Het pad van ontwikkeling 

Wat geef het leven ons? Wat geeft de geest en  het lichaam ons?

Ervaringen die je mee krijgt op je pad van ontwikkelingen. Het leven staat niet stil maar is altijd in beweging met veranderingen. Nooit blijft iets hetzelfde. Het zou mooi zijn  als je bewust kon MEE-veranderen met de tijd en het leven. Niet iedereen ervaart hetzelfde als jij en ik. In dit bericht benoem ik belevingen en ervaringen uit mijn leven, die voor jou misschien herkenbaar zijn. Herkenning en erkenning zal je helpen bewuster naar jezelf en je leven te kijken. Zo lang ik mij kan herinneren is, dat ik last van stress, spanning en fysieke klachten zoals, hoofdpijn, darmklachten, erge misselijkheid voel. Zenuwachtig, angstig en onrustig voelen, zijn ingrediënten die daarbij horen.

Ik heb vroeger toen ik nog zoekende was, vele angsten gehad die zich uitte in fobieën. Die heb ik na jaren gelukkig overwonnen. Ik moest eerst leren begrijpen wat met mij aan de hand was. Mijzelf, mijn gedachten en mijn lichaam goed te leren kennen. Vooral bewust worden van hetgeen om je heen gebeurt. Controle krijgen over mijn gedachten en mijn doen en laten. Leren begrijpen dat lichaam en geest samenwerkt. Het een kan niet zonder het ander.

Ik moest leren die 2 in balans te brengen. 

Eigen onderzoek en ervaringen uit mijn verleden en de wilskracht om te willen veranderen, heeft mij gebracht tot de persoon die ik nu ben. Overgevoelig zijn is geen ziekte, het kan wel lastig zijn. Sommige voelen het sterker aan en anderen minder. Waarschijnlijk ben jij net als ik meer bezig met je gevoelens, emoties, indrukken van buitenaf, de invloeden van je omgeving en dat meestal allemaal tegelijk. Als ik ergens binnenkom voel ik de stemming die er heerst. Ik voel het verdriet van mensen, angst, twijfels maar ook het  geluk. Als ik met nare gevoelens word overvallen, heb ik moeite en meer tijd nodig om die indrukken te verwerken. Een plaats te geven, dat het eigenlijk niet mijn gevoelens zijn, maar die ik oppik van iemand anders. 

Daar is een training voor om dit sneller te herkennen. Mijn innerlijk leven gaat soms erg diep met de indrukken in mij opnemen. Begeef ik mij op dat niveau, dan heb ik daar andere gevoelens bij. Het voelt soms raar aan, net alsof een soort rand om mijn hoofd, alsof ik een krans voel. Dromen zijn veel en vaak verwarrend. Mijn hersenen zijn constant bezig dag en nacht. Daar word ik soms wakker van. 

Bij volle maan kan ik niet slapen, ben ik gewoon wakker maar mijn lichaam voelt moe aan daarom blijf ik dan toch maar in bed rusten. Ik kan helemaal opgaan in de muziek. Mijn eigen emoties voel ik intenser. Dieper, tot mijn ziel. Als ik schrik, gaat het door tot op mijn bot. Een hele tijd erna trilt mijn lichaam er nog van. Ik kan heel rustig zijn en mij echt terugtrekken en afsluiten in gezelschap. Inmiddels heb ik door de jaren heen wel geleerd hiermee om te gaan.

Maar dat wilt niet zeggen, dat het mij daarom niet meer overkomt. Dat het mij niets meer doet. Nee dat niet, Ik ben er mij eerder van bewust en ben sneller hersteld en weer in balans. Kijk, overgevoeligheid, dat blijf je je leven lang met je meedragen. De les in dit leven is, hoe ga jij met deze overgevoeligheid  en met jezelf om. Wat leer je, wat ervaar je, wat onderneem je? Hoe sta jij in je leven? Want, zoals jij denkt en reageert en  keuzes maakt, heeft allemaal invloed op je leven. Ervaringen die je mee krijgt op je pad van ontwikkelingen.

Tot slot; Ik geef graag mijn eigen ervaringen door aan andere mensen die  het waarderen. Ieder mens leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tijd. Daar is niets mis mee.

Volgend Bericht; Observator en vrijdenker  

0
Laat hier een reactie achterx

 

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties