Na een hele moeilijke start

Na een hele moeilijke start kan ik nu weer blij zijn.

Begin dit jaar 2014 heb ik een terugval gehad omdat ik mijzelf had overbelast.

Ik schrok er vreselijk van. Wist eerst niet wat mij overkwam. Na weken van angst, twijfels en onmacht, heb ik mij afgevraagd waar kom dit vandaan?

Ik bekeek mijn gedrag en vergeleek wat er veranderd was in mijn doen en laten. Zo kwam ik er langzaam maar zeker achter dat ik mijzelf overbelast had met TE VEEL op de pc werken. TEVEEL doen en niet stoppen toen ik voelde het is eigenlijk TE VEEL was..
Het was een hele beroerde tijd maar ik heb hierdoor wel geleerd waar mijn grenzen zijn en dat ik dit liever nooit meer wil mee maken. En wat je ervan kan krijgen als je TE VER gaat en niet op tijd stopt.
Ik wil jullie graag een waarschuwing mee geven. Om ook op jezelf te letten. Misschien herken je het een en ander in mijn ervaringen en kan het een waarschuwing voor jou zijn.
Als je merkt dat je opeens een beweging in je hoofd voelt. Is dit een van de eerste tekens van waarschuwing, pas op.
Ga je toch door zal je die beweging nog eens en nog eens voelen. Er komt een druk bij op je hoofd. Dan wordt je steeds duizelig en je kan je steeds moeilijker concentreren op waar je mee bezig bent. Je wordt vanzelf ongeduldig omdat je het nog gauw wilt afmaken. En zo ga je door en door. Dit had gevaarlijke consequenties voor mij. Bij mij kwam daardoor een terugval, die ik nooit meer zal vergeten.
Dagen,weken en maanden heb ik die gevoelens die ik in mijn bijlage beschrijf gehad. Niet weten of ze nog erger worden of overgaan of een nieuwe herseninfarct is onderweg.
Toen ik eenmaal wist waar het doorkwam. En hoe ik mij steeds weer opnieuw overbelaste., pas toen ging ik aan mijzelf werken om er weer bovenop te komen. Als ik niet weet wat er met mij is en hoe het gekomen is, dan weet ik ook niet wat ik moet doen om er iets aan te doen en weer bovenop te komen. De veranderingen gingen zo vreselijk langzaam vooruit dat het daarom maanden heeft geduurd om beetje bij beetje enig sinds te kunnen functioneren.
Nu gaat het weer duidelijk beter met mij. Maar ik moet nog steeds op mijzelf letten. Eén stapje vooruit 3 stapjes achteruit. Ik ben nu sneller aan mijn grens dan eerst. Nu iets te veel doen en ik heb een week om weer een stapje verder te komen.
Ik heb in mijn bijlage hierover geschreven. Misschien een waarschuwing voor andere lotgenoten.
Lieky Van der Velden