Denk even terug.

Denk eens even terug bij jezelf. De gevoelens van restverschijnselen die herkennen we goed. Die gevoelens kunnen opeens versterken. En jij vraagt je af, Hoe komt dat? Waar komt dat in eens vandaan? Hoe kom ik hier vanaf? De dagen ervoor had je dat niet, nu wel en alles is versterkt uitvergroot, verdubbeld.

bv; Een druk in je hoofd en een beweging. Duizeligheid. De geluiden van buitenaf veranderd en een hardere ruis in je hoofd.

Af en toe een lift gevoel voelen, evenwichtsstoornis. Je spieren zijn gespannen. Misselijk gevoel, onrustig slapen. Negatieve gedachten.

Prikkelbaar, onrustig en je bent meer moe. De flitsende beelden op TV zijn irritanter. Een gesprek is moeilijk te volgen. Een drukte om je heen kan je nu niet meer verdragen. Concentratie is ver te zoeken om je te concentreren moet je je dwingen en dat frustreer je.De meesten zullen deze gevoelen wel herkennen.Waar komt het vandaan? Denk na bij jezelf ga terug naar de dagen ervoor.Heb je toen meer gedaan als anders? Heb je het drukker gehad dan anders? Heb je meer verlangd van jezelf? Heb je eindeloos zitten scrollen op je pc bv veel foto,s bekeken? Denk na, wat is er vooraf gegaan?Als het zo is dat je vooraf meer van jezelf hebt verlangt om toch effe te doen, toch toe te laten, toch nog effe doorgaan.Dan stapelt zich dat effe dit nog en dat nog doen stapelt zich op en dan is het TE VEEL geweest. Daarna komen die versterkte gevoelens en bombarderen je met gevoelens waarvan jij je afvraagt waar komt het vandaan?

Hoe kom je er weer vanaf? Door rust en stilte op te zoeken. Als er 1 dag te veel meer is geweest, heb je soms dagen nodig om weer terug in evenwicht te komen. Rust en stilte en verder nog van alles afblijven die je gevoelens niet verdragen kunnen.Dwing je om dan ook jezelf te beschermen en ook echt een paar dagen die rust te nemen. Te ver doorgaan brengt je nooit verder maar juist achteruit.

Ik hoop dat jullie er eens serieus over willen nadenken.

Lieky Van der Velden