Mijn eerste boek ‘Stille Tranen’              

Schrijven, is vanaf begin van mijn jonge, jaren altijd mijn passie geweest. Nu nog. Mensen die mij kennen weten dat ik veel berichten en verhalen schrijf op verschillende Facebook pagina’s en websites. 

Ik heb verschillende ervaringen in mijn leven gehad, waar ik dan over schreef. Dat gaf mij een goed gevoel en bracht mij inzicht. Ik las steeds terug wat ik geschreven had en leerde daardoor mijzelf beter kennen en begrijpen. Soms was ik verbaast over wat ik geschreven had. Maar ik begreep het wel beter. Het heeft mij veel inzicht gebracht. 

Mijn eerste boek heb ik in september 2001 in eigenbeheer uitgeven  met de naam “Stille Tranen” van Lieky van der Velden. Dit boek gaat over Angsten en fobieën die mij jaren lang in zijn greep had.In mijn boek beschrijf ik wat er zoal met mij gebeurt. Wat er allemaal in mijn hoofd spookt en waar mijn lichaam overal op reageert. 

Een korte beschrijving;

Ik beschrijf mijn belevingen en ervaringen uit mijn verleden met angsten, strijd en onzekerheid.Alles gebeurt in mijn hoofd, alle gedachten en gevoelens komen tegelijk in mijn gedachten binnen. Alles was negatief en mijn gedachten maakten onbewust veel erger en erger. Mijn hersenen kunnen dat niet verwerken en mijn lichaam word hierdoor beïnvloed. Daardoor voelde ik mij beroerd, misselijk. Angstzweet en paniek gevoelens die mij overheersen en mijn energie raakte ik kwijt  en was helemaal gestresst en alles was niet meer leuk om te moeten voelen. Alles wat ik eigenlijk niet wilde voelen. Slecht slapen en nachtmerries en kwellende gedachten die mij het leven zuur maakte. Mijn grootste angst was mijzelf te verliezen. Te verliezen in die angst in die paniek en angst om krankzinnig te worden. Herkenbaar voor je?

Ik was te bang om te leven en te bang om te sterven. Angsten en fobieën beheerste jaren mijn leven. Daar wilde ik vanaf, maar wist niet hoe. Daarom ging ik dapper op onderzoek uit om mijzelf te helpen. Door het schrijven leerde ik steeds meer over mijzelf, van mijn ziekte en mijn strijd. Ik heb mij zelf geleerd wat ik voor mij kon doen om mijn leven te verbeteren.  Ik beschrijf in mijn boek stapje voor stapje, hoe ik leerde mijn gedachten te controleren en alert te zijn op mijn gedrag. Dat ging niet vanzelf. Maar ik bleef volhouden met oefenen en oefenen. Ik dwong mijzelf om door te gaan. Gefocust te zijn en de stilte op te zoeken voor mijn hersenen en mijn lichaam. Stilte brengt rust om je heen. Zo beschrijf ik tips en de oefeningen die ik mijzelf oplegde om te doen wat goed voor me is. Ik laat je meelezen in mijn levensles. 

Je kan veel voor jezelf kan doen, ook als je vol zit met angsten, onzekerheid en twijfels die je het leven onmogelijk maken. Jij moet het jezelf wel gunnen om aan jezelf te werken. Helaas is er niet maar 1 remedie. Ik beschrijf hoe ik stap voor stap mijn weg ben gegaan. 

Gaandeweg leerde ik op een bewuste manier in het Hier en Nu te zijn, te voelen en te leven. Dat was voor mij het belangrijkste om Altijd in het hier en nu te zijn. Ik besefte dat ik de nare herinneringen uit mijn verleden niet meer met mij mee hoeft te dragen. Ik beschrijf daar oefeningen over. Nu weet ik wie ik ben, wat ik wil en op welke wijze ik mijn leven moet invullen. Ik voelde eindelijk de vrijheid waar ik zo naar verlangde. Achteraf kan ik zeggen het heeft mij sterker gemaakt.

Ik ben ervan overtuigd, dat ik door mijn eigenervaringen en eigen oefentechnieken anderen goed kan uitleggen, hoe je dit moet oefenen en ook intrigreren in je dagelijks leven. Zo kan ik je helpen jezelf op weg te helpen naar een beter en bewuster leven. Aan jou de keuze of jij ook vooruit wilt en vooral wilt werken aan jezelf. Er moet wel genoeg liefde zijn voor jezelf om te kunnen slagen. Want jij moet het wel voor jezelf overhebben. Jij bent ook de enige die je uit deze gevarenzone kan helpen. Niemand anders kan dit voor jou doen. Ik kan je met mijn boek een handreiking geven. Jij moet zelf deze stappen ondernemen. Ik wens daarbij heel veel succes en doorzettingsvermogen. 

Ik heb hier in het kort aangegeven waar mijn boek Stille Tranen over gaat. Mocht je interessen hebben, het is bij mij te koop. € 10,00 voor het boek en €5,00 verzendkosten. Bij interessen, mail mij liekyvandervelden@live.nl  

    

Ben jij geinterhseert om je te laten coachen dan kan dat. Klik op  OPZOEK DEELNEMERS. Daarna zie je een lijst met namen van hulpverleners, klik op de naam die jij zoekt en maar contact met de persoon. Vragen om antwoorden zijn gratis.

Met vriendelijk groet van Lieky van der Velden