Accepteren is een woord dat velen niet willen accepteer.

Omdat ze hun lot niet willen accepteren. Daar zijn ze op tegen, dan hoor ik vaker, “Ik zal dit nooit accepteren.

Daarom gebruik ik het woord “aanvaarden” dat wordt eerder geaccepteerd.

Aanvaarden, dat kan je net zo LEREN als accepteren.

Je kan ook luisteren naar dit bericht.

https://soundcloud.com/user-393612177/accepteren-kan-je-leren?si=4258784f2e224f68838a06645d717c27&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

 

Accepteren is voor mij ook begrijpen. Als ik mij tegen iets werp, dan werk ik mijzelf ook tegen. Als ik begrijp wat er met mij en mijn leven gebeurt is, kan ik dat accepteren en kan ik mij daar in berusten.

Dat geeft ook een stukje rust. Dan kan ik het ook veranderen?

Wat er ook gebeurt is, ik kan het niet weggooien, het blijft bij mij. Het is een deel van mij.

Ik moet hier doorheen, kan niet terug zoals het was.

Ik wil er het beste uithalen, zodat ik er makkelijker mee kan leven.

Accepteren is niet tegen mijzelf vechten, maar voor mezelf en met mijzelf werken aan mezelf en mijn leven.

Accepteren is voor mij de realiteit onder ogen durven zien en mijn emoties durven te voelen.

Je lichamelijke herstel heeft baat bij je geestelijk herstel. Alles begint bij je denken. Wat jij over jezelf en je situatie denkt.

Probeer er eens op een andere manier naar te kijken. Te leren dat het ook anders kan.

Het geeft je zoveel meer ruimte en rust als je eenmaal zover bent. Als je negatieve gevoelens niet meer voelt, kan je ook weer meer positieve dingen zien. Want dan richt je je niet meer zo op wat niet meer kan, maar op wat je wel nog kan.

Er is wel een voorwaarde van het ontvangen van een goed resultaat, dat is dat er voldoende liefde moet zijn voor jezelf en je naasten. Als dit niet zo is, zullen de resultaten niet veel zijn, omdat jij je eigen veranderingen niet zal toelaten.

Mensen hebben het recht en de macht zichzelf tegen te werken of zichzelf te helpen. Dat is de vrije keuze die ieder mens heeft. Maar als jij voelt dat je het waard bent om dit voor jezelf te doen, dan pas zal je veranderingen toelaten.

 

Er is maar één persoon die dit voor jou kan doen en dat ben jijzelf. 

 

Ik wens je inzicht en geduld en doorzettingsvermogen.

 

Lieve groet van Lieky van der Velden