Je energie raakt op!!

WAAROM RAAKT JE ENERGIE SOMS OP !

100% energie. 50% voor jezelf 50% voor anderen.

EEN DOOR DENKERTJE

Ieder mens heeft 100% levensenergie in zijn leven meegekregen dat is zijn geboorterecht.

50% is alleen voor jezelf bestemt om te gebruiken, dat heb je ook nodig om te functioneren.

Die ander 50 % is om hulp/aandacht te geven aan anderen bv je kinderen, partner, collega’s, familie,vrienden en andere mensen. Daar heb je die 50% voor.

VOORBEELD;

Die 50% die jij af geeft aan anderen personen bv door;

Aandacht,aandacht,aandacht aan anderen geven. Als anderen je vragen,vragen,vragen. Wil je naar mij luisteren? Kan je even komen? Heb je dit of dat voor mij? Help mij even? Doe dit even voor mij, doe dat even voor mij? Wil je dit even meenemen? Gaan we hier heen of daar heen? Wanneer kom je?

Deze 50% moet altijd weer retour komen. Hulp geven moet ook van beide kanten werken net als vriendschap. Als het alleen maar geven is van 1 kant en er komt niks terug ben jij je energie aan het verspillen.

Als die 50 % ook naar jou terug komt is het een gezonde relatie en jij blijft je 50 % houden om telkens te delen met andere personen. Die 50 % raken dus op en verbruikt voor anderen. Die 50% moeten altijd opnieuw bij gevuld worden. Door energie die naar jou terug komt.

Die moet je ook aannemen. Doordat je toelaat dat anderen iets voor jou doen en zo die 50% bij gevuld kunnen worden. En niet vergeten ook door NEE te zeggen kan jij verhelpen dat jij te veel weggeeft. Maar er wordt meer en meer aan jou gevraagd.

Maar jij hebt die 50 % voor anderen al uitgegeven. die zijn op. Om dan toch verder te gaan, ga jij je eigen 50 % energie afgeven die je zelf zo hard nodig hebt.

Emoties, gaan nu meespelen. Kan jij moeilijk NEE zeggen? Trek jij je aan wat anderen van je denken? Is het belangrijk voor jou om anderen tevreden te stellen?

Pas jij je steeds aan, aan die ander? Sta jij altijd voor iedereen klaar? Blijf je wel eens langer werken dan het je tijd is? Voel jij je alleen maar goed als anderen je pluimen?

In dit geval, vergeet jij jezelf en vind je waarschijnlijk die ander persoon belangrijker als jezelf.

Jij blijft achter en bent uitgeblust energieloos en kan niet meer goed functioneren. En dan moet jij er zelf voor gaan zorgen dat jouw 50% energie weer aangevuld word.

Maar hoe doe je dat als je kapot moe bent?

Dat zal een zware dobber voor je zijn omdat alles gewoon doordraait. Want er wordt nog steeds aandacht aan je gevraagd. NU moet je wel NEE geven. Maar soms kan of gaat dit niet. Je kan niet meer geven jij hebt zelf geen energie meer. Maar anderen worden teleurgesteld en misschien boos op jou en begrijpen niet waarom jij zo bent.

Begrijp jij nu hoe het in elkaar zit? 50 % voor jou 50 % voor anderen.

En let op dat die weggeef 50 % energie ook terug komen. Dan kan jij blijven geven aan die mensen die met je delen en terug geven. Houd jij altijd je eigen 50% goed bij je. Die zijn voor jou en niet om af te geven. Dan ben je geen egotist maar iemand die voor zichzelf opkomt.Daarom heb je 100 % gekregen.

Alleen door stilte en rust nemen kan jou energie naar die 50% weer aangevuld worden. Maar dan heb jij die andere 50% nog lang niet vanzelf terug die moet je weer ontvangen. Wat ook niet verkeerd is, Is spaar je energie op tot steeds iets meer en meer. Daar wordt je sterker van. Hoe meer energie je hebt hoe beter voor jou je gezin je familie en iedereen die om je heen is.

Als jij meteen al bij “Ik voel mij goed” je energie begint uit te delen ben je weer snel moe en uitgeblust. Wees iets zuiniger met uitdelen. Let op die personen die alleen bij jou komen om te halen wat jij ze geeft. Dat zijn energievreters en meelifters. Zij gaan tevreden naar huis en jij blijft achter. Daar heb je niks aan.

Maar die personen die jou wat energie komen brengen. Bij zulke mensen kan je gerust geven van die 50 % die zullen je altijd terug geven.

Het aller belangrijkste is, dat jij belangrijk bent. Jij moet je belangrijk voelen. Ik zeg niet dat dit makkelijk is, maar het is wel mogelijk en het werkt in je voordeel.

Ik wens je inzicht en succes.

Lieky van der Velden.