Ingezonden/bericht.

Een man die ik al langer op mijn Facebook heb, durfde mij de deze vragen te stellen.
Hoe is het nu voor jou Lieky om met geamputeerde borsten verder te leven. Hoe ga je hiermee om? kun je er aan wennen zonder borsten?

Wat een onderwerp he! Om te bespreken met een man?

Mijn antwoord was;
Ik heb nog 1 borst J????. Mijn linker borst is weg maar, nu is in mijn BH een prothese gevuld. Ik kan hier prima mee omgaan. Alleen ik en Lei mijn man zien het. Met BH aan is niets aan mij te zien dat ik een vrouw ben met 1 borst. Daar ben ik blij om, dat ik en Lei er zo goed mee omgaan. Dat had ik zelf niet verwacht toen ik er nog 2 had.

J????;
Fijn Lieky dat Lei er zo mee omgaat doet mij erg goed. Waarom had jij dit niet verwacht laatste vraag hoor!!
Vooral je man Lei !

Mijn antwoord:
Toen ik het van de chirurg te horen kreeg was ik geshockt. Ik ben een dame die altijd mooie borsten met trots heeft gedragen. Ik droeg altijd met decolleté. Lei was erg trots op mij en is een borsten man als je begrijp wat ik bedoel. Ik was wel netjes. Dus toen ik dat hoorde dat ik verminkt zou worden want zo zag/zie ik het wel. Heb ik zeker ook aan Lei gedacht.

Maar lieve J????, ik heb een geweldige man die liet mij voelen dat ik ondanks alles een mooie aantrekkelijke vrouw ben. Zijn vrouw! Wij leven met humor. En dat heeft enorm geholpen.

Ik zei eens tegen mijn zoon Roy voor de operatie. “Roy ik vind het verschrikkelijk dat ik verminkt wordt” En Roy zei, ” Mam je kan het ook zien als, het symbool van……….Doordat ik mijn borst kwijt raak blijf ik wel in leven en kan ik nog genieten van elkaar, mijn klein kinderen en het leven zelf.”

Vanaf dat moment ging bij mij een knop om. Ik besefte Roy heeft gelijk. Zo kan ik ook op deze manier naar kan kijken. Sindsdien heb ik geen verdriet meer gehad. Mooi hé? En dat van mijn zoon te horen.

J????;;
Wat geweldig Lieky als zulke dierbaren zo naast je staan je bent gezegend Lieky ondanks de (verminking) het is vast niet niets als je een borst moet missen en je er zoo trots op was. Achter af ben ik blij dat ik toch de vraag gesteld heb. Lieve Lieky ooit hoop ik de dag mee te maken dat ik jou een maal als dank in mijn armen mag sluiten bedoel hier verder niets mee. groetjes aan Lei,!tot de volgende keer fijne dag nog!!

Goed van je dat je hebt durven vragen J????.
Nog een fijne dag. Lieve groetjes van Lieky.