Ingezonden door; R. Sp,

Ingezonden door; Rob Sp,

De tijd vliegt voorbij. Vandaag is het 177 dagen geleden. Laten we nog eens kijken naar de restverschijnselen die er nog zijn:

  • Vermoeidheid, dat is toch echt de zwaarste van alles. Zoals al eens gezegd dat ik mij niet kan voorstellen dat iemand overdag moe is, daar moet ik echt op terug komen.

Op dit moment ga ik 2 x per week 3 uurtjes werken. Dat stelt toch echt niets voor maar als ik na die paar uurtjes thuis kom ben ik compleet gesloopt. De ene keer meer dan de andere.

  • Lopen: Regelmatig wandel ik veel, dat zijn toch afstanden van 8 – 10 km per dag. Lopen gaat dus goed. Maar dan heb je nog de dagen dat je moe bent. Dat zijn de dagen dat ik merk dat ik moeite heb met lopen. Als gevoel heb ik dan zoiets als onzeker lopen, wankel en trillend. Het is dan niet de hele afstand die ik ga lopen maar de eerste 5 minuten bijvoorbeeld, dan loop ik met puddingbenen.
  • Regelmatig toch zoeken naar woorden.
  • Kort lontje.
  • Ontzettend druk.
  • Vergeetachtig, ik moet tegenwoordig dingen opschrijven zodat ik ze niet vergeet. Indien afgeleid dan is meteen iets weg.
  • Bij overprikkeling ben ik ontzettend geluidgevoelig. Zelf merk ik regelmatig dat ik snel afgeleid ben. Ik kan mij wel goed concentreren maar als ik dat gedurende een kwartier heb gedaan ben ik moe en moet ik gaan rusten.

Afgelopen zaterdag zouden we brood gaan eten, dat brood ligt in een vriezer in ons schuurtje bij het huis. DUS naar buiten gelopen en wat denk je, staat mij daar een vaasje met wat takken erin die helemaal uitgedroogd zijn. Even opruimen. Dus in de container gedaan en het water van de vaas weggegooid. Waarschijnlijk was eten en water nog in mijn hoofd dus ging ik de tuin in om de vissen te voeren, logica ???.

Terwijl ik de vissen aan het voeren was zag ik iets van onkruid en ging de schoffel pakken en het onkruid weghalen.

Rely kwam naar buiten en vroeg waar ik bleef, we gingen toch eten? Inderdaad, dat was ik vergeten.Maar goed, vissen waren gevoerd en het onkruid weg.

Wel grappig dat als je iemand dit verteld dat ze dan zeggen “ooooh dat heeft volgens mij niets met je herseninfarct te maken, dat heb ik ook wel eens”. Nou ja inderdaad dat zal iedereen wel eens hebben, maar mij overkomt toch regelmatig iets vergelijkbaars.