Jezelf tegenwerken bestaat

Sommige mensen begrijpen niet dat ze zichzelf tegenwerken. Woorden die ze over zichzelf uitspreek van niet willen accepteren. Als je denkt ik kan het niet, dan kan je het ook niet. Blijven vasthouden aan een oud patroon die ze zichzelf hebben aangeleerd. Ze begrijpen niet dat ze zichzelf pijnigen en zichzelf afwijzen? Iedere keer dat jij niet wil accepteert wat je overkomen is, pijnig jij jezelf. Blokkeer jij jezelf. Zo zet je een slot op veranderingen in je leven. Zo wijs jij ook een ander manier van denken en leven af. Uiteindelijk worden ze slachtoffers van zichzelf.

Zo wil ik niet zijn. Ik sta achter veranderingen. Een andere manier van denken die mij inzichten geeft. Die mijn leven een stuk makkelijker maakt. Accepteren betekend ook veranderingen toelaten. En oude gedachten die mij niet verder helpen loslaten. Laat het los en vul je gedachten met mogelijkheden die er wel voor je zijn.

Ik wens iedereen succes. Lieve groet van Lieky.

Ik leerde van mijn grenzen dat………..je beter op afstand kan blijven van die grenzen. En zeker niet er overheen gaan. Om je grenzen te leren kennen moet je op je gevoel letten want je lichaam geeft aan waar je grens is. Als je voelt dat je bv jezelf MOET doorduwen om bezig te blijven waar je mee bezig was. Je voelt een raar gevoel in je hoofd. Een druk op je voorhoofd en je krijgt last van je ogen. Je wordt prikkelbaar omdat je het waarschijnlijk toch nog wilt afmaken maar je voelt aan daar is je grens. Je lichaam zal je het gevoel hiermee aangeven, dit is niet goed voor mij hier MOET ik stoppen. STOP dan ook, ga niet over je grenzen. Ik heb dit wel meegemaakt omdat ik het niet wist. Nu uit eigen ervaring wil ik jullie graag waarschuwen met dit berichtje.

Lieky van der Velden.