Hoe is het zo gekomen dat ik deze info dag organiseer

De voorbereidingen voor deze InFo OpenDag.

Hoe is het zo gekomen dat ik deze info dag organiseer.

Op een gegeven moment viel mij op dat er vaker gevraagd werd, waar mensen hun lotgenoten kunnen treffen. Ik heb dit 2 jaar georganiseerd voor lotgenoten met hersenletsel (nah) waar je niet aan kan zien dat ze een hersenletsel hebben. Deze doelgroep valt steeds buiten de boot. Helaas worden restverschijnselen en overprikkelingen nog steeds onderschat, zo komt deze doelgroep in een hoekje terecht waar ze onbegrip krijgen. En dat maakt hun het dagelijkse leven moeilijker. Aan het aantal personen 35 tot 65 personen die iedere maand de lotgenoten groep gezochten, is te zien dat er behoefte is om bij elkaar komen.

Wij hebben nu een groep van 10 a 12 vrouwen met borstkanker die ook iedere maand bij elkaar komen. Er is echt geen drama als wij bij elkaar zijn. Maar aandacht en begrip en wij delen onze ervaringen aan elkaar. Wie kan het beter begrijpen als die gene die hetzelfde hebben moeten ondergaan.

Uit deze ervaringen weet ik dat er behoefte is aan bij elkaar komen, vragen stellen, feedback geven en ervaringen delen. Ik ben ervan overtuigd dat informatie inzicht geeft en begrip.
En dat willen wij toch allemaal. Dus kom achter die computer/tefefoontje vandaan en ontmoet de mensen, praat met mensen.

Het organiseren van deze pagina de website en deze Info dag, is De voorloper van het Lotgenoten Centrum. Waar ik nu nog samen met andere lieve mensen aan werk om een LotgenotenCentrum te realiseren. Maar daarover later, hier kom ik t.z.t nog op terug.

Ik heb gemerkt dat het internet een wildernis kan zijn als je op zoek bent naar informatie die je juist dan nodig hebt.
Deze Info Open Dag organiseer ik om de mensen zo veel mogelijk informatie te geven. Informeren over activiteiten en relevante onderwerpen en wat er zoal te doen is in onze regio Zuid Limburg. Hoe fijn is het om even met mensen onder elkaar te praten. En zeker als je toch al niet gezond bent.

   

Kom naar de Info Open Dag en vraag naar je informatie.
Praat met de mensen die voor jullie achter deze stand staan.

Heb ik je interessen gewekt? Blijf mij volgen in deze komende weken zal ik de standhouders aan je voorstellen zodat je van te voren al weet:
Welke mensen werken met mensen.
Welke lotgenoten groepen zijn er.
Waar kan je ze vinden.
Wat kunnen ze de mensen bieden.

Ik zeg graag tot ziens!! Groetjes van Lieky van der Velden