Jouw kracht.

Ik heb een doordenkertje voor je.

Jouw kracht. Wat is je kracht? Jouw kracht zit in jezelf.

In je rust ligt je kracht. Ik zeg het niet vaak genoeg. Als jij een krachtiger persoon wil worden moet je ook kracht hebben. 

In je leven heb je rust nodig om je huidige leven ook aan te kunnen.

Denk na, als je geen rust hebt, ben je maar een half mens. Heb je maar voor de helft energie om te gebruiken? 

Er is zo veel meer van jezelf in jezelf in je kracht te vinden en te gebruiken. Dat is kracht. Eerst moet je kracht weten te vinden. Dan weten te gebruiken. Hoe vind je die kracht in jezelf? Eerst door rust in je lichaam en je geest vinden. In je geest moet je je gedachten op orde hebben weten dat jij beslist waar je over denkt. Of dat positief is of negatief. 

Begint bij denken en dan daadkracht gebruiken om het in het dagelijks leven toe te passen. Want denken alleen helpt niet.

Als je kracht neemt en toepast in je dagelijkse leven, dan heb je kracht. Dan ben je kracht. Je kan meer kweken en gebruiken uit die kracht. 

Je hebt zo ook meer zelfvertrouwen.

Je kan vertrouwen op jezelf op je eigen kunnen je inzichten op je eigen inzet en kracht. Dat leeft een stuk makkelijker.

Wanneer geef je kracht af?

Dit is het tegendeel, je zal het vast wel herkennen.

Het niet weten wat er je lichaam gebeurt en geen controle op je denken hebben die daarom een loopje met je neemt en je angst en onzeker maakt dit ontneemt je kracht. Dan ben jij je kracht kwijt.

Dan ben je energieloos, moe, futloos, verdrietig, angstig, slecht slapen, zenuwachtig, je kan je moeilijk concentreren, je hebt een slecht zelfbeeld. 

Je trekt je steeds verder terug uit het sociale leven.

Je bent nergens meer echt in geïnteresseerd. Weerstand in je leven. 

Je geeft je kracht af als je helemaal op gaat in emotie en boosheid. 

Ongecontroleerde gedachten=als een kip zonder kop maar wat rond lopen. Je geeft ook je kracht af als jij je geluk bij iemand anders neer legt, van hij/zij zal mij gelukkig maken. Hij/zij mag mij niet verlaten.

Als er dominante personen om je heen zijn en jij voelt die onmacht dan geef jij je kracht af. Als jij niet uitspreekt hoe jij het voelt en denkt, dan geef je kracht af. Als je op de bank thuis blijft zitten wachten dat er veranderingen gebeuren dan heb jij je kracht allang ergens laten liggen.

Niet weten wat er met je leven is. Niet weten waar te beginnen. Doelloos rondlopen brengt je nergens. Dat is veel te frusterend.

Werken met je kracht hoe doe je dat? Zorg voor rust en orde in je denken.

Zet jezelf op de eerste plaats, zonder het gevoel van een egoïst te zijn.

Kom altijd op voor jezelf. Laat andere personen (oud of jong) niet iets voor jouw uitmaken wat jezelf kan beslissen. Hierdoor geef jij je kracht niet af.

Je vindt de antwoorden op het moment dat je het in het hier en nu zet.

Dat wil zeggen;

Als jij je bewust bent van hetgeen er met je gebeurt bv dat je even stilstaat en kijkt en relativeert wat gebeurt hier met mij ? Ooh jaa dat is dit of dat dus dat je ziet wat er op dat moment werkelijk is, dan ben jij je bewust van het hier en nu.

Als je dan waarneemt, vaststelt en het een plaats geeft in je situatie dan kan je het om zetten in daadkracht. Gebruik dan die kracht in je leven.

Dan heb je kracht en dan ben je kracht. Dat leeft een stuk makkelijker. 

Ik wens je die rust en die kracht en zeker het inzicht wat ik hier geschreven hebt dat je echt nog veel voor jezelf kan doen in het leven. 

Dit was ook mijn weg, het heeft mij zover gebracht als ik nu ben. 

Lieky van der Velden