Hoe krijg ik mijn gedachten onder controle en uit mijn hoofd: 

Alles begint bij je denken.
Als je dat eenmaal inziet en begrijpt kun je veranderingen aanbrengen. Door serieus oefeningen te doen en met doorzettingsvermogen heeft het kans van slagen, zodat jij weer normaal kunt functioneren. 

Angst !
Vergeet de macht en de kracht van je denken niet. Positieve gedachten hebben dezelfde krachten als negatieve gedachten.
Door de angst zitten we meer met onze gedachten in ons hoofd dan normaal. We denken en piekeren te veel en we voelen aan ons hoofd hoe het vandaag met ons gaat. Zo gauw je iets voelt in je lichaam schieten je gedachten in je hoofd alle kanten op. Doelloos zoeken naar gevaar. We komen negatieve gedachten tegen, angsten, twijfels en zorgen en helaas blijven we daarin te lang rondhangen. Je gedachten nemen een loopje met je. Stuurloos dwalen je gedachten door je hoofd. En dat sloopt je. Je verliest jezelf. Je krijgt bijvoorbeeld last van hyperventilatie en raakt in paniek. 

Deze angst in combinatie met paniek, zorgt ervoor dat jij anders over jezelf gaat denken. Dat is negatieve energie die trekt je steeds verder omlaag, steeds verder weg van je eigen IK. Dat sloopt je en je kunt daardoor niet goed meer functioneren. Je blijft ook zenuwachtig en onzeker achter met stress, angst en onzekerheid. Zo kom ik weer terug bij, jouw gedachten in je hoofd. Waarschijnlijk zitten die vol van negatieve gedachten. Gedachten hebben krachten, dat heb jij waarschijnlijk al gemerkt bij jezelf.

Maar positieve gedachten hebben dezelfde krachten. Met positieve gedachten help jij jezelf om normaal te kunnen functioneren. Dus jij moet zorgen voor positieve gedachten. Hoe doe je dat, als jij alleen maar vol zit met negatieve gedachten? Jij kunt meer voor jezelf doen dan je nu denkt. Maar er moet echt serieus aan gewerkt worden…van niets komt niets. Om weer eigen baas te worden van je eigen gedachten, kun je deze oefening doen… (Blijven volhouden want het kost tijd om je hersenen te overtuigen dat jij het ook meent dat jij je hersenen wilt overtuigen): 

Oefening.

Ga met je voeten op de grond staan. Voel je voeten duidelijk op de vloer, vanaf de hakken zolen en tenen. Ga heel bewust lopen. Zet je ene voet vooruit en voel je voet op de grond hak, zool, tenen….bij de volgende voet, hetzelfde, telkens weer.
Ga uit je hoofd met je doelloze gedachten. Je gedachten beïnvloeden je fantasie, je gemoedstoestand, je gevoelens van vreugde, geluk of verdriet en angsten, jaloezie, zelfs haat. Jij bent nu de denker en geeft de volle aandacht aan je voeten en aan de grond. Dit kun je meerdere keren per dag doen, bijvoorbeeld onder het strijken, afwassen of bij dingen die je doet waar je niet echt geconcentreerd over na hoeft te denken. Dus zorg dat jij de denker bent en blijf zo veel als mogelijk met je gedachten bij je voeten. 

Het is een training en training heeft tijd nodig. Ik kan je vertellen: met behulp van deze en andere oefeningen, heb ik mij uit een heel diep dal gehaald. Ik spreek uit eigen ervaring….dus positieve gedachten zijn positieve krachten voor je.  Zeg 10x tegen jezelf:
Iedere dag gaat het met mij in alle opzichten steeds beter en beter en beter. 10 x probeer je jezelf te overtuigen dat je het geloofd. Natuurlijk zal het in het begin niet zo overtuigend zijn, maar door door te zetten zal het steeds beter en beter gaan. 

Drink ook gedurende de dag veel water, zodat je nieren de gifstoffen van al die tabletten in je lichaam ook kan afvoeren.   Als je niets doet gebeurt ook niets.

Volgend bericht  Negatieve reactie.
0
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties