https://soundcloud.com/user-393612177/bewust-omgaan-met-lichaam-en-geest?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing 

Je kan ook luisteren naar dit bericht.

LUISTER MAGAZINE van Lieky van der Velden.

Bewust omgaan met je lichaam en je geest.

Wil je veranderen heeft dit geduld, inzicht en tijd nodig. Wees je ervan bewust dat je zelf veel kan doen. Het maakt ook niet uit waar je begint, als je maar aan de gang gaat. Bewust leven is kiezen voor jezelf.  En dan ben je geen egoïst. Dat komt ook ten goede voor een ander. Denken en werken aan je eigen bewustwording. Je moet je bewust worden van  je geest, je lichaam en je energieën. Hoe moet je het aanpakken om jezelf weer in evenwicht te brengen en te leren focussen. Alert zijn op je denken, je gevoel, je overgevoeligheid en je doen en laten. Dat is wel nodig om stukje bij beetje weer contact met jezelf te krijgen. En het vertrouwen in jezelf terug te krijgen.  Om je lichaam en geest beter leren kennen heb je stilte en rust om je heen nodig. De stilte en de rust leert je te luisteren en te voelen naar je geest en lichaam dat geeft je geduld om rustig te worden om zo te relativeren en te ontspannen. Ontspanning is ervoor om geestelijk en lichamelijk tot rust te komen en jezelf weer in evenwicht te brengen.

Ontspanning heb je nodig om te kunnen leren het gevoel van je gespannen spieren te herkennen en vervolgens  te ontspannen. Dat is iets wat je moet  leren. Als het je niet weet kan je dit ook niet voor jezelf doen. Met gespannen spieren in je lichaam te blijven zitten kan niet goed zijn voor je lichaam. Ook niet voor je geest. 

Als je rust brengt in je denken, dan kan je rustig blijven en iets beter relativeren. Dat lukt niet met een verwarde geest. En die is nu eenmaal verward als je lichaam en geest uit evenwicht zijn. Dus ik adviseer vraag hulp aan iemand die je leert te ontspannen. Daarbij leer je zoveel meer wat je kan gebruiken in je verdere ontwikkeling. 

Ontspanningsoefeningen zijn goed voor mensen die voor welke reden dan ook uit het evenwicht zijn. Natuurlijk is alle begin moeilijk maar resultaten zal je op langere termijn bereiken. 

Probeer het uit. Ik wens je succes. 

  Lieky Van der Velden.