Jouw zelfbeeld, je eigenwaarde en ben jij tevreden over jezelf.

Dat heeft allemaal te maken met je eigenwaarde.Je eigenwaarde heeft invloed op de keuzes die je zal en wilt maken, op welke manier je zal strijden of bezwijken of er bovenuit stijgen. Dat ligt aan je eigenwaarde. Keuzes maken en erkennen wat jij vindt dat je waard bent. Het ontdekken van je eigenwaarde is de eerste stap naar verandering en het creëren van je eigen ontwikkeling in je leven. Je eigenwaarde, als mens, als je eigen IK, respect voor jezelf en anderen hebben.

Wat is jouw eigenwaarde?

Je zelfvertrouwen, een gevoel dat je over jezelf hebt, heeft veel invloed op je kwaliteiten van je dagelijks leven. Realiseer je eens de invloed die dit heeft op de wegen die je in je leven inslaat. Het ontdekken van jezelf en je eigenwaarde zijn de eerste stappen naar het creëren van een leven als een bewust persoon die zijn leven leeft. Hoe ga je werkelijk met je situatie om.

Wat sta jij jezelf toe? Accepteer jij jezelf? Respecteer jij jezelf?

Houd je van jezelf? Vind jij van jezelf dat je een persoon bent, waar jij graag mee om gaat?

Of jij het waard bent om de geschenken des levens te ontvangen?

Zelfrespect is de vrucht van zelfdiscipline.

Gevoel van eigenwaarde ontstaat door te doen wat de moeite waard is. Geen ander mens kan jou een groter gevoel van eigenwaarde geven. In de loop van de tijd, kun je jouw eigenwaarde veranderen op grond van je daden. Je eigenwaarde kan groeien door jou eigen gevoel voor en over jezelf.

Als je dit overdenkt en zelf hebt uitgezocht, sta je veel meer open voor veranderingen. Je zit jezelf niet meer dwars door twijfels, angsten, je nare verleden of te lang blijven hangen in negatieve emoties. Je hebt meer vertrouwen in jezelf en controle over je gedachten en je doen en laten. Je staat je toe te doen wat de moeite waard is. Maar dit moet helemaal vanuit jouzelf komen. Geen ander mens kan je zoveel eigenwaarde geven dan jij zelf. Dat schept bewustwording, bewust in het leven staan. Zelfvertrouwen, zelfdiscipline en bewust leven heeft veel invloed op je kwaliteit van je dagelijkse leven. Dat geldt voor iedereen of je ziek, beschadigd bent of niet. Mensen met eigenwaarde en zelfrespect stralen dit ook uit naar andere mensen; door je lichaamstaal, je gedrag en je instelling van je leven. Je zult het merken dat voelt ook beter.

Volgend bericht; https://lotgenotencentrum.nl/a-levensdoel/  

0
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties