat bereiken?De mens is dat wat hij denkt dat hij is.Als jij alleen maar denkt het is zo moeilijk, dan is het ook moeilijk,als jij alleen maar denkt, ik kan het niet,dan kan je ook niet.Vraag je dan eens af wat ben je dan aan het scheppen?

/////////////////////////////////////////////////////////////////

INVESTEREN in JEZELF;

is het beste wat jij voor jezelf kan doen.

Blijf mij volgen, 

als jij hierin interessen hebt.

Deze pagina zal steeds uitgebreider worden.

Jij moet alleen beslissen of deze de juiste pagina is voor jou.

Vooral reageren op een bericht dat is juist goed, dan probeer ik je antwoord te geven.

Groetjes van Lieky

“Overgevoelig” zijn.

Gevoelig zijn voor wat ik zie en niet zie, 

denken en voelen begrijp ik soms niet meer. 

Hoe kan het, 

mijzelf zijn als ik altijd voel wat die ander voelt.

Mijn gevoelens zijn soms verwarrend

 en mijn lichaam reageert hier ook verwarrend op.

Als de verwarring zo groot is 

en de onzekerheid in nood is,

 ligt de angst op de loer,

 om je zonder pardon,

 te belasten met kwade gedachten. 

Weg ermee zo wil ik niet zijn.

Niet meer jezelf zijn.

Is het iemand anders zijn?

Waar is mijn mijzelf?

Ik ben het soms helemaal kwijt.

Is dat de prijs voor overgevoelig zijn? 

Nu zit ik hier stilletjes met mijn gedachten.

Weet niet wat ik kan verwachten.

Ik vraag mij af,

Dit kan het toch niet zijn.

Ik moet veranderen. 

Aanpassen dat zal het zijn.

Ik wil “mijn” leven, 

ook al zal het niet hetzelfde zijn. 

Gedicht/bericht van Lieky Van der Velden

///////////////////////////////////////////////////////////////////////

Overgevoeligheid.

.

Ik heb dit wel ervaren. Heb ook geleerd om er mee om te gaan zodat het in mijn leven niet meer over heerst. Ik raakte wel eens overprikkeld door mijn overgevoeligheid en omdat niemand dat aan mij zag, was het moeilijk te begrijpen wat er met mij aan de hand was. Sommige weten niet eens wat overprikkels zijn en het je moeilijk maken om goed te functioneren in het leven.
.Ik zal enkele symptomen opschrijven die ik voelde en mee moest leren omgaan.
Kijk eens of jij dit ook herkend.
.Hoe voelde bij mij overprikkelingen aan.
Je zie je niet, maar zijn er wel. Het overheerste in je lichaam, mijn denken mijn doen en laten. Deze gevoelens geraken geregeld overprikkelt.
.Ik was erg emotioneel kon over alles huilen.
Mensen raakte boos op mij omdat ze dachten dat ik alweer de aandacht trok. Dat heb ik ervaren als het ergste. Toen was ik nog klein en begreep er niets van.
Ik kon mij moeilijk concentreren,
Voelde mij verwardheid soms een wazig zicht, snel afgeleid, veel moe en futloos, stress al om, verdrietig, slecht slapen, onrust, angst, twijfels, hoofdpijn, spierpijn, evenwichtsstoornis, onmacht, tintelingen in mijn lichaam, teleurgesteld zijn en het onbegrip voelen., altijd zenuwachtig, nachtmerries en slapeloosheid. Altijd een onrustig gevoel. Ik voelde dingen die er niet waren. Te geconcentreerd zijn met lezen geven prikkels.
.Mijn denken en innerlijk leven was een achtbaan geworden van enge ongecontroleerde gevoelens, gedachten en emoties.
.Te veel drukte geeft prikkels. Te veel door elkaar praten met bezoek is frustrerend, gillende kinderen, harde geluiden hard praten, ruzies.
Daar komt stress van. Daarna wordt automatisch een radertje in werking gezet die men niet stoppen kan.
.Later, veel later had ik in de gaten,
Ik voelde de stress, angst en frustraties van andere mensen. Ook de stemming en atmosfeer in lokalen en huizen. Ik voelde als ruzie was geweest of de ruzie voelde ik aankomen.
.Nog later ging ik gevoelens en om prikkels van buitenaf leren kennen en leren hiermee om te gaan. Maar ik moest natuurlijk wel eerst leren herkennen en erkennen. Dat was een moeilijke fase. Daar is heel wat aan vooraf gegaan.
HERKEN JE DIT?
Lieky Van der Velden.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Stukje uit mijn dagboek. Misschien herkenbaar voor je.

Van het een op het ander moment kan ik mij opeens heel onrustig voelen. Zenuwachtig, prikkelbaar en schrikachtig.Dat maakt mij onzeker. Het is een rot gevoel.Ik probeer te onderzoeken wat ik voel, wanneer en waardoor ik uit mijn evenwicht raak.Dat rot gevoel brengt een bepaalde vibratie met zich mee. Je zou het kunnen vergelijken met een steentje dat in een rustig in stil water terecht komt. Je ziet dan uitdijende ringen verschijnen, waardoor een vibratie wordt weergeven.De schrik voel ik van binnen en komt als een shock naar buiten. Ik voel dat het een vibrerende beweging is, toch zit ik stil. Het gebeurt alleen innerlijk in mijn hele lichaam en in mijn hoofd.Zo voelt het bij mij, die vibratie gaat door mijn hele lichaam.En het duurt een tijdje voor het water (mijn lichaam) weer helemaal rustig is geworden.Tegelijkertijd komt als vanzelf dat rot-gevoel opzetten en het overheerst opeens mijn gedachten en mijn lichaam.Het is opeens alsof alles versterkt is. Kleine pijntjes zijn versterkt mijn hele lichaam reageert daar op, het geluid van buitenaf is indringender, holler zou ik zeggen vooral irritanter. Dat gevoel kan weer leiden tot negatieve gedachten, onzekerheid en angst. Gevoelens van onrust, en twijfels, misselijkheid in mijn buik, slecht slapen. Snel huilen, zenuwachtig, onzeker gevoel, schrikachtiger. Dat zorgt er voor dat ik mij onveilig voel.Soms gaat dat door en door en ik weet niet hoelang het zal aanhouden voordat ik weer rustiger word en even weer op adem kan komen. Is dit herkenbaar voor je?

