Devika Vorstermans – PCS survivor, Ademcoach, Yin Yogadocent

Devika heeft een praktijk voor ademcoaching in Utrecht Overvecht, waar ze individuele ademsessies geeft. Ze geeft daarnaast regelmatig workshops en ademcirkels. Ze is gepassioneerd over het helpen met mensen met NAH, omdat ze zelf de pijn heeft meegemaakt van het los moeten laten van je oude leven, maar dat er juist uit dat diepe dal prachtige mensen komen die de volheid van het leven des te meer waarderen. Voor meer informatie ga naar www.mirah-studio.nl , of @devika_adem_yin op instagram. Heb je interesse in een ademsessie of coaching? Mail naar devika@mirah-studio.nl of bel/app naar: 00316 365 032 31.

Wanneer is ademwerk iets voor jou?

  • Je bent toe aan diepe rust en ontspanning. Gewoon een moment uit je hoofd en in je lichaam. Ademwerk kan je tot op een diep niveau laten ontspannen en je zenuwstelsel uit de fight-or-flight modus halen. Daardoor komt je lichaam in een staat waarin er heling kan plaatsvinden.
  • je kampt met rouw rondom verloren kwaliteiten/capaciteiten en wil ruimte maken in jezelf voor de verwerking hiervan. Ademwerk kan je helpen bij het thuiskomen bij jezelf en voelen wie je nog wél bent. Vaak houden we juist de pijn van ons verlies vast, terwijl we wanneer we naar binnen gaan in ons lichaam, kunnen voelen dat we nog heel zijn. Op een nieuwe manier.
  • je voelt je (vaak) emotioneel en je bent toe aan gehoord worden in je pijn. Toe aan het doorvoelen en een plek geven aan die emoties. Ademwerk kan je helpen bij het toelaten van soms heftige emoties en voelen dat je daarin gedragen wordt. Door emoties en gevoelens toe te laten krijgen ze een plek, en dan kan je systeem de spanning van die emotie die zoveel energie kost, loslaten.
  • Je kunt niet tot stilstand komen en merkt dat je steeds over je eigen grenzen heen blijft gaan. Ademwerk kan je helpen bij de basis in jezelf vinden en voelen waar jij behoefte aan hebt, niet vanuit je hoofd, maar vanuit je lichaam. Voelen dat je de intelligentie al in je hebt en al weet wat jou helpt, en dat je dus op jezelf mag gaan vertrouwen op een nieuwe manier. Dat je mag stoppen met het haasten van je helingsproces, en rust mag nemen wanneer het de tijd is om rust te nemen.
  • Je loopt steeds tegen dezelfde mentale blokkades en overtuigingen aan in jezelf en wil ruimte creëren om die belemmeringen los te laten. Dit is vaak belangrijker dan we ons kunnen voorstellen. Ikzelf had een onbewuste overtuiging in me dat ik de wereld moest redden, dat had ik meegekregen van mijn ouders. Doordat dit een veel te grote opgave is voor mij als individu, voelde dit als bedreigend voor mijn onbewuste brein en daardoor hield deze overtuiging mijn herstel tegen. Want als ik zou herstellen, dan rustte die zware verantwoordelijkheid van het redden van de wereld weer op me. Toen ik me bewust werd van die overtuiging kon ik hem uiteindelijk los kon laten. Daarna kwam mijn herstel in een stroomversnelling. Heb jij ook onbewuste overtuigingen die je herstel wel eens zouden kunnen belemmeren? Ademwerk kan je helpen bij de bewustwording rondom overtuigingen, en bewustwording is de eerste stap in de richting van helen.

 

Over Devika’s herstelproces:

Ik ben 5 jaar geleden (2017) in een burn-out terecht gekomen, en twee jaar later (feb. 2019) heb ik een hersenschudding en daaropvolgend PCS opgelopen. Mijn weg van herstel kent veel dalen én pieken, en ik kan met overtuiging zeggen dat ik ondertussen dankbaar ben voor wat mijn proces van heling allemaal met zich mee heeft gebracht. Ik heb mezelf leren kennen op mijn diepste punten, toen ik niets zelf kon en me compleet machteloos voelde. Er kwamen tijdens mijn herstel veel onderliggende patronen en onbewust gedrag in mezelf naar boven, en ik heb stapje voor stapje een weg gevonden in die delen van mezelf omarmen. In dit proces heb ik heel veel gehad aan ademwerk en lichaamsgerichte therapie, omdat dit me uit mijn hoofd haalde en terug bracht naar de kracht van mijn lichaam. Ik leerde steeds meer weer vertrouwen op de wijsheid en het tempo van mijn lichaam, en ik merkte dat als ik vertrouwde op mijn lichaam, dat mijn lichaam mij ook weer meer vertrouwde. Zo heb ik twee jaar helemaal niet gewerkt, en daarna ben ik rustig aan weer gaan opbouwen met twee uur werk per week. Ik heb een opleiding gedaan tot Yin Yoga docent en daarna een opleiding tot ademcoach. Ondertussen werk ik weer 20 uur per week en heb ik daarnaast een praktijk voor ademcoaching in Utrecht Overvecht. Daar ondersteun ik mensen bij het terug vinden van henzelf, de kracht en wijsheid van hun lichaam weer voelen, en te vertrouwen op hun eigen pad.

 

LUISTER MAGAZINE

Lieky van der Velden in gesprek met Devika Vorstermans 

Je kan ook luisteren naar dit gesprek.  Klik op de link   

https://soundcloud.com/lieky-van-der-velden/devika-vorstemans?si=3bd32896bdf04bfab0769366e34f6e56&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing