Je denken en je doen en laten hebben effect op je dagelijkse leven.

Ik heb uit verschillende eigen ervaringen moeten leren dat mijn denken en doen en laten het allerbelangrijkste is in mijn leven. Dat beslist welke keuzes dat ik maak en dat bepaalt hoe ik met mijn leven omga. Het loslaten van mijn nare herinneringen vanuit mijn verleden, ging natuurlijk niet in een, twee, drie. Door bewust naar mijn situatie te kijken en te relativeren kon ik accepteren dat ik het verleden niet kan veranderen en dat het voor mij niet goed is om te blijven hangen in nare herinneringen over mijn verleden. Blijven treuren over wat is mij overkomen is vechten tegen mijzelf. Dat wilde ik zeker niet. Ja en toen ik dat besefte, ben ik dat gaan leren loslaten. Door een andere manier van denken aan te leren hield ik mij vooral bezig met bewust te leven.

* Hoe heb ik het gedaan, hoe ben ik hiermee omgegaan:
Opletten op mijn denken mijn doen en laten.
Er gaat heel veel door mijn hoofd. Soms is het een chaos in mijn hoofd en gaan mijn gedachten alle kanten op. Ik moet daarom zelf gaan uitmaken waar ik aan wil denken.
Zelf beslissen welke gedachten ik toelaat.
Nare herinneringen geen aandacht meer geven, geen energie steken in narigheid zodat deze zich kan voeden. Zo kon ik loslaten.
Begrijpen is ook accepteren. Daarom ben ik ook niet meer bezig met strijd maar met het mijzelf helpen verder te komen met mijn situatie en mijn leven.
Ik heb altijd uitgekeken naar verbetering. Hoe kan ik mijzelf verbeteren en verder ontwikkelen dan ik nu al vermeld heb.

Naar nieuwe mogelijkheden kijken en die toepassen.
Nieuwe goede gedachten vasthouden en negatieve gedachten weigeren en loslaten. Mijn gedachten en daden bewust kiezen.
Probeer te leren jezelf met al je (on)mogelijkheden te accepteren en weet dat dit je juist verder helpt.
* Als wij toch al het leven zo moeten leven zoals het nu eenmaal is,
dan kunnen we toch ook denken: hoe ga ik hier de rest van mijn leven het beste mee om. Dat leeft een stuk makkelijker dan je zelf verzetten tegen alles en iedereen. En vooral tegen jezelf.

Ontwikkelen is voor ieder mens weggelegd.
Je moet weer leren om vertrouwen in jezelf te krijgen, door steeds meer veranderingen in je leven in te brengen. Dat kun je leren door te begrijpen dat jij op jezelf bent aangewezen. JIJ moet het doen. Niemand anders kan dit voor jou doen. Als jij het begrijpt en veranderingen gaat toepassen met je denken en doen en laten ga je merken dat je sterker bent dan je eigenlijk van jezelf dacht. Dat geeft kracht. Omarm jezelf en heb jezelf lief. Positief denken is niet genoeg. Concrete actie is nu nodig!

Volgend bericht  Je grootste zorgen van angst en twijfels 

 

0
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties