Het grootste dilemma ben je zelf.

Het grootste dilemma ben je zelf

Tussen het moment waarop de uitspraak zijn intrede deed en het moment waarop het nieuwe leven daadwerkelijk is begonnen, staan veel twijfels en angsten in de weg. Je verandert niet zomaar, zonder dat het consequenties heeft voor je leefomgeving. Het is makkelijker om jezelf te veranderen dan iemand anders. Er komen vragen op, er ontstaan schuldgevoelens, waarschijnlijk onterecht.

Voor welke keuzes kom je te staan?Is er wel iets te kiezen?Kun je je oude leven als partner weer oppakken?Mag je je oude leven als partner weer oppakken? Heb je nog wel iets om over te dromen?Moet je je als partner-van, wel aanpassen aan de veranderde omstandigheden?

Het zijn vragen die niet zomaar te beantwoorden zijn. Er staan vele dilemma’s in de weg. En het grootste dilemma ben je misschien wel zelf, met je twijfels en je schuldgevoelens. Belangrijk is dan dat jij trouw blijft aan jezelf en aan je partner natuurlijk. Treuren om wat er was brengt je nergens. Je moet in beweging van veranderingen blijven anders heb je stilstand. Aan jezelf werken dat jij vooruitgang hebt dat is de belangrijkste weg naar verbetering(en). Ik wens je inzicht, rust en begrip. Lieky van der Velden