Lieky van der Velden

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Je kan leren om anders met je overgevoeligheid om te gaan.

Het begint bij je denken. Je denken en je doen en laten, heeft effect op je gevoelens die hebben weer invloed hoe jou dag zal zijn.

Een stukje uit mijn dagboek; Misschien heb jij hier erkenning in.Soms heb je van die dagen dan zit het niet mee. Ken je dat?Dan voelt alles anders en heb je het gevoel jij zit jezelf in de weg.Een verward gevoel treed op en dat maakt me onzeker, onrustig en prikkelbaar.Ik heb dit eens bij mij zelf onderzocht.Ik werd overvallen door dringende vragen.Wat is dit nu weer? Waar komt dat vandaan? Gaat dit nog weg?Tijdens het onderzoeken van, kwam ik tot dit inzicht. Ik verklaar dit voor mijzelf en misschien is er herkenning in voor jou.Energie, hebben wij allemaal. Energie kan je besturen en verdelen over je lichaam en over de dag.Energie, kan je gebruik van maken om goed te functioneren maar ook misbruik van maken om je energie te verbruiken en dan raak die energie op en lijkt het alsof je gevoelens versterken. Herken je dit?Als je energie op is, ben jij uitgeput en futloos. Wachten op nieuwe energie heeft tijd en veel rust nodig. Daarom is het van belang dat wij goed omgaan met onze energie.Als de lichaamsenergie niet in het evenwicht met de geest is, ben je uit-evenwicht. Uit-evenwicht is al een vreemd gevoel die je kan overmeesteren. Een vreemd gevoel geeft onzekerheid en daar word je geprikkeld door. Daar word je zenuwachtig van en de cirkel is rond want daar raak je van overstuur. En jij vraagt je af, potverdorie wat een rot gevoel.

Hoe kom ik hier vanaf?Waar is het fout gegaan;Je gedachten je doen en laten je gedrag en je energie die je gebruikt.Lees het nog eens rustig door en kijk eens of dit ook bij jou past.Ik hoop dat je iets hebt aan mijn ervaringen en mijn zoektocht, hoe het voor mij het beste werkt om beter en bewuster met mijn overgevoeligheid om te gaan.

Lieky Van der Velden

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ik heb een “spiegel” voor je misschien herken jij jezelf hier wel in.

Als jij gewend bent om te ‘pleasen’ om het iedereen maar naar de zin te maken. Dan ben je ook gewent om maar door te gaan en door te gaan.Bekijkt het eens zo, als de elastiek steeds strakker en strakker wordt aangetrokken door het doorgaan van jou gaat vroeg of laat de rek eruit. Altijd gespannen zijn “elastiek aantrekken” ga je over je eigen grenzen heen en je hebt het niet in de gaten.Jij bent tenslotte gewent om door te gaan.De gevoelens en gedachten die je kan voelen zijn.Dat jij MOET doorgaan.Jij wilt niet toegeven aan je beperkingen.Jij kan je perfectionisme niet loslaten.Jij wilt niet toegeven aan controle verlies van alles en iedereen.Jij wilt je werk en collega’s niet teleurstellen.Jij wilt niet bezig zijn met opgeven.Jij wilt ook niet aan jezelf denken.Jij wilt niet jezelf op de eerste plaats plaatsen.Jij wilt niet, of denkt dat je dat niet kan of mag om NEE te zeggen.Jij wilt niet met emoties bezig zijn want, jij denkt dan toe te geven aan zwakte.Jij wilt je zwakke kanten niet aan anderen laten zien.Jij wilt niet falen.Jij voelt altijd stress in je lichaam.Jij durf of wilt je niet ziek-melding.Jij kan niet uitschakelen als je gaat slapen.Jij laat niemand jouw emoties zien, jouw angsten, jouw twijfels.Jij kan niet of wilt niet tussen de bedrijven door rusten.Jij hebt soms een kort lontje en je boosheid blijft langer bij je hangen.Van rust word je onzeker en geïriseerd.Soms weet je het niet meer, maar dat geef je niet toe.

Deze lijst kan nog veel langer, het is een aanvullend programma om op het einde van het verhaal de man met de hamer tegen te komen.

En dan………….. Jij bent uitgeteld………..Jij hebt niet langer meer je controller over je emoties, je gedachten, je lichaam en geest. je voelt en moet toegeven het gaat niet meer.Waak over je zelf en laat het niet zover komen.Daar wordt je niet blij van.Hoe komt bericht ‘voorbeeld” dit bij jouw binnen?Nu je dit leest herken jij je hier in?Confronterend hé?Soms kan het nodig zijn om je een “spiegel” voor te houden om tot inzicht te komen, “waar ben ik mee bezig?”

Lieky van der Velden.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Onze grootste zorgen, twijfels, angst, problemen en veranderingen gebeuren door ons denken. Ons denken ligt een beetje overhoop door je overgevoeligheid als jij je denken niet onder controle hebt.Soms zijn onze gedachten niet bij hetgeen waarmee je bezig bent. Of we blijven rondhangen in een negatieve gedachten-spiraal. Een patroon die doorbroken moet worden.De belangrijkste les die ik ooit heb moeten ervaren is: Hoe ongelooflijk belangrijk onze gedachten een rol spelen in ons dagelijkse leven. (hier kom ik nog op terug)Bewuster met jezelf omgaan? Hoe doen we dat? (hier kom ik nog op terug)Wees bewust van je gedachten en zo ook over je gevoelens in je lichaam en je doen en laten. Door onze gedachten te veranderen kunnen we ons leven veranderen. Je gedachten beïnvloeden immers je leven van alle dag. Het bewust kiezen van onze gedachten (jij BENT de denker) is bepalend hoe wij omgaan met onszelf en onze medemensen.

* Bewust leven betekent ook, in balans zijn.Met overgevoeligheid moet je meer balans in ons leven krijgen.

* Dat kan door evenwicht te brengen tussen lichaam en geest. (hier kom ik nog op terug)

* Door structuur in je leven te brengen en zelfvertrouwen te krijgen in je eigen kunnen. (hier kom ik nog op terug)

* Structuur is afspraken maken met jezelf en je daar ook aan houden. Dat brengt een stuk rust in je denken.

* Belangrijk is alert zijn op wat je denkt, voelt en wat je doet. 

• Wat denk jij over jezelf en je huidige situatie, jouw leven? 

• Gevoelens van onzekerheid worden opgewekt door onze manier van denken. 

• Als jij denkt; het is zo moeilijk. Dan is het moeilijk. Als jij denkt ik kan het niet. Dan kun je het ook niet. Het is hoe jij er over denkt. Jij BENT wat jij over jezelf denkt.

Bewust leven is ook gefocust zijn. Zo breng je je geest en lichaam in evenwicht. (hier kom ik nog op terug)

* Focus je gedachten op alles waar je mee bezig bent.

* Door jezelf te focussen bepaal jij waar jouw gedachten mee bezig zijn en zo breng jij je geest en lichaam in evenwicht. (hier kom ik nog op terug).Overal waar bijstaat (hier kom ik nog op terug) dan komt er op terug in een uitgebreider bericht. Als je mij blijft volgen zal je het vanzelf wel tegen komen.

Lieky Van der Velden

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Overgevoeligheid en prikels van buitenaf.

Mijn innerlijk leven gaat soms erg diep om de indrukken aan en in te voelen.Soms gebeurt dat ongecontroleerd. Het voelt soms raar in mijn hoofd net alsof steeds iets in mijn hoofd in beweging is. Alsof ik een trechter op mijn hoofd heb die open staat en dat ik daarom alle indrukken van buitenaf kan aanvoelen.Als ik ergens binnenkom voel ik de stemming die er heerst. Ik heb dan meer moeite en meer tijd nodig om die indrukken te verwerken, om het een plaats te geven dat het eigenlijk niet mijn gevoelens zijn, maar die ik die oppik van iemand anders.Dan voel ik ook evenwicht-stoornis. Ik kan mij daardoor moeilijk concentreren op het geen ik doe en wat ik hoor en zie.Dat is soms lastig om mijn eigen gevoelens die daar bij komen te schiften.Is dat herkenbaar voor jou?Ervaar jij dat ook zo?

Lieky van der Velden.

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Bewust omgaan met je energie.

Je lichaam en je geest leren kennen.Wil je veranderen heeft dit geduld, inzicht en tijd nodig. Wees je ervan bewust dat je zelf veel kan doen. Het maakt ook niet uit waar je begint, als je maar aan de gang gaat. Door te kiezen voor jezelf ben je al goed op weg.En dan ben je geen egoïst. Dat komt ook ten goede voor een ander. Denken en werken met je energie verdelen.Dit zijn enkele voorbeelden hoe jij met je energie kan bezig zijn. Bewust of onbewust. Je moet je bewust worden van je geest, je lichaam en je energieën. Hoe moet je het aanpakken om jezelf weer in evenwicht te brengen en te leren focussen. Alert zijn op je denken, je gevoel, je overgevoeligheid en je doen en laten. Dat is wel nodig om stukje bij beetje weer contact met jezelf te krijgen.Jezelf op de eerste plaats zetten.Een ding per dag voornemen. 1 dag actief zijn de andere dag rustig aan doen. Geen 2 activiteiten op 1 dag doen.Langzaam in beweging zijn en geen haast geen stress opbouwen dat vrees energie.Houd je niet bezig met negatieve energie. Drukke of zeurende personen die slurpen je energie weg.Te harde geluiden om je heen. Drukte vermijden.En niet nog effe dit doen en nog effe dat doen, dan ben jij je energie al kwijt. Zoek de stilte op. Door stilte komt je geest en lichaam tot rust. Dat heb je nodig om je energie te behouden.Probeer het uit. Wil je graag meer van deze oefeningen lezen kijk daarvoor eens op deze pagina.  Ik wens je succes.

Lieky Van der Velden.

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Time for Me !

