Wat is gronden of aarden eigenlijk.

Gronden/aarden is om geestelijk en lichamelijk bewuster in je lijf te zitten. In het hier en nu te zijn.   Er is een duidelijk verschil als je NIET goed geaard bent.

Enkele voorbeelden van niet goed geaard zijn:

Niet echt veilig voelen in je lichaam. Soms een beetje zweverig. Doelloos de dag door komen. Geen controle over je gedachten en je lichaam hebben. Evenwicht-stoornis. Snel afgeleid en je niet goed kunnen concentreren. Onzeker zijn, nerveus en angstig en meestal negatieve gedachten hebben. Slecht slapen je onrustig voelen. Emotioneel zijn en snel huilen. Verward voelen, niet bij de tijd zijn. Met meerdere dingen tegelijk bezig zijn en daar geen controle overhebben zodat het meestal ook niet afgemaakt wordt. Je kan last van buikpijn, hoofdpijn, vaker spontaan diarree hebben. Verdrietig en eenzaam zijn. Twijfelen aan jezelf en kunnen zelf geen keuze maken. Nogal snel overzien voelen en aan de kant gezet worden. In de steek gelaten je  minder voelen dan iemand anders. Twijfelen aan je kunnen en aan je eigen kracht. Als dit herkenbaar voor je is, als jij je hierin herkend: ben je NIET goed geaard/gegrond.                  

Een oefening om je te gronden en te aarden.

Ga staan, voel je voeten op de grond.

Voel de onderkant van je voeten, je hakken, je tenen. Voel deze heel bewust. Geef ze heel geconcentreerd de aandacht.

Stel je voor dat jij aan de onderkant van je voeten wortels hebt die heel diep de grond in gaan. Heel diep. 

Voel het, stel het je voor dat het werkelijk zo is. Juist de concentratie en de visualisatie hierbij is belangrijk.

Net als een boom heb jij wortels die heel diep de grond in gaan. Stel je dit in gedachten voor. Voel alsof jij een boom bent. Voel dat jij daardoor stevig op de grond staat. Voel het steeds steviger en steviger. 

Ga iedere keer met je gedachten naar je voeten, wortels, de grond in en vasthouden. Stel je voor jij BENT die boom met die stevige wortels. Je kan eens je aan de wortels vastgrijpen zodat JIJ stevig op aarde staat. Dat moet je vaker oefenen en ook echt serieus voelen. Zo vaak als je wilt oefenen, want dat wat jij oefent en de kans geeft tot slagen daar zal je veel profijt van hebben en je steeds beter en beter in JE LIJF gaan voelen. Je voelt dan je kracht en je kracht vertelt je hoe jij in het leven staat. Dit is een basis begin om goed in je leven te staan

Volgend bericht; Bewustwording door transformatie;

0
Laat hier een reactie achterx
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties