Bewust omgaan met je lichaam en je geest.

Bewust omgaan met je lichaam en je geest.

Wil je veranderen heeft dit geduld, inzicht en tijd nodig. Wees je ervan bewust dat je zelf veel kan doen. Het maakt ook niet uit waar je begint, als je maar aan de gang gaat. Bewust leven is kiezen voor jezelf. En dan ben je geen egoïst. Dat komt ook ten goede voor een ander. Denken en werken aan je eigen bewustwording. Je moet je bewust worden van je geest, je lichaam en je energieën. Hoe moet je het aanpakken om jezelf weer in evenwicht te brengen en te leren focussen.

Alert zijn op je denken, je gevoel, je overgevoeligheid en je doen en laten. Dat is wel nodig om stukje bij beetje weer contact met jezelf te krijgen. En het vertrouwen in jezelf terug te krijgen. Je lichaam en geest beter leren kennen heb je stilte en rust nodig. De stilte en de rust leert je te luisteren en te voelen naar je geest en lichaam dat geeft je geduld om rustig te worden om zo te relativeren en te ontspannen. Ontspanning is ervoor om geestelijk en lichamelijk tot rust te komen en jezelf weer in evenwicht te brengen.

Ontspanning heb je nodig om te kunnen leren het gevoel van je gespannen spieren te herkennen en vervolgens te ontspannen. Dat is iets wat je moet leren. Als het niet weet kan je dit ook niet voor jezelf doen. Met gespannen spieren in je lichaam te blijven zitten kan niet goed zijn voor je lichaam. Ook niet voor je geest.

Als je rust brengt in je geest je denken, dan kan je rustig blijven en iets beter relativeren. Dat lukt niet met een verwarde geest. En die is nu eenmaal verward na een herseninfarct. Dus ik adviseer vraag hulp aan iemand die je leert te ontspannen. Daarbij leer je zoveel meer wat je kan gebruiken in je verdere ontwikkeling.

Ontspanningsoefeningen zijn goed voor ieder mensen maar zeker voor mensen die voor welke reden dan ook uit het evenwicht zijn. Natuurlijk is alle begin moeilijk maar resultaten zal je op langere termijn bereiken.

Een ding is zeker niets doen levert niets op. Er is maar 1 persoon die dit voor je kan doen en dat, ben jijzelf!!

Zo trainde ik mijzelf zonder te weten een bewuster contact met mijzelf te ontwikkelen. Innerlijke rust en concentratie. Beschouw het als een investering in je huidige leven en je toekomstige leven.

Er bestaat hier geen lift voor zodat alles veel sneller gaat, je moet de trap nemen. Stapje voor stapje. Heb ik ook gedaan. Ik gebruikte de oefeningen al lang voor mijn herseninfarct en heb er nu nog profijt van. Ik heb de draad weer weten op te pakken.

Dat is bewust leven.

 Lieky Van der Velden