Je hebt veel meer voordeel als je investeert in TIJD voor jezelf. Dus even niet. Nu is “mijn tijd” in plannen in je systeem.

bv ik ga nu in bad en wil even niet gestoord worden. Dat geeft gelijk al rust. Of, als iemand op bezoek wilt komen en het komt eigenlijk niet goed uit. Om te zeggen, “het komt nu even niet goed uit”Het gaat om de afspraak van NIET STOREN en dat jij ook kan voelen, dit is nu MIJN TIJD.Maar jij moet je die gunnen en daarom ook nemen. Anders krijg je dit niet hoor. Consequent zijn. Dit kan je leren als jij dat wilt. Zo heb ik het ook gedaan in die tijd dat ik dat nodig had.Door rust, stilte en ruimte voor mijzelf kreeg ik inzicht en begreep ik meer van hetgeen waar ik mee bezig was. Ik heb ook geleerd dat ik los moet laten wat mij vasthoud aan het verleden.Hele nare herinneringen die ik graag wil vergeten. Te veel belast. Ik wil er wel zorg voor dragen dat het mijn dag en mijn verdere leven niet zal belemmeren om te kunnen genieten van alle dag.Door het loslaten wat mij kan belemmeren, kom ik vrij om te veranderen. Dat is mijn verleden, die ik niet meer kan gebruiken in het heden.Zo komt er beweging in het heden. Ik ben niet meer die persoon die ik was. Ik kan niet meer op dezelfde manier leven als ik eerst deed. Ik heb dat moeten loslaten om verder te komen in het hier en nu.Ik kijk vooruit en maak nu keuzen die voor mij/ons belangrijk zijn om beter en verder te kunnen met ons leven. Ik zie het als een investering in de toekomst. Toen ik dit begreep en mij aanpaste aan mijn andere manier van denken, kwam er steeds meer controle op mijn dagelijkse leven. Ik kreeg meer inzicht om beter met mijzelf om te gaan. Dat leeft een stuk makkelijker. Ook voor mijn man en familie. Iedereen is in het leven bezig met een ontwikkelingen proces. Elke dag, elke week, elk maand. Of je hierin geloofd is niet van belang. Het is makkelijker om jezelf te veranderen, dan om een ander te veranderen.Ik leerde steeds meer vertrouwen te krijgen in alles wat ik doe en voel. Deze weg ben ik aan gegaan. Ik spreek uit eigen ervaring; het heeft mij goed gedaan.Ik hoop natuurlijk dat iemand, door deze berichten op deze pagina, inzicht krijgt in zijn eigen situatie om ook eens een andere weg te proberen die je misschien meer brengt.Ik wens je veel rust, stilte en kracht en het inzicht dat jezelf je leven kan verbeteren.

Lieky Van der Velden.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Heb jij dat ook wel eens dat opeens je gevoel, emoties omslaan in een deprimerend, misselijk makend gevoel dat je plotseling overheerst?Een vreemd gevoel bekruipt je.Emoties, gaan meespelen.Waar komt dit zo plots vandaan? Denk eens even terug hoe bij jou de andere dagen vooraf waren. Hoe is het bij jou geweest. Waarschijnlijk herken je het een en ander terug als je dit leest.Heb je het druk gehad?Is er iemand ziek in jou omgeving? Wordt er nog aan je getrokken.Word meer van jou verwacht dan je wilt.Pas jij je steeds aan, aan die ander? Sta jij altijd voor iedereen klaar en kwam je daardoor in tijdnood?Heb je veel bezoek gehad of een telefoon gesprek die niet lekker verliep. Heeft iemand je trieste verhalen verteld?Word er een last op je schouder gelegd die liever niet wilt dragen.Is er iemand die de volledige aandacht aan je opeist. Herken je enkele van deze voorbeelden?Dat zijn energievreters en meelifters. Zij gaan tevreden naar huis en jij blijft achter.Terwijl jij nog door “moet” verder moet met je eigen bezigheden en verantwoordelijkheden. En dan dat “moeten” terwijl je eigelijk geen energie meer over hebt.Dat zal een zware dobber voor je zijn omdat alles gewoon doordraait. Want er wordt nog steeds aandacht aan je gevraagd. NU moet je wel NEE zeggen.Er zijn zoveel meer mogelijkheden om jou energie op te slokken waardoor voor jou niets meer overblijft. Begrijp jij nu hoe het in elkaar zit?Jou energie verdwijnt naar anderen en er blijft niet veel meer over voor jezelf en dan komt zo’n rot gevoel waarvan jij je afvraagt, hoe komt het toch dat ik mij plotseling zo voel. Nou, zo dus een van de mogelijkheden. Alleen door stilte en rust te nemen kan jouw energie weer aangevuld worden. Het allerbelangrijkste is, dat jij weet waardoor het komt. Dat jij belangrijk bent. Jij moet je belangrijk voelen.

Lieky Van der Velden.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Mijn stille gedachten wil ik met je delen.

Bij een probleem of een hele moeilijke situatie dan hebben jij en ik de keuze; ga ik mee in het drama en maak ik het in gedachten nog groter òf denk ik gericht in oplossingen en mogelijkheden om het probleem snel een andere een wending te geven?Aan mij de keus. Ik heb ervoor gekozen om te zeggen en te denken: ‘het is wat het is en daarom ga ik daarmee aan de slag’. Ik ben geen slachtoffer van mijn eigen verdriet. Door hier bewust mee om te gaan help ik mijzelf om mezelf niet te verliezen. Zo kan ik blijven werken aan mijn eigen situatie.

Denken in oplossingen.

Op het moment dat ik in oplossingen ga denken ben ik met een goeie start bezig. Zo houd ik voor mijzelf ook de controle over hoe ik ermee omga. Niets werkt zo verlammend als gedachten die rondjes blijven dwalen in je hoofd. Hier kweek je alleen maar angst mee. Het kost ook nog veel energie, die ik veel beter kan gebruiken om in actie te komen en daadwerkelijk iets aan mijn denkwijze te doen.

Wat kan mij en jou hierbij helpen

De mensen waar je mee omgaat, hebben meer invloed op je dan je in eerste instantie zou denken. Woorden, gedachten en gedragingen zijn allemaal uitwisseling van informatie en energie. Maak er een gewoonte van om je te omringen met positief ingestelde mensen, zoek ze actief op. Hun energie zal ook jou energie voeden. Vermijd zoveel mogelijk het contact met de ‘zeurpieten’, en ‘klagers’. Het brengt je niets en verlaagt jouw energie. Probeer altijd het gesprek een positieve wending te geven. Lukt dat niet? Wegwezen!

Lieky Van der Velden.

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Wat is gronden of aarden eigenlijk? 

Gronden/ aarden is om geestelijke en lichamelijk beter in je lijf te zitten. In het hier en nu te zijn.Je voelt duidelijk een verschil als jij NIET goed geaard bent. Enkele voorbeelden van niet goed geaard zijn: Sommige mensen voelen zich niet echt veilig in hun lichaam, beetje zweverig zijn. Een beetje doelloos zonder doel de dag door gaan en geen controle over zichzelf hebben. Evenwicht-stoornis voelen. Die snel afgeleid zijn en zich niet goed kunnen concentreren. Die onzeker, nerveus en angstig zijn. Soms negatieve gedachten hebben. Slecht slapen en zich onrustig voelen. Erg emotioneel zijn en snel huilen. Zich soms verwart voelen, last van buikpijn, hoofdpijn en vaker spontaan diare hebben. Voelen zich verdrietig en eenzaam. Veel twijfelen aan zichzelf en zelf geen keuze kunnen maken. Voelen zich nog al snel overzien, aan de kant gezet in de steek gelaten minder dan iemand anders. Twijfelen aan hun kunnen en aan hun kracht. Dit lijstje zal best langer kunnen zijn. Als dit herkenbaren voor je is. Als jij je hierin herkend. Ben je NIET goed geaard/gegrond.Wij overgevoelige personen hebben dit juist meer nodig in het leven van alle dag dan zeg maar “normale” personen.

Een oefening om je te gronden. Te aarden. Ga staan, voel je voeten op de grond.Voel de onderkant van je voeten je hakken je tenen. Voel deze heel bewust, heel geconcentreerd de aandacht geven. Stel je voor dat, dat jij aan de onderkant van je voeten wortels hebt die heel diep de grond in gaan. Heel diep. Voel het stel het je voor dat het zo is. Net als een boom heb jij wortels die heel diep de grond in gaan. Voel je alsof jij een boom bent.Voel dat jij daardoor stevig op de grond staat. Voel het steeds steviger en steviger. Ga iedere keer met je gedachten naar je voeten, wortels, grond. Vast en steeds vaster.Stel je voor jij BENT die boom met die vast stevige wortels. Je kan eens aan de wortels trekken en vast pakken je vast grijpen in de grond. Zodat JIJ stevig op aarde staat. Dat moet je vaker oefenen en ook echt serieus voelen. Zo vaak als je wilt oefenen want dat wat jij oefent en de kans geeft tot slagen zal je ook veel profijt hebben en je steeds beter en beter je in JE LIJF gaan voelen. Jij voelt jezelf dan. Je voelt je kracht en kracht vertrekt je in hoe jij in “het” leven staat.Dit is een basis begin van vele andere oefeningen die jij je eigen kan maken die je helpen om goed met jezelf en in je leven te staan.Kopieer het en plak het ergens waar jij het geregeld te lezen krijgt. Doe deze oefening zo vaak mogelijk om resultaat te boeken.

Ik wens je succes. Lieky van der Velden.

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Soms gaan onze gedachten alle kanten op. Ken je dat?

Dan zit je steeds met je gedachten in je hoofd om te kijken waar zijn mijn hersenen mee bezig. Soms zijn het ook nog negatieve gedachten die zich herhalen en je verwart, onzeker en verdrietig maken. Niets is gecontroleerd en het ratelt maar door en door en door. Herken je dit?

Hoe komt dat?
Jij hebt je gedachten de vrijloop gegeven en er zit geen rem op.Deze oefening zijn er voor om je de regie over je gedachten en daardoor ook je gevoelens weer terug te krijgen. Hoe krijg je je doelloze gedachten onder controle.Ga met je gedachten uit je hoofd en serieus gericht naar je voeten.Ga met je voeten op de grond staan. Voel je voeten duidelijk op de vloer, vanaf de hakken zolen en tenen. Ga heel bewust lopen. Zet je ene voet vooruit en voel je voet op de grond hak, zool, tenen. Volgende voet hetzelfde telkens weer.Dat kan je meerdere keren per dag doen. bv onder het strijken, afwassen, bij dingen die je doet waar je niet echt geconcentreerd over moet nadenken. Dus zorg dat jij de denker bent en blijf zo veel als mogelijk met je gedachten bij je voeten. Blijven oefenen tot je ook merkt dat het je goed lukt om weg te blijven uit je hoofd. Zo vul jij zelf je je hoofd met andere gedachten.Het is een training. En alles heeft tijd nodig heeft om het onder controle te krijgen. Je moet het je eigen maken.Jij bent tenslotte de baas over je gedachten die bepalen hoe jouw dag zal zijn.

Probeer het uit.  Lieky Van der Velden.

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ik heb voor mij zelf een weg gevonden om een positieve draai aan mijn leven te geven. Misschien is dit ook een weg voor jou?Dit zijn mijn gedachten hier over.

