Hoe kan je het beste met mij omgaan.

Hoe kan jij het beste met mij omgaan, zodat ik ook beter met jou kan 

omgaan. Daarom mag je van mij weten dat: 

Als jij mij rustig benadert en mij geduldig laat spreken zonder mij in 

de rede te vallen, dan kan ik jou misschien vertellen wat ik graag wilde vertellen. 

Dat is het beste dat je mij voor mij kunt geven. Want ben ik even afgeleid, weet ik al niet meer wat ik wilde vertellen. Heb geduld met mijn geheugen. 

Als ik mij iets niet kan herinneren, betekent dat niet dat het me niet interesseerde wat je vertelde. Ik kan soms niet op namen komen. Dat is niet dommigheid of ongeïnteresseerd zijn maar is mijn korte termijn geheugen het probleem. Zijn wij met meerdere mensen samen, probeer er dan op te letten niet door elkaar te praten, want dat vergt erg veel energie. 

Als ik moet gapen komt dat omdat ik moe word en dan zal ik op alles trager reageren. Dat betekent niet dat ik je vervelend vindt. De ene dag voel ik mij beter en kan ik meer aan dan de andere dag. Het is niet dat ik niet wil. Maar dan ben ik te moe. Ook als ik op de bank lig en uitrust wil dat niet zeggen dat ik lui ben. Als aan mij niets te zien is, wilt dit niet zeggen dat alles oké is. Als jij dit van mij weet en met mij rekening wilt houden, dan zullen wij beter met elkaar kunnen omgaan. Zo helpen wij elkaar door begrip. Dankjewel!! 

Lieky Van der Velden

https://lotgenotencentrum.nl/over-het-boek-nah-niet-aangeboren-hersenletsel-het-is-niet-wat-het-lijkt/