Afdruk maken van mijn borsten

Afdruk maken van mijn borsten

Mei jaar 2017;

Voor mij staan mijn 2 borsten voor vrouwelijkheid en schoonheid. Ik heb ze al jaren en ben erg aan beiden gehecht. Om nu afscheid te moeten nemen van 1 van mijn borsten voelt onwerkelijk. Ik kan mij hier niet op voorbereiden hoe dit emotioneel voor mij zal zijn.

Lichamelijk en psychisch heeft het veel impact op mij.Eerst zag ik het als een verminking en had alleen al bij het woord verminking gruwelijke gedachten. Dat maakte mij verdrietig en bang. Bang voor het beeld en de toekomst. In augustus word ik opereert het is nu mei. Het blijft maar door mijn hoofd spoken. Ik parkeer de gedacht steeds, van het duurt nog wel even. Maar toch……………..het bleef aan mij knagen.

Tot dat ik dacht “Ik moet leren op een andere manier hier naar te kijken want zoals ik het nu zie, doet mij geen goed.

Ik bedacht mij ik kan het ook zien als, dit litteken is het symbool van “ik leef nog”

Van, verder kunnen met leuke dingen doen.

Van, nog steeds bij elkaar zijn.

Van, genieten van zelfs kleine dingen.

Van onze kinderen en kleinkinderen onze familie en vrienden.

Van onze toekomst. Als ik het zo bekijk is het toch een bijzonder symbool.

Deze gedachten bevallen mij veel beter. Hier kan ik goed mee omgaan

Ik heb nog voor de operatie een gips afdruk van mijn 2 borsten. Mijn bedoeling is deze te bewerken als een keramiek kunststukje. Na mijn operatie ben ik begonnen aan de afwerking. Ik maak er een mooie herinnering van.Het is nu december 2017 de borstoperatie is in augustus geweest en mijn borst-beeld is nu klaar.Voor mij is dit het afscheid geweest van mijn borsten zoals eens waren. Ik heb er op deze manier goed mee omgegaan en echt afscheid van mijn borsten kunnen nemen. Het kunstwerk staat nu op de kast.Is het misschien ook een idee voor jou?

Ik wens jullie sterkte.  Lieky van der Velden.