Gesprek aangaan.

Een oefening voor die personen die een gesprek moeten aangaan of een ontmoeting hebben en er eigenlijk tegenop zien, daardoor voel jij je misschien onzeker, onrustig en het maakt je nerveus. Dan zou je deze oenig kunnen proberen.

Het is goed voor je zelfzekerheid als je deze oefeningen van te voren doet. Als jij zelfzekerder bent geeft je dit een goed gevoel. Als jij al met een goed gevoel op de persoon afstapt, zal het gesprek veel beter verlopen. Is goed voor je eigenwaarde. Dus voordat je met de persoon gaat praten, oefen dit enkele dagen van te voren………..zonder je even af zodat je alleen bent en je beter kan concentreren……….

Ga met beide voeten stevig op de grond staan. Voel je voeten de grond raken. (blote voeten) Concentreer je op je voeten en benen. Stel je voor jij bent een boom je hele bovenlijf is de stam van de boom. Je armen zijn de takken en je benen en voeten de wortels die stevig in de grond zich vast zetten.

Concentreer je hier op probeer het zo duidelijk mogelijk te voelen. Het is een oefening die je meerdere keren en zo lang mogelijk moet uit oefenen. Hoe duidelijker jij je dat kan voorstellen des te duidelijker jij dat zult voelen. Hoe steviger de boom is hoe steviger jij staat en dat voelt, hoe steviger jij tegenover die persoon komt te staan.

Als het goed is zal jij heel zelfzekerder overkomen en zal jij je niet gauw door iemand anders laten beïnvloeden of omver duwen.

Belangrijk is dat die andere persoon ook zal merken dat jij beter in je schoenen staat, dat je zelfzekerder bent. Daardoor kan zelfs het gesprek en de relatie anders verlopen.

Oefen zo veel als mogelijk het kan je op vele manieren helpen om zelfzekerder over te komen.

Ik heb het voorbeeld genomen van, als jij een gesprek moet aangaan waar je tegenop kijkt. Dat kan natuurlijk ook als jij op je werk een situatie hebt of als jij onderzoekingen moet onder gaan waar je nerveus en onzeker voor bent. Of als je een examen hebt op school of rijbewijs. Een gesprek met je partner of vrienden en familie. Of de gemeente of andere situaties.

Deze oefeningen kan jij de rest van je leven oefenen en in iedere situatie gebruik van maken. Ik weet uit ervaring dat het helpt. Probeer het eens uit. Kopiëren en bewaren.

Ik wens je succes.

Lieky Van der Velden