Wat houdt meditatie precies in.

Contact maken met je innerlijke.

Meditatie is in stilte. Zoek de stilte op en ga rustig zitten niets doen. Je kan je hersenen tot rust laten komen. Je kan stilt in je hoofd krijgen. Je kan in slaapvallen en je kan er ook onrustig van worden. Je kan je er vredig en uitgerust bij voelen. Je kan er inzicht door krijgen. Overzicht over een probleempje zit. Je kan geestlijk en lichamelijk tot rust komen.

Je kan je uitgerust en opgewekt bij voelen. Je kan ook het gevoel krijgen, nee dat is niets voor mij. Dat had ik ook in het begin. Maar ik ben het toch blijven volhouden alleen al omdat ik er op vertrouwde dat het goed voor mij was en omdat het kan veranderen in een rustig gevoel en daar was ik op uit. Ik wilde rust in mijn hoofd en lichaam. Dat heb ik door meditatie gekregen.

Meditatie is het leren van concentratie maar dan naar binnen gericht naar je innerlijke leven gericht.
Jezelf voelen jezelf waarnemen. Wat voel ik, wat denk ik. Wie ben ik.
Wat zijn mijn gevoelens en mijn krachten. Je bewustzijn vergroten, je innerlijke kracht volledig leren toe te te staan. Meditatie kan je bewustzijn aanzienlijk vergroten.

Onrustige gedachten maken dat we slecht slapen, emotioneel, onzeker en/of onrustig voelen en situaties niet meer kunnen overzien. Door meditatie ontstaat rust en helderheid, met alle goede gevolgen van dien. De duur van een meditatie maakt niets uit. Hoe langer jij  meditatie oefent hoe langer je meditatie zal duren. Waar ik in het begin altijd gebruik van maakte was; in mijn dorp ging ik naar de kapel. In de kapel is stilte, rust en niemand die met je komt praten. Er is geen afleiding van een deurbel of telefoon, bezoek of andere afleiding. Rust en stilte. Je mag daar zolang als jij wil blijven zitten. En niemand valt je lastig.

Nog een tip; neem van thuis een kussentje mee want die banken zijn killers als je daar lang op wilt blijven zitten.

Volgend bericht; Wat is gronden en aarden.

0
Laat hier een reactie achterx
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties