Lieky van der Velden , Geboren 1953 en getogen in Valkenburg (ZL) 

Ik heb in januari 2013 een Facebookpagina aangemaakt Hersenletsel besloten https://www.facebook.com/groups/1531465843770226Omdat ik op zoek was naar lotgenoten, informatie en inzicht hoe het  nu  verder  zal gaan. In deze 7 jaar tijd zijn er meer dan 7500 leden op die pagina gekomen. Dat is heel veel maar dat wilt ook zeggen dat er veel behoefte is in nazorg, informatie, feedback, inzicht en begrip. Ik mag wel zeggen dat ik erg actief ben op mijn pagina om de lotgenoten aan deze behoeft te voldoen. Hieruit voort heb ik in een Stichting opgericht.

In 2017 was een beladen jaar. Ik dat hele jaar gevochten voor mijn leven een gevecht met borstkanker.  Het bezig zijn met creëren en organiseren hielp mij om niet te lang bezig zijn met ziek-zijn en ellende. Het is nu goed met mij.

Ik ben een creatief mens en kreeg ook energie van van creatief bezig zijn. In de afgelopen 5 jaar heb ik 5 keer een Info Open Dag georganiseerd met 40 infostands en plm 150 bezoekers. in januari 2020 de laatste.

Vanaf eind 2019 presenteer ik samen met Marly van der Wijk het radioprogramma “Luister naar NAH” Al snel merkte ik dat er heel veel behoefte is aan informatie. Over een aanbod om een radioprogramma te maken voor mensen met NAH, hoefde ik niet lang na te denken, dus meteen volmondig “Ja” Ik wist ook dat ik Marly van der Wijk, één van de leden erbij moest vragen. Marly heeft al vele jaren radio ervaring, totdat ze zelf een hersenletsel kreeg. Ook Marly was direct enthousiast, wilde heel graag meewerken en de mensen informeren. Belangeloos maar met plezier, werken we ook in uw belang, aan dit radioprogramma. Iedere zondagochtend vanaf 10:00 tot 11:00 is er een nieuwe uitzending die ten alle tijden is terug te beluisteren. interessante onderwerpen, verschillende informatie, Interviews en  gesprekken met lotgenoten. Radio “Luister naar N.A.H Facebook pagina  https://m.facebook.com/Radio-Luister-naar-NAH-101182881226381/?rc=p

In 2020 heb ik in eigenbeheer een boek uitgegeven” N.A.H. Niet Aangeboren Hersenletsel” nu al 2de druk. https://lotgenotencentrum.nl/over-het-boek-nah-niet-aangeboren-hersenletsel-het-is-niet-wat-het-lijkt/

In 2021 zal ik nog meer uitbreiden. Ik ben al maanden bezig met organiseren en verwezenlijken van deze websites www.lotgenotencentrum.nl   “Digitaal Info Loket. Afgeleid van de Info Open Dagen, maar dan nu digitaal. het principe is hetzelfde. inplaats van contact maken met de info-stands-standhouders met verschillende informatie voor  verschillende doelgroepen. Maak je nu contact met de deelnemers voor je informatie. En de presentatie’s zijn nu ook digitaal.

Mijn bedoeling is veel informatie doorgeven en inzicht geven zodat er meer begrip is. Ik ben ervan overtuigd dat van onwetendheid onbegrip is en van informatie komt inzicht en inzicht geeft begrip. En dat willen wij toch allemaal.  Ik wil graag samen met andere mensen krachten bundelen en eigenervaringen doorgeven.

Ik hoop dat ik mijn doel hiermee bereik.  Informatie en eigen ervaringen doorgeven is altijd de rode-draad in mijn leven geweest; Mensen verder helpen dan wat ze nu bereikt hebben. Informatie doorgeven daar waar het ontbreekt en nodig is. De rode draad is “Hoe NU Verder”

Waarom;  Ik ben er altijd van overtuigd geweest, alles wat ik mijzelf heb aangeleerd en geïntrigeerd heb in mijn leven, kan ik ook andere mensen leren. Belangrijk vind ik feedback en info door te geven.

Hoe is Digitaal Info Loket ontstaan.. Er zijn deelnemers (standhouders) die je digitaal kan spreken en om informatie kan vragen evt afspraken mee maken. De deelnemers worden aan je voorgesteld via link “Op zoek Deelnemers”.

Heb je interessen in een ‘Bijsluiter” Eerste Hulp Info N.A.H. Bijsluiter..https://lotgenotencentrum.nl/eerste-hulp-bij-nah-niet-aangeboren-hersenletsel/ 

Met vriendelijke groet,

Lieky van der Velden

Telefoon: 06 223 991 67

Mail: >>liekyvandervelden@live.nl<<

Sociale Media: >>Facebook<<