Doel.

Ik had voor mijzelf een belangrijk doel. Ik wilde mijn leven verbeteren. Ik kon en wilde niet tevreden zijn met mijn leven zoals die was. Ik wilde niet denken: “Jammer dan van je leven, pech gehad.”

De restverschijnselen zijn er voor de rest van mijn leven. Wat is hier dan wel aan te doen?Nieuwsgierigheid was voor mij belangrijk om beslissingen te nemen en om verder te zoeken naar een tevreden oplossing. Ergens had ik het gevoel dat er iets tussen mij en mijn geluk instaat.

Vaak denkt men, en dat had ik ook, dat je ermee moet leven. Datgene wat je weerhoudt om werkelijk gelukkig te zijn, verstop je ergens in je geest en je vermijdt het zorgvuldig. En je houd je voor hier is niets mee te doen. De vernietigende uitwerking daarvan op je leven is maar al te duidelijk. Negatieve gedachten trekt op alle fronten vanzelf negatieve energie aan. En als we dat beseffen, kunnen wij beter de moeite doen om dat negatieve te laten. Er is niet maar 1 remedie tot veranderingen in je huidige situatie helaas en dat is veranderingen in je denken en je doen en laten. Het begin ligt bij je denken. Dan beslissen wat je ermee wil en hoe je het wil doen, en dan het ook daadwerkelijk omzetten in daadkracht. Wat je kunt creëren, beheersen of veranderen vanuit je eigen inspanningen en wilskracht bepaalt de omvang van de werkelijkheid. Jouw werkelijkheid is wat jij voor jezelf verandert. Het bewijs heb ik zelf meegemaakt. Zo heb ik met veel zorg en aandacht en doorzettingsvermogen mijn leven veranderd zodat ik tevreden kan zijn met mijn huidige situatie.

Wat je in je leven investeert, krijg je ook terug. Als je niets investeert krijg je ook niets. Hier gaat het om jouw denken, jouw gevoel, jouw weten, jouw toekomst, jouw leven. En niet, ‘ik weet wat ik wil, maar iemand anders…’ ‘Iemand anders’ zijn personen die zeggen wat zij van jou denken. Vergeet de kracht van je denken niet. Je kunt niet verwachten dat iemand in jou gelooft als je niet eens in jezelf gelooft. Turn je gedachten om. Geeft geen aandacht aan negatieve gedachten. Voed je gedachten met positieve energie.

Niets heeft zoveel invloed als enthousiasme voor jezelf. Dat vormt je en geeft een krachtig anker. Dat helpt je gedachten en gevoelens onder controle te krijgen en te houden. Realiseer je dat je dat zelf in de hand hebt.

Beslissen is het fundament van scheppen. Wat je wilt? Wat wil je geloven? Om iets waar te maken, moeten we er in geloven. Om ook voor anderen waar te worden, moeten ook zij erin geloven.

Stilte en meditatie brachten mij rust, inzicht en begrip. Van daaruit heb ik mijn leven weten te verbeteren.

Ik weet dus dat het mogelijk is te herscheppen van hetgeen je niet tevreden bent met je leven.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn eigen ervaringen.

Lieky van der Velden.