Aan het realiseren van het Lotgenoten Centrum werk ik nog aan.          

Het zou niet alleen mooi zijn als het er eindelijk is, het is een noodzaak dat het er komt. Zo kan je het Lotgenoten Centrum al voorstellen. Ik ga er voor om dit op te zetten natuurlijk met andere lieve mensen die mij ondersteunen en willen helpen dit te realiseren. Zijn er mensen die ook willen helpen laat het mij weten. Mail mij  liekyvandervelden@live.nl

Wat doet het Lotgenoten Centrum en voor wie is het bedoelt.
Het Lotgenoten Centrum zal echter een bredere doelgroep hebben waar mensen met verschillende ziektebeelden hulp geboden krijgen.

Lotgenoten Centrum heeft een bredere doelgroep dan enkel mensen met kanker of hersenletsel. Patiënten met allerlei soorten Chronische ziektes kunnen er met partner en familie terecht. Iedereen is welkom.

Het Lotgenoten Centrum is een ontmoetingsplek, een bron van informatie, gericht op de toekomst van mensen die bezig zijn met ziek-zijn en personen die geestelijk en lichamelijk uit balans zijn geraakt. Denk aan bv. Burn-out, overgevoeligheid, sensitief, hooggevoeligheid en angst.

Lotgenoten Centrum heeft de ambitie de participatie van lotgenoten -en de partners van hen, want dat zijn ook lotgenoten- die bezig zijn met ziek-zijn, te ondersteunen en de zelfredzaamheid te vergroten. Hulp bieden tijdens het ziek-zijn/uit balans zijn, dat is het belangrijkste. Antwoorden op vragen “Hoe Nu Verder, kan Nu Verder”

Informatie, Lezingen, Presentatie, Lotgenoten bijeenkomsten. Cursussen, Coaching, inloop dagen en 1 op 1 gesprekken.

* De ontmoetingsplek;

Zou mooi zijn als er een ontmoetingsplek was als deze in het  lotgenoten Centrum. Ik werk er nog aan. In het Lotgenoten Centrum is het creëren van een ontmoetingsplek voor lotgenoten erg belangrijk. In de ontmoetingsplek vinden immers alle activiteiten plaats. Het is een plek waar lotgenoten op een laagdrempelige manier de mogelijkheid hebben om met elkaar in contact te komen. Het voelt er veilig en verzorgd; de koffie/thee staat altijd klaar. De vrijwilligers/gastvrouw/heer van Lotgenoten Centrum kunnen de lotgenoten in contact brengen met allerlei soorten info over activiteiten, specialisten en ervaringsdeskundige/lotgenoten. Uiteraard zijn ook de partners, directe familie en mantelzorgers van harte welkom. Achter ieder gezicht zit immers een verhaal dat gehoord mag worden.Inmiddels is al gebleken dat een  Lotgenoten Centrum meer dan belangrijk is en wenselijk. Een ruimte waar kennis gedeeld word. Kennis die de lotgenoten al hebben opgedaan kunnen ze onderling delen. Tevens zullen de specialisten klaarstaan om lotgenoten te helpen.In het Lotgenoten Centrum is het creëren van een ontmoetingsplek voor lotgenoten erg belangrijk. Met verschillende activiteiten. Een plek waar lotgenoten op een laagdrempelige manier de mogelijkheid hebben om met elkaar in contact te komen. De koffie/thee zal klaar staan.Het is de bedoeling dat de specialisten in het Lotgenoten Centrum presentaties geven voor lotgenoten, partners en hun familie, mantelzorgers. Daarnaast kunnen de bezoekers er deelnemen aan workshops/ coaching/ een op een gesprekken die georganiseerd worden.Kennis en ervaringen delen, tips krijgen en vragen stellen in een omgeving waarin ieder elkaar respecteert. Dat is het doel van de stichting.Ik weet uit ervaring dat lotgenotencontact hierbij heel belangrijk is. Het contact met mensen die dezelfde ervaringen hebben als jij, die je hierdoor ook begrijpen en weten wat je meemaakt. Feedback vind ik het aller belangrijkste.

Heb jij interessen in een lotgenoten bijeenkomst, meld je dan even aan;  info@lotgenotencentrum.nl Heb je interesse in mijn besloten Facebook pagina? Waar lotgenoten elkaar feedback geven, alsook informatie en berichten over hun eigen ervaringen delen. Maak je lid, het kost niks. De besloten Facebook pagina voor lotgenoten hersenletsel https://www.facebook.com/groups/1531465843770226   

Besloten Facebook   Kanker, en hoe NU verder.

https://www.facebook.com/groups/544932262554140/

Wat kunt u nog meer verwachten in het Lotgenoten Centrum

Verkoophoek

In de verkoophoek worden artikelen verkocht die lotgenoten helpen bij dagelijkse activiteiten zoals koken, het uitvoeren van een hobby en persoonlijke verzorging. De verkoophoek wordt verzorgd met behulp van iemand die een eigen webwinkel heeft met deze artikelen.

Kunst en galerij

Het Lotgenoten Centrum is een multifunctionele instelling en er vinden dus meer activiteiten plaats dan enkel het hierboven genoemde. Een voorbeeld hiervan is dat een galerie intrek zou kunnen nemen in het Centrum. Lotgenoten hebben dan de mogelijkheid hun gevoelens in deze kunst te reflecteren. Bovendien zal de verkoop van kunst een inkomstenbron worden.