Wat mij ontzettend goed heeft geholpen is ontspannen. Geestelijk en lichamelijk ontspannen.

Om je lichaam en geest beter te leren kennen heb je stilte en rust om je heen nodig. De stilte en de rust leert je te luisteren en te voelen naar je geest en lichaam, dat geeft je inzicht en geduld om rustig te worden om zo te relativeren. Ontspanning is ervoor om jezelf weer in evenwicht te brengen.

Ontspanning heb je nodig om te kunnen leren het gevoel van je gespannen spieren te herkennen en vervolgens te ontspannen. Dat is iets wat je moet leren oefenen. Als je het niet weet kan je dit ook niet voor jezelf doen. Met gespannen spieren in je lichaam te blijven zitten kan niet goed zijn voor je lichaam. Ook niet voor je geest. 

Daarbij leer je zoveel meer over jezelf. Ontspanningsoefeningen zijn goed voor ieder mens. Natuurlijk is alle begin moeilijk maar resultaten zal je op langere termijn bereiken. Een ding is zeker niets doen levert niets op. Innerlijke rust en concentratie. Beschouw het als een investering in je huidige leven en je toekomstige leven. Er bestaat hier geen lift voor zodat alles veel sneller gaat, je moet de trap nemen. Stapje voor stapje. Heb ik ook gedaan. 

Verder van de lijst Ik ben een  observator.

Terug naar de lijst