Bewust leren leven. Wil je veranderen, dan heeft dit geduld, inzicht en tijd nodig. Wees je ervan bewust dat je zelf veel kan doen. Bewust leven is kiezen voor jezelf. En dan ben je geen egoïst. Dat komt ook ten goede voor een ander.Je moet je bewust worden van je geest, je lichaam en je energieën. Hoe moet je het aanpakken om jezelf weer in evenwicht te brengen en te leren focussen? Je moet alert zijn op je denken, je gevoel, je overgevoeligheid en je doen en laten.Dat is wel nodig om stukje bij beetje weer contact met jezelf te krijgen. En het vertrouwen in jezelf terug te krijgen. Om je lichaam en geest beter te leren kennen, daar heb je stilte en rust voor nodig. Dan neem je alles beter in je op.De stilte en ook de rust leert je juist te luisteren en te voelen naar je geest en lichaam dat geeft je het geduld om rustig te worden om zo te kunnen relativeren en te ontspannen. Ontspanning is ervoor om geestelijk en lichamelijk tot rust te komen en jezelf weer in evenwicht te brengen. Er zullen nog vele oefeningen geplaatst worden maar een begin moet er zijn.Dat begin is stilte en rust toe laten, ontspannen zijn. Dan neem je alles veel beter op.Fietsen heb je evenwicht voor moeten leren. Concentratie voor je lichaam en geest waar je mee bezig bent.Ontspanning heb je nodig om te kunnen leren het gevoel van je gespannen spieren te herkennen en vervolgens deze weer te kunnen ontspannen.Dat is iets wat je moet leren oefenen. Als je het niet weet kan je dit ook niet voor jezelf doen. Met gespannen spieren in je lichaam blijven zitten kan niet goed zijn voor je lichaam, ook niet voor je geest.Als je rust brengt in je geest, in je denken, dan kun je rustig blijven en iets beter relativeren. Dat lukt niet met een verwarde geest. En die is nu eenmaal verward als jij stress hebt.Ontspanningsoefeningen zijn goed voor ieder mens, maar zeker voor mensen die overgevoelig zijn.Natuurlijk is alle begin moeilijk maar resultaten zul je zeker op de langere termijn bereiken.Beschouw het als een investering in je huidige leven en je toekomstige leven.
Misschien ook iets voor jou?

Lieky Van der Velden.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Veranderen en verbeteren.

Zie jij bij jezelf een patroon? Een lelijk patroon die geregeld aanwezig is?Herken jij enkele of meer van jezelf uit dit patroon?Heb je soms angstgevoelens die je overheersen?Denk jij wel eens of jij jouw leven wel verdiend?Ben jij wel eens bang dat jij jouw leven niet aankan?Heb jij het gevoel alsof alles tegen zit?Voel jij je soms vreemd van de mensen in je omgeving?Ben je eenzaam tussen andere mensen?Ben je vaak erg misselijk?Voel jij je alleen met je overgevoeligheid?Ben je snel emotioneel en over je toeren?Hoe is het met jouw gevoelens sta je daar wel eens bij stil?Vind je het soms eng om je eigen emoties toe te laten?Voel jij je gerent in het voelen van gelukkig zijn?Dit zijn maar enkele van vele vragen, want dit patroon-lijstje kan veel langer.Ik wil je graag aan het nadenken zetten, of je het herkend of erkent. Dat heb je wel nodig om veranderingen in je leven brengen.Dat gene wat je weerhoudt om werkelijk gelukkig te zijn verstop je ergens in je geest en je vermijdt het zorgvuldig. Het houd je voor, hier is niets meer aan te doen. De vernietigende uitwerking ervan op je leven is maar al te duidelijk.Jij voelt je daardoor niet gelukkig, je zit niet lekker in je vel jij voelt je niet gelieft, niet op je plaats in deze wereld, niet sterkt maar juist zwak. Jij twijfels aan alles en jezelf.Jij wilt misschien wel veranderen maar weet niet hoe en waar te beginnen. Het begin van veranderingen zijn kleine stapjes van veel meer.Jij hoort op de eerste plaats te staan en niet denken , Ja, maar die ander. Die ander bent JIJ niet. Als jij jezelf niet op de eerste plaats zet, wie doet het dan wel? Als jij niet goed voor jezelf zorgt, maar je zorg wel goed voor die ander, ben jij diegene die je te kort doet.Als jij dit niet eens voor jezelf over hebt, waarom zou een ander het dan wel doen. Als jij geen respect voor jezelf hebt, dan laat jij een ander ook niet weten dat jij respect wilt hebben. Dat moet je opeisen zonder een egoïst te zijn.Jij bent de baas over jezelf en jouw leven.Jij moet de denker zijn van je eigen gedachten.Als jij goed voor jezelf bent, geeft je aan of je iets wel of niet wilt. Jij beslist voor jezelf, jij komt op voor jezelf. Jij bent jij en er is maar 1 jij. Als jij goed voor jezelf bent en jij hebt jezelf vooral op de eerste plaats gezet, komt dit iedereen ten goede.Jij bent de baas over jezelf en jouw leven.Jij moet de denker zijn van je eigen gedachten. Jij moet je leren de baas te zijn over je eigen gedachten. Jij moet zelf kiezen waar je aan wilt denken en waar je niet aan wilt denken moet je ook geen energie aan geven. Verander het lelijk patroon in je eigen zelfgemaakt patroon die je altijd veranderen kan en verbeteren mag en die jij aan iedereen die het zien wilt kan, mag tonen.Ik wens je moed en inzicht.

