Nare herinneringen die je belasten

Nare herinneringen, sommige hebben een rugzak vol ermee. Wat moet je ermee. Het kunnen meelifters zijn. Meelifters zijn opdringerige nare gedachten die bezorgt je stress en negative energie. Gevoelens van, niet lekker voelen een druk op je voorhoofd, misselijk, futloos, geen energie hebben. Depressief zijn,niet goed slapen een onrustig gevoel. Spanningen in je lichaam je spieren raken verkrampt. Geen geduld meer hebben en je hebt een kort-lontje. Je gedrag veranderd in opstandig zijn, koppig,nerveus en angstig.
Dit alles verpesten je aardig je dag.

Nara herinneringen kunnen zijn;
De bepaalde datum die steeds kortbij komt en maar niet uit je hoofd verdwijnt. Een relatie die niet meer goed loopt of al verlopen is. Herinneringen uit je verder verleden of het heden gaan in elkaar over.
Die kunnen natuurlijk spanning met zich mee brengen voor jezelf en je omgeving. m.b.t. een datum, activiteiten, een ruzietje hier of daar maar ook bijvoorbeeld onverwachts je niet lekker voelen als dat er bovenop komt is dat te veel.

Ben jij een slachtoffer van je eigen rugzak?
Nare herinneringen moet je niet te lang vasthouden. Je kan er zelf voor kiezen of je er op gaat doorborduren dat geeft een naar ontwerp. Duw je gedachten weg, die heb ik niet meer nodig en wil ik niet langer meer over nadenken en met mij meedragen. Vergeet niet,
jij bent de denker en jij maakt uit waar je aan wilt denken.

Wij hebben allemaal een rugzak de een groter dan een ander, maar je hoeft het niet allemaal met je blij meedragen en rond zeulen. Ruim af en toe die rugzak eens op. Bekijk steeds opnieuw of je de inhoud van je rugzak nog wel wilt meedragen.

Je zou misschien een soort dagboek kunnen bijhouden. Zo ontdek je wanneer je er het meeste last van hebt. Te veel gedaan? Te veel prikkels? Hoe oververmoeit je bent hoe lastiger het is om het piekeren te stoppen.
Hoe meer jij doet, hoe meer jouw hersenen te verwerken hebben. En dat vergt energie en gaat nu niet meer zo snel en gemakkelijk dan voorheen.

En te veel doen, werkt meestal frustrerend omdat je er dan weer geconfronteerd met een lichaam dat je keihard terug roept.
Is is beter wat energie achter de hand te houden. Zo bouw je deze op en houd je langer vast. Net als drinken door de dag door is ook rust nemen door de dag door erg belangrijk.

Plan ruimte voor onverwachte zaken. Misschien helpt tussendoor wat vaker de rust en stilte op te zoeken ook.
Het voorkomt misschien wat irritaties als jij aangeeft even rust te nemen. Niet alles tegelijk en op een dag doen. Maar als je het niet doet breng jij jezelf een stuk in de problemen. Daar heeft niemand wat aan. Neem zelf de regie en anderen kunnen zich aanpassen.
Zou van je afschrijven misschien iets voor je zijn? Soms orden je daarmee al een beetje je gedachten.
Groetjes van Lieky.