Ervaringen/inzicht/tips/gedachten/ingezonden verhalen

WAT IS JOUW VERHAAL.

Schrijf een bericht/verhaal over waar jij veel ervaringen bij heb opgedaan. Waarvan je denkt dat een ander lotgenoot ook iets aan kan hebben.

Bij dit bericht beschrijf ik mijn eigen ervaringen. Hopelijk hebben jullie er ook iets aan. Ik ben er eigenlijk van overtuigd dat het mij heel veel heeft opgeleverd.

Ik schrijf al vanaf mijn 14de jaar ben met dagboeken begonnen. Die heb ik nog steeds bewaard. Ik bleef schrijven gedichtjes en kinderverhaaltjes met een lesje. Vooral mijn eigen levenservaringen over wat mij in mijn leven zoal overkwam.

Dat schrijven en nalezen wat ik schreef leerde mij meer bewust worden van mijn situatie waar ik in zat. Soms kwam ik daardoor spontaan op een oplossing of een inzicht van hoe het anders kan.

Waarom Schrijven Zo Belangrijk is geweest voor mij.
Als ik schrijf kan ik eerlijk zijn en dat is nodig om te groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is niet altijd makkelijk om eerlijk tegen jezelf te zijn en het vereist de nodige moed om je gevoelens en gedachten op papier te zetten. Mij gaat dit nu na heel veel jaren van schrijven heel gemakkelijk af. Ik doe het ook graag.

Het is overzichtelijk en het is echter nodig om alles in het juiste perspectief te zien. Door het opschrijven maak ik mijn hoofd leeg omdat ik het niet meer zo nodig moet blijven onthouden. Het wordt duidelijk met welke lastige situaties ik heb en door terug lezen word ik geconfronteerd, hoe ik ermee ben omgegaan en wat ik ervan hebt geleerd.

Lieve groet van Lieky

***************************

Wil jij ook jouw bericht/verhaal/gedicht/tip/ doorgeven en met ons delen. Dat kan schrijf een mail naar, liekyvandervelden@live.nl

Ik kijk het na en zal je berichten wanneer ik het voor je zal plaatsen.