Lieky Van der Velden.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Met dit bericht wil ik een voorbeeld aangeven dat het mogelijk is gevoelens te voelen van emoties van andere personen van stemmingen de atmosfeer die bij iemand anders in huis is aan te voelen. Het is mogelijk dit te voelen als jij “overgevoelig” bent.

De bedoeling is:

Je bewust te worden dat jij dit misschien ook wel zo voelt en ervaart.Erkennen en Herkennen:Als jij mijn berichten erkend en herkend als een deel van jouzelf, dan zit je op deze pagina goed.Ik wil je best wel berichten aan oefeningen en voorbeelden wat je hier tegen zou kunnen doen. Maar eerst is het van belang dat jij dit erkent en herkend.Daarna komen de oefeningen. Anders heb jij ook niets aan oefeningen.Mijn bericht zijn mijn eigen ervaringen: Overgevoeligheid en prikels van buitenaf.Mijn innerlijk leven gaat soms erg diep om de indrukken aan en in te voelen.Soms gebeurt dat ongecontroleerd. Het voelt soms raar in mijn hoofd net alsof steeds iets in mijn hoofd in beweging is. Alsof ik een trechter op mijn hoofd heb die open staat en dat ik daarom alle indrukken van buitenaf kan aanvoelen. Herken je dit?Als ik ergens binnenkom voel ik de stemming aan die er heerst. bv, als pas ruzie is geweest. Het voelt prettig of niet prettig aan. Herken je dit?Ik heb dan meer moeite en meer tijd nodig om die indrukken te verwerken, om het een plaats te geven dat het eigenlijk niet mijn gevoelens zijn, maar die ik die oppik van iemand in mijn omgeving.Heb jij deze gevoelens ook?Soms voel ik daarbij ook evenwicht-stoornis. Ik kan mij daardoor moeilijk concentreren op het geen ik doe en wat ik hoor en zie.Want mijn gevoelens en mijn gedachten gaan verweven door die emoties van iemand anders. Dan is het moeilijkste onderschijt te maken van wat hoort bij mij en wat hoort bij die andere persoon.Dat is soms lastig om mijn eigen gevoelens die daar bij komen te schiften.Is dat herkenbaar voor jou? Ervaar jij dat ook zo?Als jij mijn berichten erkend en herkend als een deel van jouzelf, dan zit je op deze pagina goed.

Lieky Van der Velden.

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Angst zijn negatieve gedachten en die hebben krachten. Door de angst zitten we meer met onze gedachten in ons hoofd dan normaal. We denken en piekeren teveel en we voelen bij ons hoofd hoe het vandaag met ons gaat. Zo gauw je iets voelt in je lichaam schieten je gedachten in je hoofd alle kanten op. Doelloos zoeken naar gevaar.We komen negatieve gedachten tegen zoals, angsten, twijfels en zorgen. Helaas blijven we daarin te lang rondhangen. De gedachten nemen een loopje met je. Stuurloos dwalen ze door je hoofd. En dat sloopt je. Je verliest jezelf. Dat is negatieve energie.
Overal zit energie die met ons verbonden is. Overal waar wij aandacht aan besteden, geven wij energie. Dat gebeurt bij positieve energie en bij negatieve energie. Je gedachten beïnvloeden je fantasie, je gemoedstoestand, je gevoelens van vreugde, geluk of verdriet en angsten, jaloezie zelfs haat. Wij voeden deze energie zelf, door ons denken, omdat we aandacht en dus energie hieraan geven. In sommige gevallen kan zo’n energie ons dan overvallen. Dan krijg je een rot ervaring.
Hoe krijg ik mijn gedachten onder controle en uit mijn hoofd? Ga met je voeten op de grond staan. Voel je voeten duidelijk op de vloer, vanaf de hakken zolen en tenen. Ga heel bewust lopen. Zet je ene voet vooruit en voel je voet op de grond hak, zool, tenen. Volgende voet hetzelfde telkens weer. Ga uit je hoofd. Dwing jezelf om geconcentreerd te oefenen.
.Dat kan je overal en meerdere keren per dag doen. Bijvoorbeeld onder het strijken, afwassen, de hond uitlaten, bij dingen die je doet waar je niet echt geconcentreerd over hoeft na te denken. Het is een training. En alles heeft tijd nodig. Zwemmen en fietsen en schaatsen heb je ook moeten leren door oefenen.
.Gedachten zijn krachten.Positieve gedachten zijn positieve krachten. En dat hebben we nodig. Zeg je tegen je zelf, laat maar dat lukt toch niet? Of probeer ik het uit? Ik kan je vertellen met behulp van deze en andere oefeningen heb ik mij uit een heel diep dal gehaald. Ik spreek uit eigen ervaring. Dus positieve gedachten zijn positieve krachten voor je.
.Natuurlijk zal het in het begin niet zo overtuigend zijn, maar zet door en het wordt steeds beter en beter. Drink door de dag veel water zodat je nieren de gifstoffen van al die tabletten in je lichaam ook kan verwerken. Als je niets doet gebeurt er ook niets.
Ik wens je succes.
Lieky Van der Velden

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Wat is bewust leven?

