Angsten zijn negatieve gedachten en die hebben krachten. Door de angst zitten we meer met onze gedachten in ons hoofd dan normaal. We denken en piekeren te veel en we voelen met ons hoofd hoe het vandaag met ons gaat. Zo gauw je iets voelt in je lichaam schieten je gedachten in je hoofd alle kanten op. Doelloos zoeken naar gevaar.

We komen negatieve gedachten tegen zoals, angsten, twijfels en zorgen. Helaas blijven we daarin te lang rondhangen. De gedachten nemen een loopje met je. Stuurloos dwalen ze door je hoofd. En dat sloopt je. Je verliest jezelf. Dat is negatieve energie.
Overal zit energie in die met ons verbonden is. Overal waar wij aandacht aan besteden, geven wij dus energie. Dat gebeurt bij positieve energie en bij negatieve energie. Je gedachten beïnvloeden: je fantasie, je gemoedstoestand, je gevoelens van vreugde, geluk of verdriet en angsten, jaloezie zelfs haat. Wij voeden deze energie zelf, door ons denken, omdat we aandacht en dus energie hieraan geven. In sommige gevallen kan zo’n energie ons dan overvallen. Dan krijg je een rot ervaring.

Hoe krijg ik mijn gedachten onder controle en uit mijn hoofd? 

Ga met je voeten op de grond staan. Voel je voeten duidelijk op de vloer, vanaf de hakken zolen en tenen. Ga heel bewust lopen. Zet je ene voet vooruit en voel je voet op de grond hak, zool, tenen. Volgende voet hetzelfde telkens weer. Ga uit je hoofd. Dwing jezelf om geconcentreerd te oefenen.
Dat kan je overal en meerdere keren per dag doen. Bijvoorbeeld onder het strijken, afwassen, de hond uitlaten, bij dingen die je doet waar je niet echt geconcentreerd over hoeft na te denken. Het is een training. 

En alles heeft tijd nodig. Zwemmen en fietsen en schaatsen heb je ook moeten leren door oefenen.
Gedachten zijn krachten. Positieve gedachten zijn positieve krachten. En dat hebben we nodig. Zeg je tegen jezelf:” laat maar dat lukt toch niet!” Of probeer ik het uit? Ik kan je vertellen met behulp van deze en andere oefeningen heb ik mij uit een heel diep dal gehaald. Ik spreek uit eigen ervaring. Dus positieve gedachten zijn positieve krachten voor je.
.Natuurlijk zal het in het begin niet zo overtuigend zijn, maar zet door en het wordt steeds beter en beter. Drink door de dag veel water zodat je nieren de gifstoffen van al die tabletten in je lichaam ook kan verwerken. Als je niets doet gebeurt er ook niets.

Volgend bericht;  Waarom is schrijven zo belangrijk;

0
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties