De Heart Pillow

Speciaal voor jou …

geen bos bloemen of een mooie kaart, maar een hart onder de riem

Een Deense verpleegkundige kreeg het idee voor dit hartvormige kussentje. 

Zij ontdekte dat haar ontwerp de klachten na een borstkankeroperatie (borst-besparend, borstamputatie of lymfeklieren) aanzienlijk kan verlichten. De Heart Pillow helpt ook tegen zwelling/oedeemvorming na de operatie. Zelfs nog langere tijd na een operatie.

De Heart Pillow biedt vooral ook emotionele steun, écht een hart onder de riem voor vrouwen met borstkanker. Het geeft hen de kracht om te blijven vechten, een mooie houvast.

De Heart Pillow

Door de vorm past het altijd! Je hoeft niet te ‘knijpen’ met je arm. Het blijft mooi op zijn plaats. De Heart Pillow geeft veel verlichting. De schrijnende, schurende pijn van de wrijving van de toch al gevoelige arm tegen je lijf – of er nu wel of geen kledingstuk tussen zit – wordt voorkomen.

Natuurlijk aanvoelende ondersteuning

Wanneer je borst weg is, is je natuurlijke steun ook weg wanneer je bijvoorbeeld op je zij ligt. Je rolt steeds op mijn buik. Met een Heart Pillow onder de oksel komt de steun terug en kun je wel op je zij blijven liggen.

Verlichting en troost

Doordat de Heart Pillow in je oksel zit, wordt er wat druk uitgeoefend. 

Dit vermindert of gaat zelfs oedeemvorming tegen. Ook wanneer een arm moe wordt geeft het verlichting. Bovendien is de Heart Pillow ook een beetje een troostkussen. Een kind pakt een knuffelbeest maar zeg nou eerlijk, dat is geen gezicht bij een volwassen vrouw 😉

Het ontstaan van ‘mijn’ Heart Pillowprojectje

Sinds de borstkanker van mijn zus (2013) staat de naaimachine regelmatig op tafel. Tijdens haar chemoperiode maakte ik de nodige mutsjes voor haar. Van praktisch en lekker warm tot ‘vreselijk, die hoef ik niet’. 

Een week voor haar borstoperatie stuurde zij me een mail. ‘Yvonne kun jij dit maken?’ met een link naar het hartvormige kussen, Heart Pillow. 

Goed en graag gedaan

Ook ik struinde het internet af om te zien wat mijn zus precies wilde en wat de bedoeling van zo een kussentje is. Want als ik het doe, wil ik het goed doen. Zo gezegd, zo gedaan. De dag van de operatie had ik er twee voor haar klaar.  Sindsdien maak ik met veel liefde en plezier Heart Pillows voor borstkankerpatiënten.

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en gaat  het goed met mijn zus. Ik maak nog steeds volop Heart Pillows, thuis op bestelling en tijdens de creatieve activiteit bij inloophuis Adamas Nieuw Vennep en inloophuis Scarabee Leiden. Deze Heart Pillows worden in ziekenhuizen uitgedeeld.

Ook heb ik voor de Heart Pillows een eigen Facebookpagina gemaakt. 

Kijk en like:  Heart Pillow – een hart onder de riem

Via deze Facebookpagina (of e-mail) kun je een Heart Pillow bestellen. Tegen vergoeding van de verzendkosten kan ik je die dan toesturen.
Ik heb ze niet standaard klaarliggen, maar maak dan een Heart Pillow voor je die bij jou past. Speciaal voor jou …

geen bos bloemen of een mooie kaart, maar een hart onder de riem