Als je berichten leest waarvan je denkt, ‘Hé dat is iets voor mij’, besef dan ook dat het alleen een begin is van erkenning en herkenning. Denk niet ‘Ik weet het’, want je bent er nog niet. Wijsheid lezen betekent niet, dat je wijsheid bent. Lezen over wijsheid is mooi omdat je dan inzichten krijgt. Als je het inzicht hebt, kun je dat gebruiken om veranderingen te brengen. Met dat inzicht is het de bedoeling die wijsheid daadwerkelijk om te zetten in daadkracht.

Wat je kunt creëren, beheersen of veranderen vanuit je eigen inspanningen en wilskracht bepaalt de omvang van de werkelijkheid. Als jij wijsheid hebt, maar niet toepast in je dagelijkse leven, heb je helemaal niets aan wijsheid. Jouw werkelijkheid is dat wat jij voor jezelf verandert; het bewijs heb ik zelf meegemaakt. Zo heb ik met veel zorg, aandacht en doorzettingsvermogen mijn leven veranderd zodat ik tevreden kan zijn met mijn huidige situatie. Wat je in je leven investeert, krijg je ook terug. Als je niets investeert krijg je ook niets. Het werkt niet als je denkt ‘Ik weet het wel’, en er verder niets aan mee doet. Dit is waar het om gaat: jouw denken, jouw gevoel, jouw weten, jouw toekomst, jouw leven.

Zolang je bereid bent om de weg te gaan die tot een grotere
eerlijkheid met jezelf leidt, zul je wat aan deze handreiking hebben.
Het geeft goede resultaten bij het oplossen van verdriet en stress in je bestaan,
Bij het herstellen van gezondheid en het bewerkstelliggen van innerlijke rust.
Leven vanuit vrije wil houdt in dat iemand handelt als creatieve bron.
Een creatieve bron handelt welbewust vanuit een eigen innerlijk besef: vanuit een eigen verantwoordelijkheid. 

Wat je kunt creëren, beheersen of veranderen vanuit je eigen inspanningen en wilskracht, bepaalt de omvang van de werkelijkheid.

Het bewijs heb ik zelf meegemaakt. Ik heb het met veel zorg, aandacht en doorzettingsvermogen weten om te zetten. 

Herschapen, creëren en intrigeren in mijn leven.
Ik weet dus dat het mogelijk is te herscheppen waar je niet tevredenen mee bent.
Ik had voor mijzelf een belangrijk doel.
Ik wilde mijn leven verbeteren.
Nieuwsgierigheid was voor mij belangrijk om beslissingen te kunnen nemen.
Ergens had ik het gevoel dat er iets tussen mij en mijn geluk instond.
Dat iets was nog vaag, soort van stress, nerveuze spanningen.
Vaak denkt men, en dat had ik ook, dat je ermee moet leren leven. Dat gene wat je weerhoudt om werkelijk gelukkig te zijn verstop je ergens in je geest en je vermijdt het zorgvuldig.
De vernietigende uitwerking ervan op je leven, is maar al te duidelijk.
Mij hoor je niet zeggen dat ik altijd een antwoord op al jullie vragen heb, dat niet.
Ik wil alleen duidelijk vertellen hoe ik het leven heb aangepakt om er een positieve draai aan te geven. Ik laat je zien hoe jij een draai kunt geven om je leven te veranderen, door je instelling van denken en doen te veranderen. 

Oefeningen van je denkwijze en inzichten te herscheppen, dan kan jij net als ik een andere draai geven, aan je leven. 

*Stel je de vraag, 

Hoe eerlijk wil je worden met jezelf?
Welke mate van kwetsbaarheid sta jij jezelf toe?
Waarom belet jij jezelf om je te ontwikkelen tot een persoon die zijn eigen beslissingen neemt, om het leven te leven, dat jij graag wil leven?
Wat is werkelijk belangrijk?
Welke daden van jou leiden ergens toe en welke niet?
Waarom houd jij je vast aan het verleden? 

Zulk soort vragen kom je tegen, op je weg van eerlijk zijn naar jezelf.
Ze roepen niet alleen maar antwoorden op, maar ze creëren momenten van plotseling intuïtief begrip. Bepaalde kwaliteiten beginnen zich in je te manifesteren. Rekening houden met anderen en zeker met jezelf, dan maakt je geen egoïst.
Als jij het voor jezelf over hebt, dan ben jij iemand die aan zichzelf werkt. 

Verder naar volgend bericht; Je kracht zit in jezelf;

0
Laat hier een reactie achterx

 

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Je verder ontwikkelen door te doen zonder jezelf egoïstisch te voelen, mooi doel voor 2023💪🏻