Bewust leven is je volledig bewust zijn van het hier en nu. Wat denk ik, wat voel ik, en wat kan ik hieraan doen ik? Jezelf leren kennen, hoe doe je dat? Zonder oordeel te kijken naar emotie’s je overgevoeligheid. Je traint je bij de aandacht te zijn op dat moment waar je mee bezich ben.                bv, afwassen en strijken en breien, haken dat zijn enkele voorbeelden van bezigheden waar je de automatische piloot aan hebt. En zo kunnen je gedachten alle kanten op rijzen zonder controle wat je toelaat te denken.Dus niet doen. Blijf met je focussen en met je gedachten erbij. Je wordt als het ware je eigen observator, kijken naar jezelf. Door bewust te zijn van je denken, je doen en laten ben je ook bewust van je keuzes die je maakt. Dwaal je af of blijf je bewust reageren. Dat is bewustzijn.Je ziet dan goed wat er aan de hand is en je bent alerter als onverwachte gebeurtenissen op je afkomen, die herken je eerder en kan andere keuzes maken hoe te reageren. Je moet je bewust worden van je geest je lichaam en je energieën. Hoe moet je het aanpakken om jezelf weer in evenwicht te brengen en te leren focussen.Door oefeningen leer je ook bewust te relativeren, te ademen, te ontspannen en te mediteren. Stress en spanningen nemen af en rust en energie komt in de plaats.Je leert hiermee ook het accepteren van datgene dat er nu is. Jezelf opnieuw leren kennen kan ook een uitdaging zijn om jezelf en je leven te verbeteren.Wie ben ik? Wat wil ik? Wat is voor mij mogelijk? Hoe wil ik dat bereiken?De mens is, dat wat hij denkt dat hij/zij is. Als men denk, het is zo moeilijk dan is het ook moeilijk. Als men denkt, Ik kan het niet. Dan kan je het ook niet. Denkt men het is mogelijk, dan is het ook mogelijk.Voorwaarde van het ontvangen van een goed resultaat is, er moet voldoende liefde zijn voor jezelf en je naasten.Als dit niet zo is, zullen de resultaten niet veel zijn, omdat jij de veranderingen niet zal toelaten.Mensen hebben het recht en de macht zichzelf tegen te werken of zichzelf te helpen. Dat is de vrije keuze die ieder mens heeft.Maar als jij voelt, ik ben het waard om dit voor mijzelf te doen. Dan pas zal je veranderingen toelaten.Er is maar 1 persoon die dit voor jou kan doen en dat ben jijzelf. Er bestaat hierin geen lift, je zal de trap moeten nemen en trap voor trap omhoog gaan. Zo heb ik het ook gedaan.Ik wens je sterkte, kracht inzicht en geduld.  

Lieky Van der Velden.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Zo lang als ik terug kan denken heb ik in al in mijn vroege jeugd jaren last van snelle opbouwende stress, spanning en fysieke klachten zoals hoofdpijn, allergieën, maag/darmklachten, erge misselijkheid op mijn zonnevlecht.In mijn 20tiger jaren heeft mij dat aangespoord tot onderzoeken wat er met mij aan de had is.Ik heb er dagboeken van volgeschreven om een inzicht te krijgen in het geen mij steeds weer overkwam.Ik heb in die tijd dat ik nog zoekende was vele angsten gehad die zich helaas uitte in Fobieën. Dat was een vreselijke tijd met slechte herinneringen. Die heb ik na jaren gelukkig overwonnen en achter mij kunnen laten.Ik moest eerst leren begrijpen wat met mij aan de hand was. Ik had niemand om mij heen die mij dit kon leren. Door eigen onderzoek en ervaringen uit mijn verleden en de wilskracht om te willen veranderen heeft mij gebracht tot de persoon die ik nu ben.Kan wel zeggen dat ik een zorgzaam persoon ben. Invoelend naar andere mensen en kan goed luisteren. Tot slot, ik ben ervan overtuigd dat alles wat ik mij geleerd heb en geïntrigeerd heb in mijn dagelijkse leven dat ik dat ook iemand anders kan leren. Informatie geeft inzicht en inzicht geeft begrip. Dat is mijn ervaring.

Lieky van der Velden.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Dat gene wat je weerhoudt om werkelijk gelukkig te zijn verstop je ergens in je geest en je vermijdt het zorgvuldig. En houd je voor, hier is niets meer aan te doen. De vernietigende uitwerking ervan op je leven is maar al te duidelijk.Heb je soms angstgevoelens die je overheersen?Denk jij wel eens of jij jouw leven wel verdiend?Ben jij wel eens bang dat jij jouw leven niet aankan?
Heb jij het gevoel alsof alles tegen zit?
Voel jij je soms vreemd van de mensen in je omgeving?Hoe is het met jouw gevoelens sta je daar wel eens bij stil?Vind je het soms eng om bij je eigen emoties toe te laten?Dit zijn maar enkele van vele vragen die je aan het denken zetten.Of je het herkend of erkent.Ik wil je graag aan het nadenken zetten dat heb je wel nodig bij veranderingen in je leven maken.

Lieky Van der Velden

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Bewust ademhalen. 

Voor mij werkt deze oefeningen goed. Ik heb me die eigengemaakt en kan je vertellen dat ik het al zo toepas zonder dat ik er over moet nadenken. Dat krijg je door veel oefenen en dagelijks toepassen.

Ademhalingen oefeningen;

Adem door je neus naar binnen en laat je aandacht meegaan naar je buik en adem uit door je mond naar buiten. Heel rustig doen. Blijf bij je gevoel en het ritme van je ademhalen. Als je gaat slapen henzelf doen en voor je concentratie kan je 3 of 4 tellen bij inademen en 3 of 4 tellen ook uitademen.Voor mij werkt dit prima. Ik word daar rustig, kalm en ontspannen van. Deze oefening werkt alleen als jij er ook serieus mee omgaat.

Heb je interessen 

Over- Gevoelig -Zijn 

https://www.facebook.com/groups/320670725259264/

Lieve groet van Lieky Van der Velden ( beheerder)