Lichaam en je geest.

Bewust omgaan met je lichaam en je geest.

Wil je veranderen heeft dit geduld, inzicht en tijd nodig. Wees je ervan bewust dat je zelf veel kan doen. Bewust leven is kiezen voor jezelf. En dan ben je geen egoïst. Dat komt ook ten goede voor een ander. Denken en werken aan je eigen bewustwording. Hoe doe je dat? Je moet je bewust worden van je denken je doen en laten je lichaam en je energieën.

Alert zijn op je denken, je gevoel, je overgevoeligheid en je doen en laten.
Hoe moet je leren om jezelf weer in evenwicht te brengen en te leren focussen.
Zo krijg je stukje bij beetje weer contact met jezelf om het vertrouwen in jezelf terug te krijgen.

Je lichaam en geest beter leren kennen heb je stilte en rust nodig. De stilte en de rust leert je te luisteren en te voelen naar je geest en lichaam dat geeft je geduld om rustig te worden om zo te relativeren en te ontspannen. Ontspanning is ervoor om geestelijk en lichamelijk tot rust te komen en jezelf weer in evenwicht te brengen.

Ontspanning heb je nodig om te kunnen leren het gevoel van je gespannen spieren te herkennen en vervolgens te ontspannen. Dat is iets wat je moet leren. Met gespannen spieren in je lichaam te blijven zitten kan niet goed zijn voor je lichaam. Ook niet voor je geest.

Als je rust brengt in je geest je denken, dan kan je iets beter relativeren. Dat lukt niet met een verwarde geest.Ik adviseer vraag hulp aan iemand die je leert te ontspannen. Daarbij leer je zoveel meer wat je kan gebruiken in je verdere ontwikkeling.

Ontspanningsoefeningen zijn goed voor ieder mens maar zeker voor mensen die voor welke reden dan ook uit het evenwicht zijn.Natuurlijk is alle begin moeilijk maar resultaten zal je op langere termijn bereiken.Een ding is zeker niets doen levert niets op.
Beschouw het als een investering in je huidige leven en je toekomstige leven.

Lieky Van der Velden