Lieky van der Velden

Lieky van der Velden , Geboren 1953 en getogen in Valkenburg (ZL) Woonachtig in Kerkrade.

Hoe is het zo gekomen dat uiteindelijk een Digitaal Info Loket is geboren.

In 2001 bracht ik in eigenbeheer mijn eerste boek uit,  ‘Stille Tranen’

Dit boek gaat over angsten en fobieën die mij jaren lang in zijn greep had. Hoe ik mijzelf heb geholpen hier uit te komen. Ik beschrijf oefeningen en tips.

In september 2012 kreeg ik een herseninfarct. In januari  2013 heb ik een Facebookpagina aangemaakt Hersenletsel besloten https://www.facebook.com/groups/1531465843770226Omdat ik op zoek was naar lotgenoten, informatie en inzicht hoe het  nu  verder  zal gaan. In deze 7 jaar tijd zijn er meer dan 7500 leden op die pagina gekomen. Dat is heel veel maar dat wilt ook zeggen dat er veel behoefte is in nazorg, informatie, feedback, inzicht en begrip. Ik mag wel zeggen dat ik erg actief ben op mijn pagina om de lotgenoten aan deze behoeft te voldoen. Hieruit voort heb ik in een Stichting opgericht. 4 jaar organiseerde ik lotgenoten bijeenkomsten in mijn woonplaats.

 Mensen die interessen hebben in een polsbandje “Hersenletsel N.A.H.

Kunnen dit bij mij bestellen voor € 1,00 p.st

In 2017 was een beladen jaar. Ik heb dat hele jaar gevochten voor mijn leven, een gevecht met borstkanker. Dat heb ik overleefd. Het is nu goed met mij. Ook hier heb ik een Facebook pagina aangemaakt Facebook besloten pagina “Kanker en hoe nu verder”. https://www.facebook.com/groups/544932262554140/  

En voor mensen die Overgevoelig zijn. Leven met een overgevoelig lichaam en geest, is het belangrijk hier begeleiding in te krijgen. Door inzicht te krijgen. Je lichaam en geest staat waarschijnlijk open voor alle indrukken van buitenaf. Om dit te kunnen begrijpen heb je inzicht nodig. Besloten pagina Over- Gevoelig -Zijn https://www.facebook.com/groups/320670725259264/

Ik ben een creatief mens, krijg energie van creatief bezig zijn. Ontwerpen, creëren en organiseren. Schrijven is vanaf mijn tienerjaren mijn passie. Ik ben er nooit meer mee gestopt. Jarenlang heb ik een kunstgalerie gerund. De verantwoording over verschillende werken van kunstenaars en natuurlijk ook mijn eigen kunstwerken, Encaustic-Art schilderijen en stenen sculpturen. 

In de afgelopen 5 jaar heb ik 5 keer een Info Open Dag georganiseerd met 40 Standhouders met informatie voor verschillende doelgroepen. Op die dag waren plm 150 bezoekers. In januari 2020 was de laatste. Daarna kwam corona over de wereld heen en legde alles stil.

Vanaf eind 2019 presenteer ik samen met Marly van der Wijk het radioprogramma “Luister naar NAH” Iedere zondagochtend vanaf 10:00 tot 11:00 is er een nieuwe uitzending die ten alle tijden is terug te beluisteren. interessante onderwerpen, verschillende informatie, Interviews en  gesprekken met lotgenoten. Radio “Luister naar N.A.H  https://www.facebook.com/Radio-Luister-naar-NAH-101182881226381  

In 2020 heb ik in eigenbeheer een boek uitgegeven” N.A.H. Niet Aangeboren Hersenletsel” nu al 2de druk. https://lotgenotencentrum.nl/over-het-boek-nah-niet-aangeboren-hersenletsel-het-is-niet-wat-het-lijkt/  

Maanden van voorbereiding van deze websites www.lotgenotencentrum.nl In 2021 zal ik nog meer uitbreiden met “Digitaal Info Loket. Door jaren lang ervaring op te doen met Info Open Dagen 40 stands en plm 150 bezoekers, bracht mij het idee om er een Digitaal Info Loket van te maken. Door corona geen grote bijeenkomsten meer.  Nu geen Standhouders, maar Deelnemers verschillende Coaches, Therapeuten, Ervaringsdeskundige, Hulpverleners staan klaar met informatie en hulp, advies bieden. De deelnemers worden aan je voorgesteld via link “Op zoek Deelnemers” Presentatie’s  de ingesproken berichten en ZOOM zijn digitaal. 

Mijn bedoeling is veel informatie doorgeven en inzicht geven zodat er meer begrip is. Ik ben ervan overtuigd dat van onwetendheid onbegrip is en van informatie komt inzicht en inzicht geeft begrip. Ik wil graag samen met andere mensen krachten bundelen en eigenervaringen doorgeven.
Informatie en eigen ervaringen doorgeven is altijd de rode-draad in mijn leven geweest; Mensen verder helpen dan wat ze nu bereikt hebben. Informatie doorgeven daar waar het ontbreekt en nodig is. De rode draad is “Hoe NU Verder” Ik hoop dat ik mijn doel hiermee bereik.  
Waarom;  Ik ben er altijd van overtuigd geweest, alles wat ik mijzelf heb aangeleerd en geïntrigeerd heb in mijn leven, kan ik ook andere mensen leren. Belangrijk vind ik feedback en informatie door te geven. Mensen met elkaar in contact brengen. En dat, het liefste zo eenvoudig mogelijk. 

Voel je welkom op deze websites en schuw niet om naar informatie te vragen en antwoorden op je vragen te krijgen. Ons streven is je goede hulp en advies te geven, maar jij moet wel het contact hiervoor zelf maken. 

Met vriendelijke groet,

Lieky van der Velden

Telefoon: 06 223 991 67

Mail: liekyvandervelden@live.nl

Sociale Media: Facebook

Om je snel van dienst te kunnen zijn is de websites voorzien van verschillende Info. 
Klik op de link foto om verder te onderzoeken, wat Digitaal Info Loket te bieden heeft.