Wie is Lieky van der Velden?

Geboren en getogen 1953, in Valkenburg (L)

Schrijven is mijn passie. Ik schrijf al vanaf mijn pubertijd dagboeken vol en ik ben er nooit mee gestopt. Ik beheer verschillende Facebookpagina!s (mijn eigen Facebook pagina, meer over waar ik zoal mee bezig ben.) en ik schrijf blogs voor lotgenoten met hersenletsel,  kanker en overgevoelige zijn. Over eigen ervaringen, hoe ik op mijn levenspad met omstandigheden ben om gegaan. Welke lessen ik uit mijn leven heb weet te halen. Ook al heb ik niet gekozen om ziek te zijn, of ongelukkig  te zijn, maar ik kan er wel voor kiezen hoe ik hiermee om ga. Ik heb altijd gezocht naar oplossingen en verbeteringen in mijn leven. Het leven heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben.

Een mens krijgt verschillende ingrediënten mee in zijn leven die hem/haar vormen.

Wat je als kind ervaart en meekrijgt, neem je mee naar je volwassenheid en de rest van je leven. Het kan je maken of breken. Wat waren jouw ervaringen? Hoe heb jij het beleeft? Hoe ging jij daarmee om? Welke beslissingen heb jij genomen en hoe heb jij dat verwerkt? Hoe bewust heb jij geleefd? Dat heeft jouw uiteindelijk gemaakt tot de persoon die jij NU bent.

Ik geef een voorbeeld van mijn levenspad verdeeld in 10 pagina’s. In deze berichten kan je herkenning en erkenning lezen die je kan helpen om inzicht te krijgen in je eigen. gedachten je  gedrag en je leven. Dit is tevens een van  de redenen waarom ik deze WebPagina heb gemaakt.

In dit bericht geef ik in blauw gedrukt en schuin geschreven aan, hoe het mij later duidelijk is geworden en waardoor het is gekomen dat ik verzeilt raakte in situaties, gedrag en mijn doen en laten. Later was er voor mij een herkenning van een patroon dat mij liet inzien dat het niet allemaal berust op ‘pech’ gehad. Het gaf mij  inzicht en begrip. Hierdoor heb ik aan mijzelf verder kunnen werken, om te kunnen veranderen. Ik moest eerst leren begrijpen waarom het was zoals het was.

Het maakt mijn missie misschien helder voor je, als je mijn eigen voorbeeld krijgt voor gehouden. Ik wil jou als lezer laten weten dat je verleden onderdeel uitmaakt van jouw leven, in je volwassen zijn. Dat alles een groter geheel is dan je nu denkt. Je bent in je leven onlosmakelijk verstrengeld met je familie. Je onzichtbare patronen  en blinde vlekken uit je verleden, totdat er erkenning en herkenning is. Dan worden ze zichtbaar. Je word je bewust van het systeem waar je in je leven mee te maken hebt. Want als één ding mij duidelijk is geworden: Wat je vanaf je geboorte mee krijgt, je gelukkig of ongelukkig voelen begint bij een verbinding met je ouders, je familie en dat de verbinding met jezelf belangrijk is voor een goeie balans in je ontwikkeling.

Vervolg Deel 2 Wie is Lieky van der Velden:

0
Laat hier een reactie achterx
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties