Je geest en lichaam trainen

HOE NU VERDER?

*Je geest en lichaam trainen.

Deze oefening leert je te focussen op hetgeen waar je mee bezig bent.

Als je verward bent en negatieve gedachten spoken er in je hoofd, waarvan je het gevoel hebt, ik kan het niet loslaten. De gedachten overmeesteren je en geven je geen rust in je hoofd.

Één van de vele oefeningen om contact met je lichaam te krijgen is:

* Ga met je gedachten naar je voeten toe. Voel hoe je voeten in je schoen zitten.

Voel de vorm van je schoen om je voeten zitten.

Voel je hakken in je schoenen. De onderkant van je voeten hoe ze de zool van je schoen aanraken. Voel je tenen. Als je loopt focus je op je lopen. Met je gedachten bij je voeten zijn. Voel hoe jij je voet op de grond plaats, je hak, je zool je tenen.

En je andere voet het zelfde. Hak, zool, teen. Focus je, dat je met je gedachten die voet blijft voelen en die vloer onder je voeten blijft voelen. Merk jij dat ook, dat je met je gedacht uit je hoofd bent? Deze en andere oefeningen leren je bewust te leven.

Door uit je verwarde hoofd te komen, krijg je controle over je gedachten en doen en laten. Zo krijg je lichaam en geest in evenwicht. Zo krijg je zelfvertrouwen in jezelf en je leven.

Focus je op je doel, dan ga je ook doelgericht.

Als je niet alert bent, als je niet op jezelf let en niet baas bent over je eigen denken en zonder doel rondloopt kun je niets bereiken, want dan ben je verdwaald.

Als jij, je leven heel bewust met jezelf leeft dan leer je jezelf goed kennen en dan heb je zelfvertrouwen en daardoor vertrouwen in je leven.

Zo heb je een gezondere relatie met jezelf en anderen.

Dat komt iedereen ten goede. Dat leeft een stuk makkelijker.

ZIE HET ALS EEN INVESTERING IN JE VERDERE LEVEN.

Probeer het uit. Ik wens je succes.

Lieky van der Velden